Šta je novo?

Pad cene DVD rezaca???

Maxivuk

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2004
Poena
604
Cuo sam neke price da se uskoro ocekuje bitnije pad cena DVD rezaca, ali nisam bas siguran koliko su mi izvori pouzdani:)).
Da li neko zna nesto pouzdano o tome??

Biće kao sa CD-RW: cena uvek ista, samo izlaze brži modeli :) Bar dok se ne zakucaju sa npr. 16x kao krajnjim dometom :) Pa onda idu dvoslojni, prvo sporiji, pa brži, naravno oba sa većim cenama... ird.

Maxivuk je napisao(la):
Cuo sam neke price da se uskoro ocekuje bitnije pad cena DVD rezaca, ali nisam bas siguran koliko su mi izvori pouzdani:)).

Obzirom da x8 nadolaze pasce ovi x4.

vlasta je napisao(la):
...

Aha, samo ako ih uopste bude bilo u proizvodnji i prodaji :mrgreen: (situacija sa Pioneer A06 ;))

4x rezaci ce po dolasku 8x biti povuceni, bas kao sto su i 2x rezaci kad je dosao 4x standard.

vlasta je napisao(la):
...

Hoce, ali samo polovni posto se nece proizvoditi ;)
Sto rece Heinz, preslikan CDRW scenario, ali sa usporenom radnjom filma posto sporije ubrzavaju DVD tehnologiju u odnosu na CD.
Naravno, sve to prati blagi pad cena, ali veoma spor i na kraju ce se ustaliri na nekoj cifri i tu dugo ostati...

pa ste čitali da LiteON i BTC preskaču 12x i idu direktno na 16

Crni je napisao(la):
...

Hoce, ali samo polovni posto se nece proizvoditi ;)
Tacno. Samo sto polovnih nece biti bar 5-6 meseci kod nas (u normalnim kolicinama :mrgreen:) iz prostog razloga jer ce prelaz na 8x standard zahtevati dosta skuplje medije a i ovih jedva ima... ;)
Inace, ja mislim da je sadasnja cena za 8x modele (a pre svega Pioneera koji je dual 8x) sasvim konkurentna, obzirom na najave da ce kostati +300 € kada se pojavi...

Ma samo polako, vreme ce uciniti svoje ;)

Nazad
Vrh Dno