Šta je novo?

P5W64 WS Pro(blem)

Učlanjen(a)
31.03.2006
Poena
301
Cao svima,

imam pomenutu plocu vec godinu i po i jako sam zadovoljan... medjutim... posto radim na XP x64 i neophodan mi je zbog vise stvari vezanih za posao, morao sam da reinstaliram OS i od tada mi ne radi integrisana zvucna, ustvari nema zvuka uopste. Elem, kada odem na Start>Programs>Accessorioes>Entertainment>Volume Control izadje mi poruka "There are no active mixer devices available. To install mixer devices, go to... bla bla"... i trazio sam po raznim forumima, ima dosta "resenja" i sve sam probao ali nema sanse da proradi. Sve sto instaliram vidim normalno u Device manageru ali nista ne radi... ne pokazuje cak ni da ima konflikte. Samo prilikom instalacije integrisane zvucne izbaci poruku "Problem has accured installing new devices...bla bla". Probao sam i da u BIOSu prodjem kroz opcije, resetovao setovanja i nista. Pa sam kupio cak i Audigy SE onaj za 30 evra i njega uspem da instaliram ali nece da radi, ko zna zasto... za Audigy sam skinuo nove drajvere a na instalacionom disku nema drajvera za XP x64. Uspeo sam da instaliram na XP x32 i radi ali ne i na x64, svi kablovi su naravno povezani najnormalnije... e sad, meni je ta integrisana radila sasvim ok, ali od te reinstalacije nikako (format C)... pa sam se setio da sam prilikom te prve instalacije XP x64 drajvere za integrisan zvuk instalirao sa CD-a koji je dosao uz plocu, a taj disk sam naravno izgubio.

Pitanje je da li neko ima instalacioni disk za ASUS P5W64 WS Professional, bio bih jako zahvalan i platio bih ako treba nasto, kao sto rekoh, ovi sa asusovog sajta mi ne rade posao. Jos bolje, ako neko zna u cemu je problem neka javi. Reinstalirao sam OS jedno 7-8 puta, ne mogu vise razbicu ga...

Ostatak konfiguracije je:

Core2Duo 6600, 4Gb RAM 800mhz, Nvidia Quadro FX 4500... Nije bilo nikakvih konflikata ranije i nemam pojma sta je problem... uffff :wall:

Poslednja izmena:
Proveri ti da li je startovan Windows Audio servis. Dalje od toga... hmm.

Probao sam to vec... nema vajde. Sad sam instalirao Vistu i radi sve kako treba... ali Vista jaoooooo!!! Ufff... 12Gb instalacija, x64 ultimate ufffff. :wall:

Moje saucesce tvom disku ;)

Nazad
Vrh Dno