Šta je novo?

P5Q(asus) vs GA-EP45-DS3L(gigabyte) vs P45 NEO-F (MSI)

Achilles82

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2005
Poena
350
Uskoro cu kupiti intel E8400, i planiram da uz to uzmem neku plocu sa P45 chipsetom.

U principu mi je bitno da ne puknem previse, znaci cena ploca ulazi u obzir (izuzev ako su velike razlike). Nije mi bitno da ima 2 PCI-E slota, nije mi bitno da li ima firewire, nije mi bitno da ima 2 LAN-a, nije mi bitan eSATA. Znaci svi ti "dodaci" za plocu su mi nebitni.

Sve sto zelim je da moja konfa radi stabilno, planiram da E8400 overklokujem za nekih 20%(sa fabrickim kulerom, nadam se da ce moci), znaci da moze toliko da se overklokuje, i to bi bilo to. Imam 2 hard diska, 8800 GTS 512mb graficku kartu, i eto to bi bilo to.

Sta preporucujete? I razloge zasto? Samo nemojte ono "cuo sam da je P5Q dobra ploca, svi je uzimaju". I ja sam to cuo, i pretpostavljam da jeste, ali ako ima neko ko se razume i ko moze da navede neke konkretne stvari zasto je neka ploca bolja to bi bilo super (tipa na nekoj se suvise greje northbridge, ova ploca je bolja za overklok iz tog i tog razloga itd..).

Ako mislite da je sve jedno koju cu da uzmem, onda ce to verovatno biti MSI P45 NEO-F jer je najjeftinija (ima da se uzme za 82 evra).

Poslednja izmena:
a koliko maximum mozes da das za plocu?

pa onda biraj

Gigabyte GA-EP45-DS3L, S775 (45nm), Intel P45/ICH10, FSB1600, PCIe2.0, 4DDR2-1333DC, 6SATA2, ATA, 7.1ch, G-LAN, gar. 3 god. 8,550 97.0
Asus P5Q, S775 (45nm), Intel P45/ICH10R, FSB1600, PCIex2.0, 4DDR2-1200, 8SATA2 RAID, ATA, HD7.1ch, G-LAN, 2FW, gar. 3 god. 9,600 108.9

onda... reseno :)

ili mozda DFI LP P45 T2RS :)

Moja glas za DFI DK P45 T2RS, sjajna plocha, sada sam uzeo Asus P5Q-pro i ona izuva u svakom sluchaju za iste novce, Asus ima dodushe bolje performanse u 3D..... Sta god uzeo, za ime Boga nemoj Gigabyte :)

Moja glas za DFI DK P45 T2RS, sjajna plocha, sada sam uzeo Asus P5Q-pro i ona izuva u svakom sluchaju za iste novce, Asus ima dodushe bolje performanse u 3D..... Sta god uzeo, za ime Boga nemoj Gigabyte :)

Prosto je neverovatno koliko neki ljudi perferiraju ili neperferiraju neku marku. Ja sam za bas tu gigabajtovu plocu procitao nekoliko odlicnih reviews, gde je bas hvale (naravno sobzirom koliko kosta).

Poslednja izmena:
Ajde ovako da ti kazem, Gigabyte nije toliko losh, plocha ima sve shto imaju i druge ploche, ali dok sam radio u servisu neke 2 godine, video sam gomilu Gigabyte pokvarenih plocha i 80% njih je crkavalo po isteku garancije, da ne verujesh :).... U toj cenovnoj klasi sve ploche imaju maltene u single kondezator iste stvari, jedino DFI ima neshto bolje hladjenje, ali opet izbor je na tebi....
Trazio si savet, dobio si ga, vidim da si se bash namerio na GA plochicu, ako mislis da je OK, pazari je... I sam vidish da ti je ovde niko nije preporuchio nijednog trenutka :)..... :wave:

Ajde ovako da ti kazem, Gigabyte nije toliko losh, plocha ima sve shto imaju i druge ploche, ali dok sam radio u servisu neke 2 godine, video sam gomilu Gigabyte pokvarenih plocha i 80% njih je crkavalo po isteku garancije, da ne verujesh :).... U toj cenovnoj klasi sve ploche imaju maltene u single kondezator iste stvari, jedino DFI ima neshto bolje hladjenje, ali opet izbor je na tebi....
Trazio si savet, dobio si ga, vidim da si se bash namerio na GA plochicu, ako mislis da je OK, pazari je... I sam vidish da ti je ovde niko nije preporuchio nijednog trenutka :)..... :wave:

E pazi, hvala na savetu zaista cenim. Pogotovo neko ko je radio u servisu, misljenja ljudi sa takvom profesiom najvise cenim.

Ali bas cudno da znam jednog lika isto koji radi servis, i on mi bas preporucuje gigabyte. ALi ako ti kazes da si imao takva iskustva, onda ti apsolutno verujem i to uzimam u obzir. P5Q takodje ima prednost jer ima firewire, podrzava RAID, koji mi do duse ne trebaju ali dobro neka ga za svaki slucaj :D .

o DFI plocama stvarno nista ne znam, moracu reviews da pogledam malo po netu, ali vidim da je i malo skuplja. Ne previse, ali za oko 15ak evra.

Hvala na svetu jos jednom, uzeto u obzir :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno