Šta je novo?

Page_Fault_In_NonPaged_Area -WinXP error

][V][ATRIX™

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2001
Poena
679
Dakle pri startovanju mi prikaze BSOD sa ovom porukom, posle cega se sam sistem restartuje.
Svaki put se pali prokleti Scandisk i skenira celu sistemsku particiju i kao neke greske nadje u Windows/System32/Config/Software.log i /isti path/System.log
Prijavi gresku "Entry not valid"

U pitanju je XP SP1 i FAT32.

U safe mode hoce da udje, i sve je tu.. ali ne znam sto nece u normal mode. :bottle:

Posto mi je ovo dual boot preko WinME sam premestio problematicne fajlove i sada scandisk ne pronalazi te greske, ali i dalje problem sa Blue screen-om i greskom iz subject-a.

Ima li resenja ili da ga ubijam. :smackbum:

Pa ti ne mozes ni sebi da pomognes a hoces drugom - to je volja 😀
Salim se naravno , nisam mogao da se uzdrzim :smash:
Posto i sam imam istu dual boot kombinaciju mogu da ti kazem da su oba OS-a neraskidivo "vezana" jedan za drugi (ne znam ni ja kako , al' se osecaju) .
Znaci , kad se jedan s.ebe vreme je da se oba nuluju ...
To sto je sve O.K. u Safe modu je normalno i ukazuje na problem sa nekim driver-om , po poruci koju izbacuje rekao bih da je u pitanju grafika .
Ne radi vise taj Voodoo ritual sa sklanjanjem "neprijatnih" fajlova vec probaj da reinstaliras graficku , Dx i ostalu galanteriju .
Ako nista ne pomogne , ... :zgran:

Misa

Ovo prvo bas i ne kapiram... ?

Ma mrzi me sad da ih ubijam obojicu, ali za koji dan,.... ima da lete u vecna lovista :d

Jedino sto sam uradio pre problema jeste disable-ovanje LTP porta..

WINXP or mainboard ... ring a bell ?
O.K. rano je jutro ...
Nemoj da te mrzi , probaj da reintaliras grafiku .

Na osnovu gresaka koje ti je nalazio scandisk rekao bih da ti se sj.... registry.
Page fault in nonpaged area najcesce znaci da je neki drajver pokusao da pristupi memoriji koju je vec oslobodio pre toga. Bilo bi dobro kada bi u HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management dodao DWORD kljuc koji se zove "1" (bez navodnika) i ima vrednost 1. Tada bi na BSOD-u video koji drajver ti spucava masinu.

Kasno sad 🙂
Sevnuo je format 😀
U svakom slucaju 10x... nije na odmet znati i to 😉

Nazad
Vrh Dno