Šta je novo?

P5Q Pro vs P5QC

Masterchief

Čuven
Učlanjen(a)
31.12.2003
Poena
619
Ovako, trenutno sam u dilemi koju od ove dve ploče da pazarim. Najverovatnije bi bila uparena sa C2Q6600. E sad crossfire i ostale *******cije me ne interesuju tako da mi je p5qc delovala zanimljivije zbog ddr3 i ddr2 podrške (zbog future upgrade-a), ali sam saznao da ddr2 1066 radi samo na dva slota (ostali imaju podršku do 800). I eto koristim ovu priliku ne bi li se konsultovao sa ostalim članovima benchmarka, pošto više nisam pametan :D. Inače obadve ploče su tu negde po ceni.

Poslednja izmena:
ja bi izbegao te C ploche poshto imaju problema sa memorijama i uzeo bih p5q pro i uzivao ;)

Bolje uzmi P5QPro jer je manja sansa da ce ti praviti probleme sa memorijom.

Sto se upgrade-a tice, kakav je to upgrade ako ubodes samo DDR3? Ne treba ti to. Kada budes radio upgrade ici ces na novo podnozje za procesor i na triple channel, sigurno neces da imas i dalje P45 chipset :)

A shta je razlika izmedju P5Q-E i P5Q-PRO ?? Obe podrzavaju CF u 8x rezimu right ?? Vidim da E ima dva LAN-a a jeftinija je ?? Jel E loshija ili ne poshto sam je naruchio pa da znam da otkazem dok josh mogu...

This is the only motherboard in this roundup that is not ready to run two PCI Express graphics cards. Instead, the single x16 slot monopolizes all 16 lanes running at PCIe 2.0 speeds.

http://www.tomshardware.com/reviews/intel-p45-chipset,1961-6.html

Ma nemoguce da nepodrzava CF :S:

Poslednja izmena:
de bre loshija, E je keva, pro nema 'ladjenje cele naponske i sirot neki hitpajp. E deluje kao deluxe, samo bez hitpajpa koji povezuje kuler na sb i kuler na nb.

Vi ispljuvaste -C, ja je uzeo i nemam apsolutno nikakvih zamerki. Okej priznajem ja sam skromnijih zahteva tako da je mogucje da sam zbog toga zadovoljan :d Hladan chipset, prilichno skroman BIOS, sve shljaka, nemam problema sa memorijom...

U medjuvremenu sam malo guglao.

Ja zaista ne razumem pola ljudi urla kako nije moglo da instalira te vistu, te xp. te gtx 260 grafichku, te se kolju memorije. Ispada da su oni zaboli neke "prve machicje" ja prosto nemam apsolutno nikakvih tih problema. Okej istina je da grafichka karta prekrije dodatna 2 SATA konektora shto jeste problem za one koji ocje da kache vishe od 2-hdd-a, ali toliko je nacrnishe da sam se shokirao.

Ili ja imam neverovatnu srecju ili su ti ljudi zaboli mnogo felerichne primerke. Da mi se ishta od toga desilo, ja ne bih to precjutao. Pozitivnih komentara takodje ima da se ne lazhemo ali nekako vishe bodu ochi ti "problemi sa memorijom" nego stabilnost, oc mogucjnosti i shto je hladna bre ;]

Ako bog da trebalo bi da pazarim od *******og neki ddr3 posle novaka pa eto, videcjemo kako se ponasha i sa ddr3 memorijom. U pitanju je DDR3 OCZ 1600mhz Platinum koji bih metnuo u mashinu.

:wave:

Poslednja izmena:
Vrh Dno