Šta je novo?

P35 DS3R + koji c2q?

99miki

Slavan
Učlanjen(a)
10.08.2005
Poena
319
Promenio bi postojeci E6750 na neki Quad core, ali ne znam koji bi najbolje pasovao na postojecu plocu i memoriju. Kompjuter koristim najvise za Igre, tako da mi je najbitnije da osetim unapredjenje u njima. Najbolje bi bilo ako imate neki predlog do 170 evra (sa uračunatom zamenom E6750 -oko 50evra?), mada bi, ako nema nista doovoljno dobro za te pare, isao i do 200evra.
Imam sledeću konfiguraciju:

Gigabyte P35 DS3R
4 X 1gb Gail Dragon ddr2 400
Gtx 260 Palit sonic
Antec Sonata II 500w

Hvala unapred!

Mislim da ti se ne isplati da ulazes tolike pare u tu platformu. Ja bih na tvom mestu, da imam 150-200e menjao ceo komplet i presao na AM3. Ako neces da menjas platformu, onda bih ti preporucio da ganjas neki polovan Q6600 po oglasima za 90-100e.

Mislim da ti se ne isplati da ulazes tolike pare u tu platformu. Ja bih na tvom mestu, da imam 150-200e menjao ceo komplet i presao na AM3.

Znam da bi to bilo najbolje, ali ne mogu sada da se upustam u to vrzino kolo. Hocu da za sada promenim samo cpu, a ostalo kad bude vremena, zivaca i vise para.

Ako neces da menjas platformu, onda bih ti preporucio da ganjas neki polovan Q6600 po oglasima za 90-100e.

Ne znam koliko bih sa q6600 dobio poboljsanja, ja sam mislio nesto jace mozda?

U igrama sem u gta ne bi dobio ama bas nista, cak bi neke radile sporije jer koriste samo 2 jezgra, i cene gpu i klok cpu :)
deksi10 ti je odlicno rekao, to bi ti bile bacene pare. Za 170e mozes da kupis daleko brzi amd, i plocu ddr2 ako ti se ne menja ram
Na primer 770 t gigabyte ploca ddr2 rev2 + 955 be procesor=200e, prodas i svoju plocu p35, dobijes brze i povoljnije
a ta tvoja zamisao je bacanje para, 775 platforma je ugasena

Poslednja izmena:
U igrama sem u gta ne bi dobio ama bas nista, cak bi neke radile sporije jer koriste samo 2 jezgra, i cene gpu i klok cpu :)
deksi10 ti je odlicno rekao, to bi ti bile bacene pare. Za 170e mozes da kupis daleko brzi amd, i plocu ddr2 ako ti se ne menja ram
Na primer 770 t gigabyte ploca ddr2 rev2 + 955 be procesor=200e, prodas i svoju plocu p35, dobijes brze i povoljnije
a ta tvoja zamisao je bacanje para, 775 platforma je ugasena

Au, pa zar je dotle doslo. Hvala na savetima. Nista onda sacekacu jos jedno 6 meseci pa cu da menjam platformu, ako mi slucajno uleti neki quad povoljno u medjuvremenu mozda ga ipak pazarim.

Menjaj sve kad budes menjao, neces naci povoljan quad za 775 platformu, to ti garantujem. Sem ako ne smatras povoljnim 100e za q6600, a za 30e vise uzmes nov amd 955 koji radi na 800 mhz vise

Nazad
Vrh Dno