Šta je novo?

Padaju cene monitora!!!!

Nick

Čuven
Učlanjen(a)
17.07.2002
Poena
619
Ne znam sta se dogadja, ali Hansol 920PT kod distributera kosta 185€ za krajnju prodaju kupcima, kod jedne beogradske firme je trenutno oko 215€. Samsung 957P kosta od 230€ (sigurno moze da se nadje i jeftinije).

Da li je to doslo vreme zaboravimo na 17" monitore i nabavimo 19ice.

Sta se dogadja i koliko ce ovo stanje da potraje? Da li da skrpim pare na brzinu i nabavim jednu 19-icu? Pretpostavljao sam da ce cene monitora padati, ali ovo je ipak prilican pad.

Voleo bih da mi nesto vise kazu oni koji prodaju komponente.

Hvala, Nick.

Desava se isto, sto i svake godine u ovo doba. Trgovci se natovarili robom, a prodaja malo stala i odmah nastaje panika.

:D

Pa shto se tiche tog hansola ja njega ne bih uzeo ni da mi plate tako da je cena vishe nego velika:) Pa pazi mora da se napreduje..
A i moraju da se ciste skladishta.

zilet je napisao(la):
Pa shto se tiche tog hansola ja njega ne bih uzeo ni da mi plate tako da je cena vishe nego velika:) Pa pazi mora da se napreduje..
A i moraju da se ciste skladishta.

Slazem se sa Zilet-om u potpunosti...

Ja ne znam.. mislim da je sada 959NF best buy ako mozete da odmerite primerak koji kupujete. Cak je i 957P odlican za te pare... Nesha mi se nesto zalio, ali brate, za 280 evra, koliko ga je platio - ne moz' naci bolju 19-icu!

Ne kapiram zbog cega toliko pljuvanja po Hansol monitorima. Za razliku od Samsunga oni bar imaju 3 godine garancije. Znam da je pre 2-3 godine dosao los kontigent tada popularnih 710P i od tada ljudi kao da izbegavaju da kupe Hansol-a. Ne verujem da mogu da budu toliko nekvalitetni. Uostalom dosta ljudi ima problema i sa Samsung monitorima (doduse to je i normalno jer se njih najvise i prodaje).

Zilet, napisao si da mora da se napreduje. Da li pri tome mislis da je Hansol 920P prakticno kopija 900P, samo sa TCO99. Ako jeste i to je odlicno, jer dve-tri osobe (licno poznajem) koje koriste ove monitore nemaju nikakve zamerke na njihov rad.

Ako imate da mi predlozite bolju 19-icu koja ima specifikacije kao 920PT (ne trebaju mi bolje, jer ne bih isao preko 1280x1024@85), sa slicnom cenom - predlozite.

Pozdrav, Nick.

Ehm, covek, da li ti znas koliko kosta 959NF? E, a on ima 1600x1200 u 85, nezvanicno 92Hz!

byMaX je napisao(la):
Ehm, covek, da li ti znas koliko kosta 959NF? E, a on ima 1600x1200 u 85, nezvanicno 92Hz!

Ja izgleda nisam bas najjasniji.
Mene ne interesuje da kupim najkvalitetniju 19-icu, jer mi nije potrebna. Ja samo hocu 19" na kojih 1280x1024 izgleda najbolje. Da mi je potrebno 1600x1200, ne bih ni razmisljao o 19", vec o 21".
Iz tog razloga NE zelim da dam isti novac za vrhunsku 17-icu na kojoj cu pomocu lupe da ubadam dugme Start na 1280x1024.
Smatram da je za moje potrebe (Delphi, Director, redje Photoshop, PHP) sasvim dovoljna low-end 19-ica, za razliku od ljudi koji se bave grafikom i kojima treba savrsena slika, ravan ekran, visoke rezolucije (1600 i vise).

Samo me konkretno interesuje da li je neko imao losa iskustva sa 920PT ili 900PT monitorima, a da si ti upoznat sa tim.

Za kraj - zasto da kupim Samsung 765MB, kada mogu za skoro iste pare da uzmem Hansol 920PT.

Pozdrav, Nick.

920P i nije toliko losh monitor, mada opet sve zavisi od primerka do primerka. Izuzetno losha mana svih Hansola je extremno izrazen Moire koji se itekako vidi i zamara ochi a pogotovo ako ti treba za programiranje. Focus je takodje dosta losh tako da bih ti savetovao ako se ipak odluchish za njega (zbog cene) da ga dobro pregledash.

BTW niko nije rekao da su Samsung monitori dobri. Mislim mogu da se izdvoje par modela koji su super ali uglavnom je sve krsh, ali shta da se radi.. kolko para toliko muzike :(

Shto se tiche ovog tvog poslednjeg onda definitivno 920P

Nick je napisao(la):
Ne kapiram zbog cega toliko pljuvanja po Hansol monitorima. Za razliku od Samsunga oni bar imaju 3 godine garancije. Znam da je pre 2-3 godine dosao los kontigent tada popularnih 710P i od tada ljudi kao da izbegavaju da kupe Hansol-a. Ne verujem da mogu da budu toliko nekvalitetni. Uostalom dosta ljudi ima problema i sa Samsung monitorima (doduse to je i normalno jer se njih najvise i prodaje).

