Šta je novo?

page file usage history

ssholovic

Slavan
Učlanjen(a)
19.10.2005
Poena
309
imam jedno pitanje, cesto mi se pojavljule upozorenje da je PAGA FILE USAGE H veoma velik, i da ce dovesti do usporavanja racunara...imam lap-top Fujitsu-Siemens...amilo pro 2030...256 mb ram, 1.6 ghz, a Page file u h iznosi oko 240-250 mb. da li mi neko moze reci sta tacno doprinosi povecanju istog, i kako on moze da se smanji. hvala

Za početak postuj ovde screenshot Task Managera. Da vidimo šta je sve uključeno od servisa (koji su nepotrebni) i gricka RAM.

evo ga, nadam se da ima dosta nepotrebnih stvari :smoke:

Prilozi

• Capture.webp
    Capture.webp
    48 KB · Pregleda: 69
evo i podatka koji sam napomenuo, koliko je velik page file history

Prilozi

• Capture1.webp
    Capture1.webp
    30.1 KB · Pregleda: 72
Ja sam napamet sabirao, ovo što si poslao je jedva nešto više od 100 MB zauzeća, šta je sa još preko 150 slobodnog prostora? Mislim da nekom programu curi memorija i da to povremeno dovodi do velikog page file usage, pošalji screenshot onda kad se to desi, iz ovoga se ne vidi problem.

Hm, tek sad sam pregledao drugi screenshot... On tebi prijavljuje samo 190 MB instalirane fizičke memorije. U čemu je vic, integrisana grafika ili neispravna memorija?

Poslednja izmena:
Postavi veci page file.
Između ostalog da, to je jedno od rešenja. Ako integrisana grafika zaista zauzima oveći deo RAM-a (a izgleda da je tako) onda i nema druge (osim dodavanja memorije ili gašenja nekih stvari, recimo Trillian vuče prilično memorije).

Isključi iz start up-a ctfmon.exe, i moj topao savet da umesto Trilliana koristiš Mirandu. Miranda meni u ovom trenutku troši 6Mb a imam oko 20-ak plugins i preko 60 kontakata... Uz tri protokola. Pritom Trillian je stari program i duuugo nije update-ovan (što se meni ranije ogledalo kao nemoguć transfer sa mnogim korisnicima...).

evo novog screenshot-a posle brisanja trilliana i ctfmon-a
ono sto je jos zanimljivo jeste da se pojavio neki spyware WMonitor koji se StartupMonitor opisao kao program koji se uvlaci u sve i svasta...ali ne mogu da ga izbrisem jer prijavljuje da ne moze jer je gemwep.dll u upotrebi

Prilozi

• Capture10-13-2006-2.19.26 PM.webp
    Capture10-13-2006-2.19.26 PM.webp
    115.3 KB · Pregleda: 44
  • Capture10-13-2006-2.19.43 PM.webp
    Capture10-13-2006-2.19.43 PM.webp
    95.5 KB · Pregleda: 58
Poslednja izmena:
Isključi iz start up-a ctfmon.exe
Uuuu, da, i uštedeće čitavih 960 kB. Ako ga to ne izvuče... :smoke:

Osim toga, kako da ga isključi kad ga Win uvek iznova aktivira? Ako neko zna kako se ctfmon trajno isključuje biću mu zahvalan za info.

posle 5 minuta

Prilozi

• Capture10-13-2006-2.27.44 PM.webp
    Capture10-13-2006-2.27.44 PM.webp
    88 KB · Pregleda: 55
  • Capture10-13-2006-2.27.56 PM.webp
    Capture10-13-2006-2.27.56 PM.webp
    116.2 KB · Pregleda: 55
Šta će mi taj gembmnbg... Kako da isključim ctfmon?

A jesi li ti pročitao šta piše na tom linku?

Recommendation for ctfmon.exe:
Should not be disabled, required for essential applications to work properly

Prošitao. 🙂 Znaš koliko mi je servisa isključeno koji su "essential" za "pravilan" rad Wina? Preko 10. 🙂 Ako koristiš Language Bar u taskbaru... Onda nemoj da ga isključuješ... Ja jezike prebacujem sa left alt & left shift. 😉

nije me bilo ovih dana, tako da jos nisam nista uradio, pokusaci da sklonim gemwep.dll a dalje cemo da vidimo

useo sam da skinem na relativno prihvatljivu velicinu od 170 mb, sada ne znam da li je i to prihvatljivo 🙂 sta vi kazete na to? gemwep. sam obrisao u safe-modu tako da me to vise ne zeza

Nazad
Vrh Dno