Šta je novo?

P4 i odlomljeni pin!

Sisman

Čuven
Učlanjen(a)
18.11.2002
Poena
604
Dali je moguce zalemiti odlomljeni pin na P4 2.6 , i ako je moguce koliki je rizik da ce posle toga raditi?

Pozdrav!

Jako ga je zaj*bano zalemiti, ali postoji mogucnost da radi i bez njega (od tolikih pinova mora da ima i neki viska :D ). Imao sam slucaja da je procesor radio i bez pina, vecinom su radili besprekorno, a u jednom je mnozilac bio promenjen na manji (sad ce neki reci "koji pin, da ga odma cupam" :D )

Pa na ovom ne radi pin u samom uglu procesora, a i frekvencija je manja, radi na 2.0

Pozdrav

Secam se da sam na jednom novom celeronu slucajno otkinuo pin i da je sve radilo potpuno ok. A isto tako se secam da sam na jednom starom namerno otkinuo (hteo da pravim privezak :D) i posle ipak odlucio da sastavim masinu sa njim - nije radio. Medjutim, uzeo sam nekoliko licni, upreo ih i ubacio u socket na ono mesto gde bi trebao da ulazi otkinuti pin (znaci, zicica je dodirivala pozlaceno podnozje iz koga je ranije virio otkinuti pin). Sve je radilo savrseno bez ikakvog lemljenja
bingo.gif

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. Ne secam se da mi se ikada otkinuo pin na nekom AMD-u :D

Poslednja izmena:
Ti si mogao sad da tuzis Intel za patentna prava, da si to na vreme patentirao.

pa rece covek da radi, al na 2ghz umesto na 2.6. Nista, uzmi brzi ram i vozi :D Jos bolje ! :d

pa i nije bolje. Kako ce onda da ga oc-uje??? Da bi dogurao do default 2.6 treba mu 260fsb, i koliko vidim ima on tu dosta mesta za oc :D :D :D
P.S. Ako nista bar mozes da pricas da imas 2.0C (???) koji se oc-uje ko lud :D

E, da ne zna neko slucajno da li moze da se otkine neki pin pa da se poveca mnozilac?

Ludilo!!! Čoveče, ti si sada u prednosti za OC.
Pre si imao procesor koji je radio sa množiocem 13, a sada je množilac 10. To znači da možeš malo da digneš voltažu, i da ga baciš na 10X300, dok memoriju postaviš na 5:4 tj. na 240 Mhz. Naravno, ako nemaš tako dobru memoriju, nabavi je i vozi to sumanutom brzinom. :D

Proveri koji je stvarni mnozilac. Ako je to sto Notax veli tacno daj odma sliku da vidimo koji je pin u pitanju, odma rade pincete i klesta !

Ma ljudi ne bih se ja cimao da je to moj proc. Ja furam AMD-a. Nego sam imao poverenja u ortaka i dao mu da on stavlja proc. Znaci nista od lemljenja:( . Hvala u svakom slucaju.

Pozdrav

Cekajte bre... pa da procesori bolje rade bez tog jednog pina, valjda bi Intel tako i pravio?!? :D Niste valjda ozbiljni sto se tice kidanja? Aj' cik neka se neko usudi da eksperimentise na 3.0GHz cpu-u! ;):D

A sto bi lomio? Pa samo izoluj (lakom) taj pin.

Ako pocnete masovno da lomite pinove na procesorima, ja cu od Pece morati da trazim vise prostora ispod avatara :d :d

Thunderdome je napisao(la):
A sto bi lomio? Pa samo izoluj (lakom) taj pin.

Mora dobar sloj laka da se stavi. Ja kada sam tako pokusao zamalo nisam spalio ceo komp, posto sam taj pin koji sam izolovao morao da povezem sa jos jednim.
Inace taj pin se spalio ostao je samo patrljak od njega, ali je cpu nastavio da radi posto je to bio pin koji nicemu ne sluzi.

Vocko je napisao(la):
Ja kada sam tako pokusao zamalo nisam spalio ceo komp, posto sam taj pin koji sam izolovao morao da povezem sa jos jednim.
Inace taj pin se spalio ostao je samo patrljak od njega...
HAHAHAHA :D:d:d Ostali samo dugmici! ;) Samo vi lakirajte pinove...
Vocko, nadam se da je to bio neki stari cpu. :)

Poz

NightVision je napisao(la):
HAHAHAHA :D:d:d Ostali samo dugmici! ;) Samo vi lakirajte pinove...
Vocko, nadam se da je to bio neki stari cpu. :)

Poz

Celeron tualatin [email protected], pokusavao sam da ga modujem da ide u ppga adapter.
Na kraju sam modovao drugu plocu i proradio je iz prve...

