Šta je novo?

P5Q+OCZ 1200Mhz Reaper problem

djumex

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2007
Poena
309
naime nemogu da nateram ram da radi bar na 1066mhz....o 1200 da i ne pricam....
win je insaliran uz nekoliko prijavljenih errora tokom instalacije sto opet mislim ima veze sa memorijom......ali nekako je uspeo da instalira!
podesio sam voltazu rama na 2.1v i clock na 1066...podigao je sistem ali je ubrzo poceo da brljavi....nekoliko spontanih restarta....i jos ludje poceo je softwer da brljavi....AVG najizazitije kao i internet konekcija koja je posle jednog od restarta pokazivala cudne simptome raspada :smash: (bizarno su izgledali ti problemi sa avg...kao da mu fali par nula ili jedinica u samom kodu :d
vratio sam sve na automatic u biosu i ram se startovao na bednih 667mhz i od tada makina je stabilna i softwer radi bez gresaka

makina je ganc nova iz potpisa....prva win instalacija xp32 i naravno nije moglo da prodje bez problema.......

ima li neko neku ideju? fala :)

Ako imas drugu memoriju probaj jel ti sistem radi normalno, odnosno stabilno.
Ako se ispostavi da radi reklamiraj memoriju :wave:

u prevodu nema boga da je nateram da radi na deklarisanoj vrednosti tj 1200mhz ?!?!? :S:

zaista se slabo razumem u podesavanja u biosu....voltaze....fsb....nb....i zato sam se ovde obratio za pomoc........kapiram da je sve to pipavo....tipa probaj pa vidi.
ali problem je sto ja ne bih znao odakle da pocnem.
sve sto sam znao da uradim je da namestim volatazu rama na 2.1 kao sto kazu na ocz oficijelnom sajtu i klok memorije na 1066mhz....posto na 1150 radi samo na nvidia cipsetu.
ovo ostalo nisam smeo da diram...tj nisam znao sta da cacnem......a evo vidim u ovoj temi, sto si mi dao link, da tu ima jos puno puno mogucih podesavanja.

evo cpuz sta kaze...trenutno stanje.

my.php
[/URL][/IMG]

my.php
[/URL][/IMG]

my.php
[/URL][/IMG]

my.php
[/URL][/IMG]

Vrh Dno