Šta je novo?

P990 - Ne.

WoL

Čuven
Učlanjen(a)
04.06.2002
Poena
619
Za sve vas koji ste jedva cekali da stigne naslednik P910, sa moje strane jedno veliko NE, bar ne jos.

Naime, u iscekivanju P990, uzeo sam Nokiu N80, ali i dalje sam se nadao da nema sanse da se poredi sa SE modelom. I samo sto sam se navikao na Nokiinu tastaturu moj dobavljac (JESTE, ko se seca, onaj isti koji me je ispalio pre jedno 10 meseci:smash: ) mi rece da je nabavio ono sto cekam toliko dugo.

Ok, vec sam se spremio da prebacujem sa MiniSD-a na MemoryStickDuo podatke, imenik i poruke...kad...

U poredjenju sa P910, P990 je...pfff...

NAJVECA ZAMERKA - Ekran je mnogo manji, mislio sam da mi nece smetati, ali kada se spusti flip...Potpuno neocekivano mali prostor za rad:crash: . Kazu mi da je to zato jer sam navikao na P910, ali u svakom slucaju prvi utisak je prilicno negativan. Ekran je fakticki identican sa otvorenim/zatvorenim flipom. Kao sto rekoh, znao sam to od ranije da ce biti slucaj, ali sada kada sam video...QWERTY tastatura je neponovljivo lose namestena, i sve vreme nekako strci. Rezolucija ekrana je odlicna, ali i dalje neuporedivo losija od N80...:wall:

Lepo lezi u ruci, mada je prilicno klizav, imam utisak da je "materijal" od kog je pravljen APSOLUTNO isti kao na recimo k500i. Super je to sto je meni potpuno orjentisan na kontrolu sa tastera, i maksimum se sada od aplikacija MOZE izvuci sa zatvorenim flipom, sto je pre bilo skoro nemoguce, ili uz veliku muku...

Kamera je dosta losija nego na N80, ali sa druge strane, pravi bolje slike ako predmet koji slikate nije savrseno miran. N80 dosta kuburi sa pokretnim modelom.

Receno mi je da ce se uskoro (tri,cetiri meseca) pojaviti aparat bez qwerty-a, i to je ono sto cu verovatno sacekati, ovo sada prosto ne ispunjava moja ocekivanja, i jako sam razocaran prvim kontaktom. Dotle uzimam verovatno N73. Porazavajuce, ali tako je.

Cekaj,nesto ne razumem,zar P910 treba da ima nesto kao 2.9" a ovaj novi 2.6" mozda i malo vise,to je nekih 7mm manja dijagonala,zar ti toliko smeta i ekran ti je mnogo manji nego na P910?I koliko je to lisija rezolucija da je neuporedivo losiji od N80,da ne trazis malo dlaku u jajetu!?
P.S.N73 ti je odlican izbor,sem sto nema Wi-Fi i jos par stvarcica,a da vidim bas kako ces reagovati za njen ekran,i ona ima manju rezoluciju od N80 a mozda cak i od OBA!?Jel bi mogao taj tvoj dobavljac i meni da nabavi jednu N73 po povoljnijoj ceni nego u radnjama!? ;)
Pozdrav ,)

Pored tih (negativnih) karakteristika koje si opisao postoji i problem cene. Koliko sam video ona je oko 930 eura. E sad, znam da se tek pojavio pa su zato naduvali cenu, ali ako drastično ne padne u skorije vreme, jedino kome će moći da prodaju su freekovi za SE koji ne znaju šta će sa parama.

930?!?!!

Ne vredi ni polovinu te cene, stvarno preteruju. Nema zbog čega da košta više od vrhunskog PDA-Phone sa WM5.

@Lomnica

Da, za te pare trazim dlaku u jajetu i mislim da to nije neobicno.

7mm je prilicno mnogo, i to dosta znaci narocito kada se naviknes na odredjenu velicinu, narocito ako se uzme u obzir da nije postojao ni jedan jedini objektivan razlog da smanjuju ekran. Trebali su da ostave QWERTY na starom mestu, i dizajnerski je interesantnije.

Znas i sam koliko je u brojakama losija rezolucija od N80 a dosta je veci ekran pa to deluje je jos gore, pricao sam u globalu utisak.