Vocko je napisao(la):
Mora dobar sloj laka da se stavi. Ja kada sam tako pokusao zamalo nisam spalio ceo komp, posto sam taj pin koji sam izolovao morao da povezem sa jos jednim.
Inace taj pin se spalio ostao je samo patrljak od njega, ali je cpu nastavio da radi posto je to bio pin koji nicemu ne sluzi.

Čudno. I ja imam iskustva i u drugim tehničkim oblastima da, kada sredim neki uredjaj utvrdim da ima dosta toga što ničemu ne služi, ili kada uredjaj rastavim, sredim i sastavim, da mi ostane višak delova, a da uredjaj radi i bolje nego pre.:D:D

Na jednom Palominu mi je pukao po pola tranzistor sa donje strane (valjda ga je kruta temperaturna sonda na KX7 ubila ko zeca). Prvo mi se činilo da ničemu nije služio, jer je procesor savršeno radio, ali sam skontao naknadno, kada sam ušao u bios. Pokazivalo je temperaturu klokovanog Palomina od 28 stepeni.:D:D

notax je napisao(la):
Čudno. I ja imam iskustva i u drugim tehničkim oblastima da, kada sredim neki uredjaj utvrdim da ima dosta toga što ničemu ne služi, ili kada uredjaj rastavim, sredim i sastavim, da mi ostane višak delova, a da uredjaj radi i bolje nego pre.:D:D

Na jednom Palominu mi je pukao po pola tranzistor sa donje strane (valjda ga je kruta temperaturna sonda na KX7 ubila ko zeca). Prvo mi se činilo da ničemu nije služio, jer je procesor savršeno radio, ali sam skontao naknadno, kada sam ušao u bios. Pokazivalo je temperaturu klokovanog Palomina od 28 stepeni.:D:D

Da, ali sam ja za razliku od tebe pored sebe imao 2 papira. Na prvom je bila slika procesora sa oznakama pinova, a na drugom papiru su te oznake bila objasnjene.
Tako da znam da taj pin nicemu nije sluzio.
Jedan razloga zasto toliko cenim Intel kao firmu je to sto sve sto vas zanima o njihovim proizvodima moze naci kod njih na sajtu zajedno sa kompletnom tehnickom dokumentacijom i to veoma lako.

Kad to rece, podseticu vas na 3 firme, Pcchips, Lucky Star i npr one koji su pravili TX pro II ploce, ni ime im ne znam.
Cik nadjite neki info :d

Vocko je napisao(la):

Pa trebao si da proveriš unimerom a možda se sloj ošteti kada se stavi u socket.

Thunderdome je napisao(la):
Pa trebao si da proveriš unimerom a možda se sloj ošteti kada se stavi u socket.

Tad se i ostetio, bilo je sve ok pre ubacivanja :)

Ma lako cete da polomite pin, ali na klokovanje zaboravite, jer u bios-u nece nista da zapamti. Znaci nema O/C.

Moze da se zalemi.
Relativno lako pincetom i duvaljkom
Nikola

A dali ce posle toga raditi? Mislim kolika ce biti temperatura u toku lemljenja.

Vocko je napisao(la):
Mora dobar sloj laka da se stavi. Ja kada sam tako pokusao zamalo nisam spalio ceo komp...
AHAHAHAHAHAHHAAHHAHAHHAAHHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHHAAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHA
:D :d :smash: :d :D

Oprostite mi molim vas... 7 i 15 ujutru, meni krvave oči i nikako da legnem da spavam i sasvim slučajno uletim u ovaj thread i naletim na vocka koji "zamalo nije spalio ceo komp..."

ahahahahAHHahhahahahahahahhahhaha

Morao sam da legnem na pod kolko me je stomak od smejanaj zaboleo :D...

Znam vocka 100 godina i uživo i na netu i znam koje je šlepere hardvera on spalio, imam utisak da svaki post može da mu počne sa "Ja kada sam tako pokusao zamalo nisam spalio ceo komp..." ahahahahahahhahahahahh KRALJ :D:D

Vocko je napisao(la):
Da, ali sam ja za razliku od tebe pored sebe imao 2 papira. Na prvom je bila slika procesora sa oznakama pinova, a na drugom papiru su te oznake bila objasnjene.
Ali je prozor bio otvoren i promaja je okrenula papire za 180 stepeni? :D:d

IZVINI, sad stvarno idem da sapvam :)...

Vrh Dno