Zilet, napisao si da mora da se napreduje. Da li pri tome mislis da je Hansol 920P prakticno kopija 900P, samo sa TCO99. Ako jeste i to je odlicno, jer dve-tri osobe (licno poznajem) koje koriste ove monitore nemaju nikakve zamerke na njihov rad.

Ako imate da mi predlozite bolju 19-icu koja ima specifikacije kao 920PT (ne trebaju mi bolje, jer ne bih isao preko 1280x1024@85), sa slicnom cenom - predlozite.

Pozdrav, Nick.

I ja se to isto pitam , zasto ljudi tpliko pljuju Hansole!
Ja sam uzeo skoro Hansola 920D(polovnog, jos je u garanciji) i moram reci da sam prezadovoljan, monitor je fenomenalan, boje......
Moja preporuka!

Nick je napisao(la):

Pozdrav, Nick.
Slazem se sa tobom, po mom misljenju Hansoli su sasvim OK. Ovaj koji sam nabavio, 920D je stvarno super monitor...3 god garancije, odlicna slika i geometrija..ja sam zadovoljan...

Nick je napisao(la):
Ja izgleda nisam bas najjasniji.
Mene ne interesuje da kupim najkvalitetniju 19-icu, jer mi nije potrebna.
ko je rekao da je samsung 959nf najbolji model? tu je negde u sredini, ali za pare koje kosta, najbolja je kupovina. po meni Nec je za dve nijanse bolji, ali zato i malo skuplji

pomocu lupe da ubadam dugme Start na 1280x1024.
zasto nabadas start? upotrebi tastaturu :D

Milanche je napisao(la):
I ja se to isto pitam , zasto ljudi tpliko pljuju Hansole!
Ja sam uzeo skoro Hansola 920D(polovnog, jos je u garanciji) i moram reci da sam prezadovoljan, monitor je fenomenalan, boje......

Mozda si dobio neki bolji primerak inache 920D je monitor koji stvarno ima izrazen Moire koji se vidi maltene na svim bojama i toliko smeta da nemam rechi. Fokus mu je ochajan.. negde pri uglovima se toliko gubi da tekst postaje maltene nechitljiv..
Konvergencija je tek losha strana. Boje se toliko razilaze da nemam rechi..Slika izgleda isprano .. mislim monitor je stvarno dno dna.. Jedino shto mu ide u prilog je shto je veliki i shto stvarno ima mizernu cenu.. ali ipak da li vredi..hmmm. Ja bih se zamislio. Ipak cesh ti da provedesh dosta vremena buljeci u njega.
BTW 920P je za 2 klase bollji od 920D! Ne znam zashto jurite Dynaflat monitore.. Po meni je to najochajnija tehnologija za ravne monitore.

SUMMA SUMMARUM

Koji god da kupim monitor (ili bilo ko od nas), najbolje je da se prethodno dobro raspita oko garancije i mogucnosti zamene istog, kako ne bi dosao u situaciju da ostane zaglavljen sa krsinom od 200-250€ koja gore radi i od 5 godina starog prethodnika.

Pozdrav, Nick.

p.s. Miroslave, ja i inace najvise koristim tastaturu, tako da je tvoj predlog u potpunosti na mestu ,)

zilet je napisao(la):
Mozda si dobio neki bolji primerak inache 920D je monitor koji stvarno ima izrazen Moire koji se vidi maltene na svim bojama i toliko smeta da nemam rechi. Fokus mu je ochajan.. negde pri uglovima se toliko gubi da tekst postaje maltene nechitljiv..
Konvergencija je tek losha strana. Boje se toliko razilaze da nemam rechi..Slika izgleda isprano .. mislim monitor je stvarno dno dna.. Jedino shto mu ide u prilog je shto je veliki i shto stvarno ima mizernu cenu.. ali ipak da li vredi..hmmm. Ja bih se zamislio. Ipak cesh ti da provedesh dosta vremena buljeci u njega.
BTW 920P je za 2 klase bollji od 920D! Ne znam zashto jurite Dynaflat monitore.. Po meni je to najochajnija tehnologija za ravne monitore.

