Šta je novo?

P4 2.6/800, temperatura HELP!

dukeStepa

Slavan
Učlanjen(a)
02.06.2004
Poena
309
Imam P4 na 2.6 GHz, Gigabyte 8IPE1000L plocu, SATA 80 Gb, Gigabyte Radeon 9600 Pro, 512 Mb PQI RAM, ...
Temperatura procesora posle pola sata rada (doduse, malo jaceg racunanja- SETI project) je 55-57?C, a FAN se vrti na 3600-3750 rpm. Posle istog vremenskog intervala rada u aplikacijama tipa Illustrator ili Photoshop, ili nakog jaceg game-a (Far cry, ...) temperatura je malo niza. Zvao sam par ortaka koji se bave sklapanjem compova i oni kazu da vise od 40?C za Intela nije dobro. Interesantno je da u BIOS-u na ploci minimalno setovanje za alarm pregrevanja procesora moze da se podesi na 60?C, a ide do 90?C.
Zeleo bih da cujem Vasa iskustva i misljenja. ;)

ako ti je kuciste zatvoreno i nemas dodatni fan na kucistu mislim da ti je to OK temp !!!!

Osim opcije "search" po forumu... :)
Temperatura je u granicama imajuci u vidu opterecenje pokazivanje ploce... Ako ti bas smeta (i verujes ortacima sto sklapaju celere), skini kuler, oguli "zvaku" sa aluminijuma, ispoliraj ga do sjaja, namazi neku lepu termalnu pastu, i pazljivo vrati kuler na procesor(da lepo legne celom povrsinom). To ce ti smanjiti nekoliko stepeni temperaturu.

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno