Šta je novo?

P2P mreze, ili sta vec

• Začetnik teme Začetnik teme veske
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

veske

Slavan
Učlanjen(a)
28.06.2005
Poena
320
Interesuje me koji je najbolji program za download preko P2P mreza?Ja sam instalirao eMule ali on cas oce, cas nece da downloaduje kao da mu firewall pravi probleme.I kada pocne download radi jako sporo.Pozdrav

P.S.da li oni sa vaseg racunara salju podatke negde?To jes da li pokazuju vase fajlove?

Pa fora sa emule ti je ta, i mene to nervira, zato sam se nesto u poslednje vreme okrenuo torentu.
Skida kada ima seedera, cekas na red, bla bla... I ako imas jednog od koga skidas a on ogranicio upload, nemas ti tu sta da trazis vec da cekas. Zato biras fajlove sa najvise seedera, i naredjas listu, i cekas.

Ovo drugo mi nije jasno koji "oni" i "gde"?

P.S> Nisam ni ja nesto sa tim p2p, tako da...

Mislio sam da li eMule uploaduje nesto sa racunara, bez dozvole samog korisnika?
A taj Torent sta je to, i gde ima da se downloaduje?

eMule automatski šeruje sve fragmente koje si skinuo (sviđalo se to tebi ili ne 🙂), isto važi i za torent klijente. Za obe P2P mreže važi pravilo: što više skidaju od tebe to ti više skidaš od drugih.

za uTorrent uradi search, imas tred od vise stranica, sve ce ti biti jasno.

Zasto ne bi lepo razmotrio LimeWire?

Ali onda mi usporava internet ako neko downloaduje od mene, tj.ako moj racunar nesto uploaduje.Ja sam u podesavanjima pod download stavio 128 kbs, a za upload 0 kbs.Jeli to mozda problem koji mi ne dozvoljava da downloaduje?Mogu li da korsititm tudji username i password, od druga koji nije sa iste mreze kao ja, ima li taj eMule neku detekciju IP adrese, pa da mi zabrani da to radim sa mog racuanra?

Pazi, usporava ti internet... A to sto ti downloadujes od nekog drugog ne usporava internet tom drugom? Mnogo si ti interesantan lik; to su mreze koje se su zasnovane na deljenju, a to znaci da istovremeno uzimas i dajes. To je tako koncipirano i niko te ne lupa po usima da to moras da koristis ako ti se koncept ne dopada.

veske je napisao(la):
Ali onda mi usporava internet ako neko downloaduje od mene, tj.ako moj racunar nesto uploaduje.Ja sam u podesavanjima pod download stavio 128 kbs, a za upload 0 kbs.Jeli to mozda problem koji mi ne dozvoljava da downloaduje?Mogu li da korsititm tudji username i password, od druga koji nije sa iste mreze kao ja, ima li taj eMule neku detekciju IP adrese, pa da mi zabrani da to radim sa mog racuanra?
:trust:
Prvo procitaj malo neko uputstvo kako to sve radi, pa ces vec negde VELIKIM slovima da vidis da ako ne dozvolis upload da ce ti download biti mizeran...

veske je napisao(la):
Ali onda mi usporava internet ako neko downloaduje od mene, tj.ako moj racunar nesto uploaduje.Ja sam u podesavanjima pod download stavio 128 kbs, a za upload 0 kbs.Jeli to mozda problem koji mi ne dozvoljava da downloaduje?
To što drugi skidaju od tebe ne usporava tvoj download, ukoliko ti je upload ograničen na neku razumnu meru (zavisno od tipa konekcije). Sistem je tako koncipiran da nagrađuje one koji dosta šeruju, a kažnjava one koji to ne rade (što si već iskusio 🙂).
veske je napisao(la):
Mogu li da korsititm tudji username i password, od druga koji nije sa iste mreze kao ja
???
veske je napisao(la):
ima li taj eMule neku detekciju IP adrese, pa da mi zabrani da to radim sa mog racuanra?
eMule serveri (tačnije eDonkey2000 serveri) vode evidenciju o ponašanju korisnika i one koji se ponašaju neprimereno stavljaju na crnu listu (uglavnom privremeno).

