Šta je novo?

p4 ploca?

T|T|A|\|

Čuven
Učlanjen(a)
18.09.2002
Poena
619
Molio bih vas,da mi napisete koja p4 ploca je najbolja za,naravno Pentium IV :) (kao sto je npr. kx7 za amd),ali ako ne racunamo performanse sa o/c!
Hvala:wave;

ASUS P4S533, definitivno best buy. Imas i test na benchmark-u. Izuzetno stabilna, odlicna za o/c (meni trenutno radi [email protected]), ma sve u svemu odlicna ploca za nekih 110-120 evra.

T|T|A|\| je napisao(la):
Molio bih vas,da mi napisete koja p4 ploca je najbolja za,naravno Pentium IV :) (kao sto je npr. kx7 za amd),ali ako ne racunamo performanse sa o/c!
Jos nisi kupio nista????
Koliko se secam pre par meseci si se raspitivao za ULTRAMEGATURBO AMD kombinaciju.Sta bi odustao si od toga?? :D

Ako te ne zanima OC onda je trnutno odlicno resenje neka ploca sa SIS 648 chipsetom(nije skupo) a ako hoces vise od odlicnog resenja onda I845PE u ASUS(P4PE) ili ABIT(IT7Max2 v.2) izvedbi(skupo).Najbrza kombinacija danasnjice je jos uvek I850+RDRAM 1066 tj.ASUS P4T533E.

Znajuci tebe i tvoja pitanja,mnogo ce vode proteci ovom rekom ,dok se ti ne odlucis.Dolazi Granite Bay pa njegove kasnije revizije i ko zna sta jos.
Mislim da je za tebe P4T i 1GB RDRAM-a ubedljivo najbolje resenje,jer vidim da tezis extravaganciji i trazis No.1.:D

Zadovoljan???;)

!

Konacno da dobijem nesto pametno od tvoje strane :).
Koliko sam video,xp dosta zaostaje za intelom,i p4 je ponovo najbrzi procesor,a cak je i jeftiniji na vecim frekvencijama od amd-a.
....raspitacu se malo za taj p4t533e :)...
rdram je previse skup i pre bih se odlucio za ddr400 nego pc1066 :(

nego,sta je "granite bay" :D:D:D:D

T|T|A|\| je napisao(la):

Simspone evo ti ga jos jedan Intelovac, sva vas je vise :p .

Ma uzmi opusteno P4S533!

Re: !

T|T|A|\| je napisao(la):
Konacno da dobijem nesto pametno od tvoje strane :).
Koliko sam video,xp dosta zaostaje za intelom,i p4 je ponovo najbrzi procesor,a cak je i jeftiniji na vecim frekvencijama od amd-a.
....raspitacu se malo za taj p4t533e :)...
rdram je previse skup i pre bih se odlucio za ddr400 nego pc1066 :(

nego,sta je "granite bay" :D:D:D:D
Nije vise ni RAMBUS sto je nekad' bio:D :D .Sada je skup koliko i oni kvalitetniji DDR moduli:D .Cak je i jeftiniji od nekih.

Cvele je napisao(la):
Ma uzmi opusteno P4S533!
Ej Cvele,dobro mu nisi rekao,"uzmi GA " :D

P4S je odlicna ploca ali decko se raspituje za prvu ligu,a ona sigurno to nije :(

Re: Re: p4 ploca?

delimir je napisao(la):
Simspone evo ti ga jos jedan Intelovac, sva vas je vise :p .
Eee moj Delimire.Po vestima i najavama da bi 1.8A C1 mogao da kosta nekih 40$ :D ,tek ce da nas bude.
A kada svi predju na Intela,ja se vracam na AMD-a:D :D

Re: Re: Re: p4 ploca?

simpson H je napisao(la):
Eee moj Delimire.Po vestima i najavama da bi 1.8A C1 mogao da kosta nekih 40$ :D ,tek ce da nas bude.
A kada svi predju na Intela,ja se vracam na AMD-a:D :D

Kad ti predjes na AMD, ja cu onda na Intela. :D :D

Re: Re: Re: p4 ploca?

simpson H je napisao(la):
Eee moj Delimire.Po vestima i najavama da bi 1.8A C1 mogao da kosta nekih 40$ :D

Daj boze da bude 40$, a koliko ce onda AMD da bude - kao kutija sibica :p

Re: Re: Re: Re: p4 ploca?

delimir je napisao(la):
Daj boze da bude 40$, a koliko ce onda AMD da bude - kao kutija sibica :p
Ako uopste BUDE :D :D

!

Video sam da intelov chipset ne podrzava ata133 sto mi je potrebno zbog mog HDD.A P4T533 nema nigde kod nas.Barem ja nisam nasao ni u pakomu,pccentru itd...jedinu brzu plocu koju sam nasao u Pakomu je Asus P4PE (211) Eu bez poreza :(

T|T|A|\| je napisao(la):
jedinu brzu plocu koju sam nasao u Pakomu je Asus P4PE (211) Eu bez poreza :(

Kupuj odmah, dok jos ima, mnogo dobra ploca. :)

Re: Re: Re: Re: p4 ploca?

Aca je napisao(la):
Kad ti predjes na AMD, ja cu onda na Intela. :D :D

Onda moderatori mogu samo da zamene vasa imena na dosadasnjim postovima. :)
Ipak nekako mi je tesko da zamislim tebe u Intel taboru. :)

T|T|A|\| je napisao(la):
Video sam da intelov chipset ne podrzava ata133 sto mi je potrebno zbog mog HDD.A P4T533 nema nigde kod nas.Barem ja nisam nasao ni u pakomu,pccentru itd...jedinu brzu plocu koju sam nasao u Pakomu je Asus P4PE (211) Eu bez poreza :(
Koji Intel chipset ne podrzava ATA133?????Zar je moguce da bi odustao od ploce samo zato sto nema ATA133:D :D .A koji to HDD imas??Neki specijalni??Ma bre covece kakav crni ATA133 ,to je cist marketing.Ako hoces plocu sa svim tim dzidza-bidzama uzmi ABIT IT7Max2 rev.2:D .Imas sve od ATA100,ATA133Raid pa do SATA Raid kontrolera,+ sto moze da izvuce maximum iz svakog procesora:D

T|T|A|\| je napisao(la):

Jesam li ja nesto istripovao ili je ona stvarno AGP 4X?

!

Dobro dobro,ja sam procitao i nasao to o ata133,
a ti se "braaaaateee" nisi is3povo :),jeste 4x

Eeeh, jos kad bi malo manje "tripovali" pa shvatili da ni ATA 133 ni AGP 8x ne sluze apsolutno nizasta...

Ne palite se na marketing fore nego razmislite sta je u realnom radu upotrebljivo a sta nije.

Jedino sto ima nekog smisla je SATA (inace 150), ali ne zbog performansi naravno vec samo zbog znatno jednostavnijeg i prakticnijeg kabliranja.

T|T|A|\| je napisao(la):

Polako polako, sticice i to (P4T533).

He he...evo 2 proizvoda bas priblizna po performansama:
ASUS P4T 533 i amiga:D.
Negoooo,gledam ovaj P4T,i bas je steta sto nema ATA 133 i AGP 8x.Ko zna sta ce biti kad se pojavi GeForce FX?Mozda ce bas kombinacija AGP 8x i GeForce FX doneti neke veeeelike performanse (FX,neki ASUS ili SiS,PC-1066RDRAM,Intel pentium 4 Xeon 3.06 GHz-30k u 3dMarku 2002 :) )?I jos kad bi se sve to iz/oc-ovalo,....pa sine preko 40000 Score ;)
Lepo je sto se dobija 256Mb Samsung PC-1066 uz ovu plocu,a mene interesuje da li ima kod nas da se nadje ova memorija (4200),jer nemogu da iskoristim neki "stari" DDR na ovoj ploci zbog razlicitog broja pin prikljucaka.:(,tako da bih morao da kupim JOSch 256 mb umesto ddr 400 jer je 256 malo za igre :).

T|T|A|\| je napisao(la):
Lepo je sto se dobija 256Mb Samsung PC-1066 uz ovu plocu,a mene interesuje da li ima kod nas da se nadje ova memorija (4200),jer nemogu da iskoristim neki "stari" DDR na ovoj ploci zbog razlicitog broja pin prikljucaka.:(,tako da bih morao da kupim JOSch 256 mb umesto ddr 400 jer je 256 malo za igre :).

Covek, tebi ili neke stvari nisu jasne u glavi ili se lose izrazavas - pa ispada da si sve zivo pobrkao, ne znam sta je u pitanju ! :D

Kao prvo kako to mislis da se dobija 256M Samsung memorije uz plocu ???

Kao drugo, ta ploca upotrebljava RDRAM iliti RAMBUS memoriju. To je MNOGO vise razlicito od razlicitog broja pin-ova ! To je potpuno drugacija tehnologija.

Kao trece, po nekim prihvacenim konvencijama izrazavanja, kad kazes 2100, 2600, 3200, 4200 itd, uglavno se smatra da govoris o DDR memoriji. Kad kazes 800, 1066 i kako vec dalje ide onda se smatra da govoris o RDRAM memoriji.

Dakle ako razmisljas o P4T ploci, onda prestani da razmisljas i pricas o DDR-u.
A da ne govorimo jos i o epitetu "stari" DDR: pa RAMBUS tj RDRAM je stariji od DDR-a :) .

!

E,citao sam u "Gameru" i lepo pise da se uz plocu dobija Samsung RDRAM memorija 4200 256 Mb,

i da se na plocu nemoze stavljati npr DDR266,333,400,zbog razlicitog broja pinova izmedju te 32-bitne RDRAM memorije i 16-bitne DDR memorije!

Postoje varijante kada se uz plocu dobija i memorija.Naravno, i to se adekvatno placa.Sto se tice poredjenja i razloga zbog kojih je "nemoguce staviti" DDR u tu plocu,mislim da Gamer nije pravi list u kome se treba informisati o HW:D :D .

Nazad
Vrh Dno