Šta je novo?

Pad sistema XP, pomoć!!!

MurdocSu

Slavan
Učlanjen(a)
23.12.2005
Poena
304
Pozdrav, treba mi pomoć oko problema, hteo bi da izbegnem reinstalaciju XPa, a i fajlove imam na C particiji, da da znam da netreba ništa na C stavljati ali nije moj komp. Sve u svemu pri podizanju sistema mi se pojavi ovo:

STOP: C0000218 {registry file failure}
The registry cannot load the hive (file):
\systemroot\system32\config\system
or its log or alternate

i tu stane, šta da uradim, ima Hirens boot, da li mogu sa njim nešto da uradim i kako, ili sa repair XP om. Hvala unapred na pomoći. Predložite mi nešto.

Jel mozes u safe mod? Ako mozes - iskopiraj te fajlove negde drugde, pa posle ti nece biti problem ni reinstalacija.
Ako imas cd sa XP probaj da pokrenes recovery console i vidis da li moze da resi problem - podatke neces izgubiti.

Zar se ne pojavljuje ono "restore to the last good configuration"? To bi trebalo da učita neki sistemski registry backup.

I generalan savet, koristite ljudi program Erunt. Danas su veliki diskovi, ima mesta za registry backup (meni Erunt radi backup prilikom podizanja kompa + svaki dan u ponoć, čuva se 7+7 poslednjih backupova).

Koristicu Erunt.N i u safe modu, a ni u last known good conf... nece da podigne sistem, ista stvar se javlja

skini hdd, prikachi ga na svoju ljutu makinu i iskopiraj fajlove koji su ti potrebni, zatim format c:

u pitanju je laptop, sony vaio, i dalje to predlazes to3a? Nemam toliko znanje, da je desktop to bi vec odavno uradio.

Sad ti je kasno za Erunt ako nisi pre s njim uradio backup. Mora da ima negde to "last good" samo je verovatno zamumuljeno negde na laptopu. :)

Erunt cu tek koristiti, a imam opciju last known good... i safe mod ali i kada pokusam sa njima isto mi se desi.

Resio sam stvar slucajno, nemogu da verujem. Ubacio sam XP cd da uradim repair, i pustio da butuje sa harda i podigao je sistem, kao da je sam nasao sa cd izgubljeni fajl, i odmah sam restart uradio bez cd-a i podigao ga je ok. Nema pojma sta je bilo, hvala na pomoci u svakom slucaju.

Nazad
Vrh Dno