Veruj mi na moju veliku zalost, sto se mene tice, P990 je promasaj. Kada mu skinu/premeste QWERTY pocecu da razmisljam o tome, dotle...

@nidza

Ako gledas cenu hp6515, onda shvatas da P990 mora da bude skuplji bar za 100-200 eura. Realna cena bi mu bila negde oko 600e.

I ja bih rado zamenio moj p900 za p990 ali 930(!!!) evra...no comment!Pljacka!

Ljudi,pa gde vi zivite!?Zar ne znate kako je to kod nas sa cenama za telefon koji je juce stigao kod nas!?Isto je bilo sa N73 koja je losiji telefon od N80 a nedelju dana je bila 300 eura skuplja od N80 (ej jos jedna N70 za te pare) ali od pre par dana ima da se nadje za 485 eura,i pasce jos vise kao i P990,samo budite strpljivi!
Pozdrav ,)

Da,naravno,ne pada mi na pamet da ga kupujem dok ne padne ispod 500 e...mada me je Pavle malo zabrinuo sa negativnim prvim utiscima :)Nije mi sasvim jasno koliko mu je realno manji ekran zbog tastature u odnosu na p900,buduci da me je p900 po tom pitanju razmazio

Znas sta, cifre govore jedno, a oci nesto sasvim drugo. Prosto receno, P990 ima na oko neprijatno manji displej...

Zamisli da je displej isti sa otvorenim i zatvorenim flipom, to ti sve govori...

Bljak...uzeo ga drug :) katastrofa :), blagi uzas :). Ja sam presao sa nokie na qtek pa na kraju kad uporedim sva 3 p990 ne moze na 5000000kilometara da pridje ova dva. Ekran? Boze sacuvaj. To je malo,nepregledno a touch screen(?!), a tastaturica je (negativna) prica za sebe. Savet svima da ako ne mogu da ga nadju za 350 evra da ga ne kupuju :)

ne kontam zasto su mu i stavili flip kada ima qwerty...samo su ga podebljali za santimu...iskreno ne bih ni 400 e dao za njega i opet bih se vratio na p910 da mi je do istih funkcija

Po meni je p910i neprevazidjen i bolji od p990

E61. Mislim da donosi mnogo toga novog, qwerty koji je stvarno upotrebljiv, širi je, ali veoma tanak. Imaš video review na www.mobileburn.com, skini i pogledaj, mislim da nećeš imati dilemu.

Kad te WM ljubitelj savetuje da uzmeš neki Symbian, veruj mi da ima dobrih razloga. Definitivno mnogo nudi za taj novac i veoma je brz - za razliku od svih ostalih Symbiana. Ne zaboravi da ima i WiFi i najveći ekran u celoj priči.

Ajde, jel ima neko nesto pozitivno o P990?!?:) Posto do kraja godine nameravam da menjam moj p900 za p990,potrebno je neko ohrabrenje...

Evo ti ohrabrenje - kupi ga!

Ja sigurno neću.

;)

Thanks a lot:p
Po cemu je toliko los?Po stranim review sajtovima ga uglavnom hvale

Thanks a lot:p
Po cemu je toliko los?Po stranim review sajtovima ga uglavnom hvale

ma nije on los uopste...:bottle: ali ne nudi to sto se ocekivalo tako dugo od nastavka cuvene P serije....znaci fontel je savrsen ali ne stoji mu bas dobro P oznaka:crash: :eyebrows:

Ko kaže da je loš, aparat je sam vrh - jedino što mnogo stvari može da se kupi za taj novac, pored vrh aparata drugog proizvođača (neko reče E61?), pa još i da ti ostane. Tačskrin na tako malom ekranu i nije neophodan, niti ga vidim kao značajnu prednost, izuzev što diže cenu. Performanse mu odavno nisu nešto što ga izdvaja (SE P9xx), a više ni veličina - samo cena.

E61 zaista izgleda kao telefon koji vredi vise od 260€ koliko trenutno kosta.

Eh kada bi Moto Q imao Wi-Fi i dzojstik... I kada bi se uopste pojavio...:p

Vrh Dno