Poslednja izmena:
veske je napisao(la):
Ja sam u podesavanjima pod download stavio 128 kbs, a za upload 0 kbs.

Bas si se lukavo setio da stavis 0 za upload. 🙂

Inace, kada si stavio 0kbs program ti automatski prebacio upload i download na MAX i to ti pravi problem 😉

veske je napisao(la):
a sam u podesavanjima pod download stavio 128 kbs, a za upload 0 kbs
E kad bi svi tako stavljali 0 na upload onda mi dl mogo da ti bude i 1280000 dzaba kad nemas od koga da skidas

Auuu zezno sam se i to zesce.A sta da ponudim za download?

Krni neki folder sa popularnim fajlovima.

Ja sam trenutno na wirelessu 512kbit sa zatvorenim portovima i neupotrebljivim DL-om,
pa ipak ostavim emule preko noci da ljudi lepo skidaju sta im treba.
Meni ne znaci nista, a nekom sigurno da 😉

Poslednja izmena:
Najbolje je da to budu stvari koje su slične onome što skidaš. Npr. ako skidaš albume određenih izvođača/određenog žanra, pogodno je da šeruješ neke druge albume tog izvođača/žanra.

P.S. Nemoj da šeruješ preveliki broj (sitnih) fajlova jer to opterećuje eDonkey server, npr. umesto da šeruješ mnogo slika stavi ih arhivu.

Pa meni nekada treba neka elektronska sema, nekada neko uputstvo, nekada neka muzika.Da li to znaci da od svega trebam onda po malo da stavim?

Tako nekako. Ne treba se oko toga mnogo razmišljati, just do it 🙂.

veske je napisao(la):
Pa meni nekada treba neka elektronska sema, nekada neko uputstvo, nekada neka muzika.Da li to znaci da od svega trebam onda po malo da stavim?
Stavi bilo sta sto imas na kompu muziku filmove upustva knjige
uvek ce se naci neko kome ce to trebati

Ako nećeš da šeruješ ništa, onda je najbolja kombinacija LimeWire (koji užasno opterećuje sistem jer je pisan u Javi, a koristan je samo za muziku i spotove), koji ćeš da koristiš uz BitComet/BitLord (kod kojeg upload možeš da ograničiš na 3KB/s, a da to ne utiče na download, ali je zato banovan na većini privatnih trackera). Ipak, ako si snalažljiv, ova kombinacija radi sve što treba.

veske je napisao(la):

Ako ovo 0 za UL u tvom klijentu znači neograničeno, a ne nema protoka, onda je to loše podešavanje za sve p2p mreže. Postavi UL ograničenje na negde oko 80% teoretske brzine.

Ako ti se ne sviđa to što moraš da ostaviš konekciju otvorenu, tj. da deliš sa drugima ono što si skinuo, razmisli o NewsBin servisu. Za 10-ak $ mesečno možeš da skidaš uvek full brzinom koju imaš i ne moraš ništa da uploaduješ.

UUUUHHH bolje da uploadujem, nego da dam 10 $

Pa nije 10 & neka preterana cifra

_Weasel_ je napisao(la):
Pa nije 10 & neka preterana cifra
Za nekoga ko ima. Pitaj ove "druge" da li je mnogo.

Ja govorim za prosecne ljude ne za ove i one

Prosečna plata za maj 2006. iznosi 21250 dinara. To je prosek... Jasno je da je 10$ mnogo. 😉

Kako kome
Mada topic je on p2p tako da ne smaramo sa ovima

colemanu, daj ne rise sa tim prosecnim platama sto izdaje institut za statistiku
koliko ljudi znas da imaju toliku platu?

u mom mestu su ljudi srecni ako imaju i 200e platu... a mnogima je i to nepremostiva prepreka....

(izvinite za oftopic, morao sam...)

@xWolf: Znam dosta. Ali, nemoj da te to brine. Najveći prosek plata je na Vračaru, a ja živim na Vračaru. Najmanji je u Mladenovcu, Batajnici...

Izvinjenje na off-topic priči!

Nazad
Vrh Dno