Šta je novo?

[pagefile size] velicina na 8Gb rama + ssd ?

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Kako ste podesili ?

Auto!? Vidim da zauzima 8 GB. Samo sam obrisao hyberfil.sys, on baš ničemu ne služi, a smanjivanje ovih 8 GB mi u svakom slučaju ne bi ništa pomoglo (dobio bih 8 GB koji mi nisu neophodni, uz potencijalne probleme koji mi, takođe, nisu neophodni).

Ja to cudo nemam od kad imam barem 2GB RAM-a, znaci nismo se pagefile i ja videli jedno 12-14 godina barem.
Na SSDu jos manje vidim razloga - oseticu lag zbog njega, jer je Windows ipak i dalje glup i radi swapping i kad nema razloga, a to se ipak oseti onda.

A posto ne prelazim trenutne kolicine memorije, nemam ni problema. Ko god prica o raznim problemaima mi jos uvek nije prezentovao stvaran problem, a cim neko pomene, uvek trazim :)
Jedino sto znam da moze da smara je Photoshop, ali to ne znaci da nee raditi - samo smara da nema pagefile.

Hiberfill.sys nije paging file - osmica ga koristi za fast startup, između ostalog. Dakle, ako vam baš nije jako potrebno nekoliko gigabajta, nema razloga da ga brišete. Podrazumevana veličina je 75% fizičkog RAMa.

Isti taj je bio vezan za hibernaciju na win7 a svi znamo ulogu iste

Meni sa 1gb pf, ssd i 8gb rama su seckale novije igrice ko lude dok nisam povecao, na 4gb mislim.

Evo i ja na vasu preporuku ugasio PF. Pa da vidimo kako ce se komp ponasati u narednim danima :)

od 4gb rama pa nadalje generalno preporucuju 200mb min-2048mb mas pagefile size podesavanje,koliko sam ja citao.ja ga drzim iskljucenog kod sebe,na par kompova sa 4gb rama koje koristim/odrzavam je stavljeno ovo podesavanje,nisam previse lomio glavu oko toga.

E, da. Memory dump nece da se napravi bez pagefilea.

Ja na racunaru imam 16 GB RAM. 1 dan bez PF, so far so good. :)

Pa naravno. Sa 16gb samo render, media ediy ili puno VMova ce popuniti RAM.
Pitanje je da li ce nesto bugovati i da ima puno slobodne memorije. Npr.kao sto pomenuh, ne moze memory dumo u slucaju BSODa da se napravi. PS smara pri svakom startu ali ipak radi dok ima RAMa.

Sem toga nisam.14 godina barem imao nijedan jedini problem sem kad je stvarno bilo malo slobodne memorije:)

Ja sa 2GB RAM-a furam min 2gb do max nesto manje od 6gb page file, jer sa manje od 4GB je i dalje znalo da mi izbaci warning za low memory prilikom browsing-a.

jedan specifican problem,naime mantle crossfireX nece da radi bez pejdzfajla,nebitno koliko RAM-a imate (ja imam 8gb).dakle radi kako treba u dx11,u mantleu sa samo jednom kartom,ali dve nece nikako,izbaca low memory obavestenje.takodje nebitna je i verzija katalista (probano na svim drajverima od zadnje bete do 14.9,dok nisam ukopcao da morebit' da mu treba pagefile :d ).potvrdjeno na Thief-u i BF4.

A koliko RAMa iskoristi kada se pokrene neka od tih igara sa prosecnim nivoom?

thief ne ide zajedno sa win-om i downloadom nekim i po jos kojom stvarcicom preko 3,4 gb.za BF nisam video.ponavljam,bez pejdzfajla sve radi sem mantle u CFX,tako da nije do potrosnje ram-a,vec do CFx-a u mantle-u.i nema te igre koja trosi vise od 6-7gb sta god da joj radis.

Onda je glup program:)

nadaleko cuvena *urcobolja amd drajver tima. <3

Nazad
Vrh Dno