Ako nekima radi sa Celeronom i zadovoljni su, sa punim P4 procesorom neće biti apsolutno nikakvih problema.
Niko ne kaze da nece raditi, radice ali isto kao neka mnogo jeftinija karta, npr 7900GS.
Gluposti, radiće u vrh glave 10% sporije nego sa Q6600.
Kako si ti to izračunao da će raditi kao 7900GS, uz pomoć kog testa?
Niko ne kaze da nece raditi, radice ali isto kao neka mnogo jeftinija karta, npr 7900GS.
nVidia kartice jesu zavisne od procesora, ali to ne može biti više od 10%.
P4 na 2,4 nije izvukao maksimum iz 1650Pro! OMG OMG! :smajlikojipucasebiuglavu: Tebi je to onda bilo do OS-a. Ja sam mojoj MSI 7600GS koja je radila na 480/920 izvlacio dusu na Sempronu 2800 (@ 2,2GHz), a i 1650Pro je lepo radio ako me secanje dobro sluzi.
P.S A 7600GS i 1650Pro su tu negde
A uzgred budi rečeno sempron i athlon procesori su ipak za igre bolji od northwood pentiuma 4.
Ja se ne bavim overklokovanjem i to me ne interesuje.Ja nisam rekao da 1650pro nije radio kako treba nego da iz njega nisam izvukao maksimum koji se može izvući.A uzgred budi rečeno sempron i athlon procesori su ipak za igre bolji od northwood pentiuma 4.
A za čitanje SK, da pratim i SK i Digital i Benchmark, hrvatski Vidi i još nekoliko časopisa, šta tu ima loše? :wave:😀 Momak... samo ti idi čitaj SK i dalje... 😉
...ali dalje tvrdim da je 8800 overkill za 531 pentiuma i bacanje para.
531 je sasvim solidan procesor koji ima HTT i koji moze karticu da nahrani podacim bez problema. Teska je glupost da ce 8800GTS raditi kao 7900GS...
Ne, teska je glupost kupovati za procesor koji kosta nov oko 60e karticu koja kosta 280e! Tj 5x skuplja od procesora i verovatno skuplja od ostatka cele konfiguracije. Da je dovoljno samo ubosti jaku kartu da bi se igrale igre na max ja bih jos vozio Duron na 750mhz, samo bih mu stavio 2GB rama i x1950pro i milina. Na tom procesoru on ne moze da iskoristi ni 60% potencijala koja ta karta ima, naravno i dalje ce biti nesto brza nego 7900GS ali ta razlika izmedju njih dve nece biti ni priblizno onolika koliko bi trebalo. I dalje ne mogu da verujem kako neki tvrde da ce imati samo 3-5 frejma manje :wall::zgran:
Ne, teska je glupost kupovati za procesor koji kosta nov oko 60e karticu koja kosta 280e! Tj 5x skuplja od procesora i verovatno skuplja od ostatka cele konfiguracije. Da je dovoljno samo ubosti jaku kartu da bi se igrale igre na max ja bih jos vozio Duron na 750mhz, samo bih mu stavio 2GB rama i x1950pro i milina. Na tom procesoru on ne moze da iskoristi ni 60% potencijala koja ta karta ima, naravno i dalje ce biti nesto brza nego 7900GS ali ta razlika izmedju njih dve nece biti ni priblizno onolika koliko bi trebalo. I dalje ne mogu da verujem kako neki tvrde da ce imati samo 3-5 frejma manje :wall::zgran:
Presao sam sa A64 3500+ na E2160 i dozivio ogroman performance boost, i to sa X1950GT. A a ne pricam o 8800GTS....S druge strane, P531 je daleko sporiji od A64 3500+, ekvivalent bi mu u igrama bio A64 2500+ kad bi takav postojao.
Evo primera iz licnog iskustva (za 7900 GTX): http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1155162&postcount=65
Demantovan si posle
sto ne okaci i gx-x ov odgovor
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1155186&postcount=69
P531 je sporiji od 3500+ :smajlikojisebesiipucasebiuglavu: . Si ti normalan! P4 ima vise sirove snage (1GHz veci klok), zatim ima vise kesa (1Mb ili 2Mb ako se ne varam), + ima HT. FPS koji mozes da izvuces pri kompresovanju videa na 531 ne mozes ni da stignes, a kamoli predjes na 3500+!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari