Šta je novo?

P5K EPU za P5E DELUXE

PLAYBoY

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
15.03.2008
Poena
199
Da li da menjam plocu iz "moja masina" P5K EPU P35 uz doplatu od 30e za P5E Deluxe X48?

Moja nema RAID sto mi treba + ova je novija, bolji chipset, 1600 fsb, u svakom slucaju bolja ploca za klasu...

E sad da li joj je izvucna so dolazi uz nju isto toliko dobra ili je bolja moja ASUS Xonar DS?

Nisam pametan da li vredi da se cimam...

Pozdrav i hvala na odgovorima

Ako nećeš da prelaziš na drugu platformu, a već toliko tražiš RAID, menjaj! Za malo manje para možeš dobiti samo neku dosta slabiju ploču.
(Ovo ti je bolja ponuda nego sve one o kojima smo razgovarali).
Pozdrav!:wave:

EDIT:
Ali...
Ja nisam skorije radio sa RAID-om, pa ti ne mogu dati pravi savet, ali nekada je važilo pravilo: ako hoćeš stabilan RAID, isključivo stavi karticu u PCI slot. Od integraje nema 'leba, puca kad-tad. Sad ne znam, možda je sa novijim čipovima stvar ispravljena.
Ukoliko važi ovo što sam napisao (a to će ti reći neko ko se aktivno bavi ovim), možda bi ti bolje rešenje bilo da nađeš ploču sa više PCI slotova. Međutim, kao po pravilu ploče koje imaju više PCI slotova nemaju 2X PCI-E za grafičke, što opet znači da su gotovo sigurno "niža klasa" i po pitanu ostalih komponenti.
A šta će tebi RAID ustvari?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno