Slayer je napisao(la):cekaj, znaci ovaj 2.8 sto sam ja hteo sa uzmem je u stvari Northwood EE????
Do vraga. Pa sta mi je sad bolje? Prescott koji mi izgleda nesto bolji, ali dosta neusavrsen i poprilicno neupotrebljiv za sada, ili starija tehnologija?
Radi postizanja većih radnih taktova.Slayer je napisao(la):takodje mi jedna stvarcica i dalje nije jasna (mozda nisam dovoljno precizno citao, izvinjavam se unapred). Zasto je intel morao kod Prescott-a da produci pipeline i napravi sebi svo ovo ****** sa L2 cache memorijom i raznim "sminkama"???
Calibra 4WD je napisao(la):Slayer,jesi razmisljao o A64-ci mislim da je bolja kupovina skoro u svim stavkama
P9GURU je napisao(la):Za 165-170 "jevreja" nacices Northwood-a na 3.O GHz
OptiPlex je napisao(la):A64 za ~140-150€ i Epox plocica za ~95€ smaze intel konfu i to sa podrigusom na kraju u slast trijumfa. Mislim da ti je skroz pogresna logika "uzecu intel ovog puta". Treba uzimati sta je jace u trenutku kupovine. Tako makar ja radim, i zato se nikada ne kajem.
Jeste, 53-jka brije Intela EE na 3.4 Ghz, a Newcastle nije ni 10% sporiji. Prema tome, A64 3000+ Newcastle @2.4 Ghz, brije svakog NW/PressHota, osim u Divx kompresiji i renderovanju, a i tu ce da ga brije sledece godine :dVladd je napisao(la):Nije dezinformacija, vise je poluistina. Dosta muke oko "uterivanja" u rad, mada kad se "razgazi" lepo radi. Ali je malo teze otici u radnju, pazariti i biti zadovoljan.
Drugo, meni se jedino dopada A64FX53, ali to nisu cene 140-150€![]()
Ovi jeftiniji mi vise lice na "gledas meso a jedes kupus". Svi masu sa karakteristikama 53-ke koja stvarno "brije" Intela, ali u makinama su mala deca velikog tate (koja nazalost nece da porastu).
Poz.
Skoro da ti je svejedno sta uzmes. PressHot je u nekim aplikacijama nesto brzi, a u nekim nesto sporiji. Obrni okreni, isti q.... Trebace ti 80 mm FAN-ovi, masina ce ti biti nesto bucnija nego sa NW, procesorom. O.C. ide stabilno za vecinu primeraka do 3.4-3.45 Ghz, bez preteranog nafuravanja napona, sa NW. jezgrom ide nekih 100 Mhz manje. I jedan i drugi idu u staru S478 platformu, dalji upgrade, po pitanju procesora je prilicno ogranicen, pa ti stoga savetujem da ipak porazmislis o nForce3 250 plaformi.Slayer je napisao(la):ajd ljudi da ne offtopic-ujemo (we all hate spam, right?) ja sam pitao za vase misljenje oko dve vrste jezgra Intel procesora!
Pa neka rasprava na tome i ostane molim vas
poz
Slayer je napisao(la):Ovoga puta stabilnost :-devil-:
Milan je napisao(la):Kakav klise :wall: . Imam na poslu PIV 2.8 severnu-sumicu na 865I sa 512mb rama. Kuci imam NF7S, Barton 2500+@2,4ghz i isto 512mb. Razlika je nebo i zemlja u korist AMD-a. Otprolike isti rad s`tim da se kuci igram tako da jedino tu ne mogu da nesto vise kazem ali ogromna razlika u korist CPU-u koja se ovako vidi mora da se ispolji i u igrama. Stabilnost? Ljudi koji ne znaju da igraju npr. basket kazu da im se ne svidja. Tako je i sa racunarima. Nezadovoljni kompjuterom , ne pada im na pamet da im mozda neka komponenta ne valja ( memorija, napajanje itd... ) a mozda i sami nisu bas vicni racunaru ( ne znaci da ako je neko doktor u photoshopu recimo da se odmah razume u racunare ) pa tako posegnu za Intelom jer on jel stabilan :crash:. Nikad, ponavljam nikad nisam imao problem sa stabilnoscu racunara a od pocetka 2002sam na AMD-XP procesoru. Znaci samo jedno, uzmi Intel ako ti se svidja, ja bih ga imao odmah da mi se dopada kako radi ali mojne te fore stabilnost i sl. jer nit je stabilniji niti je brzi a ni hladniji i to je tako. Mozes samo da kazes ja nisam zadovoljan kako je meni radio kompjuteri i uzimam Intela jer mislim da je bolji.
Milan je napisao(la):Ljudi koji ne znaju da igraju npr. basket kazu...
drfedja je napisao(la):Skoro da ti je svejedno sta uzmes. PressHot je u nekim aplikacijama nesto brzi, a u nekim nesto sporiji. Obrni okreni, isti q.... Trebace ti 80 mm FAN-ovi, masina ce ti biti nesto bucnija nego sa NW, procesorom. O.C. ide stabilno za vecinu primeraka do 3.4-3.45 Ghz, bez preteranog nafuravanja napona, sa NW. jezgrom ide nekih 100 Mhz manje. I jedan i drugi idu u staru S478 platformu, dalji upgrade, po pitanju procesora je prilicno ogranicen, pa ti stoga savetujem da ipak porazmislis o nForce3 250 plaformi.
875p cipsetovi su relativno izbirljivi po pitanju memorijskih modula, pa ces morati da stavis iole kvalitetniju memoriju. Preporuka su memorije koje mogu da rade na visokim magistralama, mada niska latencija nije na odmet.
Oko tacnih performansi i razlika izmedju ova dva jezgra imas milion razlicitih testova po netu...
Cena im je ista (Northwood-u i PressHot-u), pa ostaje na tebi da odlucis izmedju ta dva. U principu, razlike su akademske. Duzi pipeline koji ima Prescott, nadopunjuje veci L1 i L2 kes, pa zbog toga pad performansi nije drastican.
LGA775 ti ne bih savetovao, prvenstveno zbog fragilnosti socketa, a zatim i zbog dobitka u performansama koji je vrlo diskutabilan u odnosu na DDR-I i 875p platformu. Takodje, vecina LGA775 ploca ima undervoltovan northbridge, pa je time onemoguceno podizanje magistrale preko 10%.
Slayer je napisao(la):Meni komp defitivno ne treba za igre... Vise za video obradu. Sto se tica kompova MENI je do sada kroz ruke proslo mnogo masina, uglavnom AMD konfe, i zakljucio sam da su mi one INTEl makine radile bolje za ono za sta mi treba komp. MOJE misljenje je da je intel stabilniji od AMD-a. Inace nije mi ovo poslednji komp. Ako mi dodje, a ja cu kupiti AMD-a :banana:
poz
Delija je napisao(la):Bez ljutnje, ali ako si tako iskusan kao sto kazes, sta ce ti uopste necije misljenje i savet? Isprobao si, video sta ti se svidja i to i pazari!
Milan je napisao(la):
Vladd je napisao(la):Sto sam sebi skaces u usta. Em je oftopic, em je "poluistina".
![]()
Navedi i "opremu" oko tog Bartona ako smes (i okolinu te "severne sumice"), reci ljudima da si otisao u prvu radnju i kupio prvog Bartona sa police, pa breeeee :crash: dosta vise. Da ne spominjem bios. Pa znas li ti koliko njih na forumu (od 5000) zna da radi "hot swap" :smash: .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari