Šta je novo?

P2P kucna mreza problem

Minja

Čuven
Učlanjen(a)
01.07.2001
Poena
650
Napravljena ad hoc mreza (trenutno su u njoj samo dva laptopa). Deljenje naravno p2p. Problem je sto saobracaj jednostavno nije moguc izmedju racunara. Probano i bez kljuceva (slobodna mreza) i zapravo sa svim razlicitim podesavanjima ad hoc mreze. Racunari su u istoj workgrupi, firewall programi podeseni da propustaju saobracaj sa mreznih kartica (radi se o digitus usb kartama). Racunari se povezu na mrezu i cak daju signal da je konekcija dobra ali ne moze se drugi racunar cak ni pingovati a kamoli otvoriti folderi koji su deljeni. Ime workgrupe i racunara se jos i pojavi ali direktorijumi nema sanse da se otvore. Zero wireless configuration ukljucen, computer control takodje, svi neophodni driveri u konekciji rade kako treba. napominjem da je mreza radila sa istim karticama, na istom mestu. Nisam siguran vise jer nisam koristio mrezu jedno dva meseca pre problema ali cini mi zapravo siguran sam se da kada sam na oba racunara imao intaliran xp sp2 nije bilo problema a kada sam na jedan instalirao sp3 problem je poceo. Uradjena je sveza instalacija sp3 a ne upgrade. probano i sa kopiranjem netlogon.dll file iz sp2 u sp3 ali to nije resilo problem - osim sto se sada vidi i sp3 racunar na onom sa windowsom xp2. pre se nije ni video. Mogu naravno i na drugi komp da instaliram sp3 (na sp2 se ne bih vracao) ali mi je cudno da se dva service packa istog OS-a tako "ne mirisu" u mrezi?? Malo sam googlao po netu i primetio da solidan broj ljudi ima probleme sa kombinacijom sp2 i sp3 u mrezama (ne samo ad hoc tipa i ne samo vezane na workgrupu vec i na domen). Ima li neko ideju sta uraditi a da stvar proradi u kombinaciji sp2-sp3?

hvala unapred,

M.

Iskreno nikada nisam imao problema sa SP2 i SP3 u istoj mrezi. Evo pre par meseci sam drugu postavio igraonicu gde su gaming masine pod SP3 a server masina pod SP2 zbog kompatibilnosti sa programom koji vodi igraonicu. Na poslu imam 3 PC u mrezi sa 3 razlicita SP-1,2, i 3, i sva 3 PC rade odlicno, nikada problemcic nisam imao. Preporucio bih ti da na tom drugom PC reinstaliras windows, kada i tako nameravas da i njega kad-tad prebacis na SP3. Mozes jos i da probas da resetujes host fajlove ako vec nisi, to ponekada pomaze (doduse uglavnom posle ciscenja od virusa).

Potvrđujem da verzija SP nije bitna za mrežu, 10-tak kompa u mreži, 4 SP1, dva SP2, ostali SP3, nikakvih mrežnih problema nema
Da nisu neki virusčići / trojančići u pitanju ?

Hvala na odgovorima. Oba kompjutera su maksimalno dobro zasticena i nema ni jednog jedinog virusa niti trojanca ili malware-a bilo kakve vrste.

Winsock XP Fix proban maltene na pocetku na oba racunara, zaboravih da napisem - no gain. Videcu da updateujem XP SP2. Mogu da zivim nekako i bez te mreze nego me nervira sto je sve super radilo, a sad ne moze ni ping da prodje....

Činjenice :

1. Bez dodatnih firewall-ova na kompovima, dobro konfigurisana mreža, istog osega IP adresa, u istoj workgoupi, ping mora da radi među računarima

2. Ukoliko je windows firewall isključen iz control panela, on blokira sav saobraćaj, potrebno je omogućiti LAN u njemu ili isključiti njegov servis

Uradi instalaciju SP3 na svim kompovima i ako su prva dva uslova ispoštovana, problema ne bi trebalo da bude

Činjenice :

1. Bez dodatnih firewall-ova na kompovima, dobro konfigurisana mreža, istog osega IP adresa, u istoj workgoupi, ping mora da radi među računarima

2. Ukoliko je windows firewall isključen iz control panela, on blokira sav saobraćaj, potrebno je omogućiti LAN u njemu ili isključiti njegov servis

Uradi instalaciju SP3 na svim kompovima i ako su prva dva uslova ispoštovana, problema ne bi trebalo da bude

Tacku 2 sam proverio jos pri instaliranju mreze ali sasvim je moguce da sam prevideo posle reinstalacije OS na jednom laptopu..u svakom slucaju ne koristim win firewall i iskljuceni su iz CP. Videcu kada dodjem kuci - nisam se setio da proverim i to sada posle reinstalacije..Inace, adrese su istog opsega, ista workgrupa naravno ma sve je radilo savrseno.... Probacu sa win firewallom pa javljam..Hvala.

Nope..cackanje po win firewallu i njegovo totalno iskljucivanje nije donelo nikakav rezultat. :wall::trust:. Hvala u svakom slucaju na predlogu.

Vrh Dno