Šta je novo?

p3 tualatin+ati 9600xt ?

• Začetnik teme Začetnik teme Nexus
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nexus

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2002
Poena
609
hi all
kao sto pise u title/subject interesuje me dali je ta kombinacija moguca. pretpostavljam da ce raditi ... samo je pitanje kako ce raditi. pretrazujuci na google-u nisam uspeo nista konkretno da pronadjem.
cpu P3 1.3 tualatin occ 1.7GHz
mb asus tusl2-c (AGP x4)
512mb sdram

znam da je 9600XT agp x 8 kartica ali ona isto tako radi i na agp x2/x4/x8
ako je neko ispobao ovakvu kombinaciju neka postuje svoje iskustvo posto me bas interesuje kako bi to radilo jer nemam mogucnosti da isprobam karticu.
u specifikaciji same kartice stoji da je p4 optimized, a kao minimalni zahtevi naveden je p2.
ova kartica bi mi bas odgovarala ako bi radila na kompu po prihvatljivim performansama , recimo 10-15% sporije nego na p4 platformi ...
upgrade na p4 me za sada ne interesuje, samo upgrade grafike na DX9.

unapred hvala na odgovorima
puno pozdrava
nexus

Radice samo sto ti ta magistrala nista dobro ne cini racunaru. Ako se ne varam magistrala je ~130 sto je mnogo lose. U svakom slucaju kao sto rekoh to ce raditi samo ce biti overkill za masinu i 9600xt nece raditi punim kapacitetom...

Video sam upravo tu konfiguraciju(Tusl, [email protected], Crucial PC133) i ortak je kupio 9600xt zbog KOTOR-a, ali nije bio zadovoljan. Posle 3 dana je kupio nforce2 i Bartona 2500+.
Sad je prezadovoljan.
Ne znam sta imas sada od grafike, ali ako bi hteo max da je iskoristi, ne verujem da bi ti trebalo ista jace od GF4 Ti4200 ili R8500.

KotOR je OpenGL aplikacija sto znaci da na Radeonima radi losije nego na GF (a razlika je drasticna na low-end kartama). Primera radi, ortakov GF2 MX400 bolje tera KotOR-a nego moj Radeon 9000, iako je karta duplo brza...

hvala na odgovoru aco 🙂
bas mi je trebalo da mi odgovori neko ko je video ovu kombinaciju
posto definitivno ne radi kako treba onda mi ne preostaje nista nego upgrade
a za to cu sacekati pci express

pozdrav
nexus

NA toj masini najbolje ce raditi GF3, Ti200/Ti500, svejedno. Sa Ti4200 postici ces samo losije rezultate(provereno). Radeon 8500 ili 9000Pro su takodje lep izbor.

Radeon 8500 bih ja mozda cak i uzeo na 1. mestu, dosta je jeftinije od ti4200 a dostupnije je od GF3.
Mislim da Paja ima neke 8500le i 9100, pa mozes videti s njim.
Pozdrav!

jaksa je napisao(la):
Radeon 8500 bih ja mozda cak i uzeo na 1. mestu, dosta je jeftinije od ti4200 a dostupnije je od GF3.
Mislim da Paja ima neke 8500le i 9100, pa mozes videti s njim.
Pozdrav!

8500 je bila dosta problematicna kartica. Mislim u odnosu na igrice, pokazalo se da je, bez obzira na drajvere, sa mnogima imala problema. Zato bih gadjao 9000Pro. Pa sad, pitanje je sta ce moci da nadje.

mislim da necu uzeti nista
jednostavno ne vredi menjati grafiku a ostati na istom procesoru...
kad krene pci express onda kompletan upgrade i to je to

peace
nexus

BokiPK je napisao(la):
NA toj masini najbolje ce raditi GF3, Ti200/Ti500, svejedno. Sa Ti4200 postici ces samo losije rezultate(provereno). Radeon 8500 ili 9000Pro su takodje lep izbor.

Ne kapiram zasto bi gf3 radio bolje od gf4???

igor2 je napisao(la):
Ne kapiram zasto bi gf3 radio bolje od gf4???

Jer taj procesor nije u stanju da obradi podatke koje salje grafickoj karti dovoljno brzo da bi prelazak na gf4 imao smisla. Zapravo ce biti sporiji gf4 na toj masini nego gf3.

M

Nazad
Vrh Dno