Sve sto si ti ovde naveo ja ne primetih , radim u 1024x768 u 100 Hz, i nemam tih problema(volim da sam odaljen malo od monitora) , ti onda imas neki pacovski vid, ili se bavis dizajnom, video montazom.... pa primecujes to sve!
Ja ne znam cime se tvoji bave ali izgleda da si naviknunt na svilu i kadifu, tako da valjda imas veci prag osetljivosti , ne znam gde da te svrstam,Ili ti je upao neki ocajan primerak modela ,..ne znam.
ALi reci da je dno dna, u najmanju ruku mislim da je preterivanje!
Sad sto se tice cene nov je bio 260E, to je onako i nije bas mizerno, barem meni!
NIsam specificno jurio model 920D , nisam ni jurio ni 19-icu nego slucajno uletelo, ovde sa foruma , i ja ovo sto sam video odusevio sam se!
Kod keve na poslu sam gledao LG F700P Flatron, on mi je bio prvi izbor ,a li cena i kvalitet ovog Hansola..... nisam mogao da odbijem!
Znam da ima 19' monitora i za mnogo vece pare ,tako da i dalje tvrdim da je ovaj odlican(nije ono svaki ciga svoga konja hvali) barem odnos cena /kvalitet/garancija!

zilet je napisao(la):
Ne znam zashto jurite Dynaflat monitore.. Po meni je to najochajnija tehnologija za ravne monitore.

Sto jes jes najocajnija tehnologija je Dynaflat.Gledao sam 755DFX pa to je kao da su na obican krivi stavili staklenu plocu koja je sa spoljasnje strane ravna, a u uglovima debela i do 1cm...ma bruka kako je lose....

Milanche je napisao(la):
Sve sto si ti ovde naveo ja ne primetih , radim u 1024x768 u 100 Hz, i nemam tih problema

Verovatno si pogresio (mada si rekao da volis da se udaljis od ekrana...), ne radis valjda u 1024 na 19"!? Pa naravno da se i ne javlja moire, kao sto se ne javlja ni u 800x600 na 17". Moire se obicno javlja u visim rezolucijama, a posebno u 1280x960 i 1152x768...

PS: 19" na kojem ne moze da se radi u 1280 nije dobra.

MUSTANG je napisao(la):
Sto jes jes najocajnija tehnologija je Dynaflat.Gledao sam 755DFX pa to je kao da su na obican krivi stavili staklenu plocu koja je sa spoljasnje strane ravna, a u uglovima debela i do 1cm...ma bruka kako je lose....

Za ekran je tacno (nije pravi flat), ali je slika sasvim OK za te pare: ostrina je na zavidnom nivou (Abit Siluro Ti4200) cak i u 1280x1024, nema moirea, geometrija korektna. Istina je da je osvetljenje slabije, zbog prirode Dynaflat tehonlogije.

Mada primerak koji moj drug ima ima falinku sto se tice uglova, ali generalno za te pare je to solidan monitor...

delimir je napisao(la):
Verovatno si pogresio (mada si rekao da volis da se udaljis od ekrana...), ne radis valjda u 1024 na 19"!? Pa naravno da se i ne javlja moire, kao sto se ne javlja ni u 800x600 na 17". Moire se obicno javlja u visim rezolucijama, a posebno u 1280x960 i 1152x768...

PS: 19" na kojem ne moze da se radi u 1280 nije dobra.

Ma moze on 1600x1200 u 70 ili 75 Hz , a 1280x1024 u 85HZ , u njoj sam malo radio, ali meni najvise prija rezolucija o kojoj sam pricao.

Mozda sam ja gledao izuzteno losh primerak ali u principu mozda je moj prag tolerancije visok.. Mislim nagledao sam se krsh monitora pa sada primecujem svaku manu. Generalno mozda si dobio dosta bolji primerak, a ja gledao loshe tako da opet sve je to do primerka. I za najhvaljeniji monitor treba lepo otici do prodavnice i traziti da ti ga otpakuju da ti to lepo pogledash. Ko zna mozda bash tebi uleti neki losh primerak i ondak juche.

Inache optimum za 17" je 1024 a za 19" 1280 ..Sve preko toga je opterecenje za ochi. Na visihim herzazhama moze da dodje do zamucenja slike tako da je po meni najoptimalnija herzazha od 85 Hz.. Mada sve zavisi treba probati.

zilet je napisao(la):
Mozda sam ja gledao izuzteno losh primerak ali u principu mozda je moj prag tolerancije visok.. Mislim nagledao sam se krsh monitora pa sada primecujem svaku manu. Generalno mozda si dobio dosta bolji primerak, a ja gledao loshe tako da opet sve je to do primerka. I za najhvaljeniji monitor treba lepo otici do prodavnice i traziti da ti ga otpakuju da ti to lepo pogledash. Ko zna mozda bash tebi uleti neki losh primerak i ondak juche.

Inache optimum za 17" je 1024 a za 19" 1280 ..Sve preko toga je opterecenje za ochi. Na visihim herzazhama moze da dodje do zamucenja slike tako da je po meni najoptimalnija herzazha od 85 Hz.. Mada sve zavisi treba probati.

Upravu si , treba pogledati monitor pre kupovine dobro!
Izvinjavam se zbog ranijeg posta ako sam pretrao.Za razliku od tebe , ja sam slabog iskustva,nije mi bas mnogo monitora palo pod oci.
Upravu si sto se tice rez. stavio sam 1280x1024(85Hz) bolje je!

Vrh Dno