Šta je novo?

P4 BOX & Cooler

• Začetnik teme Začetnik teme JOBAH
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

JOBAH

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2000
Poena
649
Da li postoji neko bolje resenje za hladjenje ali da bude isto tako tiho? Koliko je ova originalna varijanta ok i da li je menjati?

Nema razloga da menjas box kuler, ja sam se odusevio kada sam ga prvi put video i cuo. Jedino sto sam video da bolje hladi, a da se isto tako cuje su kuleri koji imaju 80mm fan (kao sto ide na napajanje) sa dvorednim krilima, koji su stvarno iznenadjujuce tihi s obzirom na velicinu fan-a. I naravno imaju malo masivnije telo (80x80). Ali ne znam da li imas potrebe za boljim hladjenjem.

JOBAH je napisao(la):
Da li postoji neko bolje resenje za hladjenje ali da bude isto tako tiho? Koliko je ova originalna varijanta ok i da li je menjati?

Naravno da postoji bolje resenje ali ti ono u sustini ne treba dok ne budes hteo da klokujes procesor i pri tome dizes napon.

Da, box cooleri su sasvim dovoljni. Ljudi su pomocu tih coolera postizali odlicne oc rezultate, tako da je sve jasno.

U idle rezimu je 34 do 38 stepeni, dok kada 100% radi ide do 50 stepeni i to na default 1.8Ghz... Kakva je situacija kod vas?

Pa to sve zavisi od ploce do ploce.Meni je na ASUS P4b prikazivao 45 u leru i u punoj bzini 55.Na ovoj P4S533 mi u leru prikazuje 27 a u punoj brzini 38.

Huh... ja imam Gigabyte... znam da one za AMD opasno lazu... ali ne znam za ovu...

Jos jedna od prednosti PIV thermo sonde 🙂 Cemu to ako ni jedna ploca je ne ocitava kako treba. Ako je razilika izmedju P4B i P4S533 20-tak C ko tu onda laze?

Ma nijedna ploca ne meri dobro!Bila ona za AMD ili za Intel!

Cvele je napisao(la):
Ma nijedna ploca ne meri dobro!Bila ona za AMD ili za Intel!

Slazem se ali mislim da je najtacniji Asus.

Iz licnog iskustva znam da ASUS lose meri.E sad ako ostali mere losije onda.........

Nazad
Vrh Dno