Šta je novo?

P-D 930, P5WD2 i Big Typhoon

Snejk

Čuven
Učlanjen(a)
17.03.2002
Poena
645
Bez problema radi na 4.5 stabilno (dual prime 10ak minuta, mrzelo me dalje da čekam) sa 1.5V na procesoru, na 4.6 je prilično stabilno a 4.7 puca kad otvorim paint da snimim ss :D. Za svaki dan (24/7 render) mašina će ići na 4.0, 1.35V..

Prilozi

• 46g.JPG
    46g.JPG
    268.7 KB · Pregleda: 183
Poslednja izmena:
Snejk je napisao(la):
Bez problema radi na 4.5 stabilno (dual prime 10ak minuta, mrzelo me dalje da čekam) sa 1.5V na procesoru, na 4.6 je prilično stabilno a 4.7 puca kad otvorim paint da snimim ss :D. Za svaki dan (24/7 render) mašina će ići na 4.0, 1.35V..
Koje su ti temperatue?Na koliko ti radi memorija,kad je na 4.6Ghz?Mislim da ti je ploca ogranicavajuci faktor,na mojoj GA-G1975 FSB nece dalje od 325mhz(4.55Ghz za D 920),zamisli sa boljih hladjenjem,koliko bi izgurao tvoj procesor mojom plocom!:d

Spacemaster je napisao(la):
Koje su ti temperatue?Na koliko ti radi memorija,kad je na 4.6Ghz?Mislim da ti je ploca ogranicavajuci faktor,na mojoj GA-G1975 FSB nece dalje od 325mhz(4.55Ghz za D 920),zamisli sa boljih hladjenjem,koliko bi izgurao tvoj procesor mojom plocom!:d

Memorija je spora, 2x1GB PQI 533, ali na 2V izgura oko 700MHz, najgrđi tajminzi. Probao sam da je usporim, nije do nje.. Temperatura je evo sada 56 stepeni na 4GHz, 1.30v, dual prime (spustio malo napon pa testiram stabilnost), sve spakovano u kućište sa otvorenom stranicom. Kapiram da sam ograničen prvenstveno hlađenjem, ali nemam sad previše vremena da se igram sa tim, ionako je Conroe planiran za ceđenje do poslednjeg MHz. ;)

Nisi me razumeo,na kolko ti max radi memorija na 4.6GHz,uzgled ta tvoja memorija bez problema treba da radi na 800MHz,sa 2.2V naponom i 4-4-4-12(4-5-4-8)tajmionzima,znaci na koliko ti radi max memorija kad je cpu na 4.6Ghz?

Nisi me razumeo,na kolko ti max radi memorija na 4.6GHz,uzgled ta tvoja memorija bez problema treba da radi na 800MHz,sa 2.2V naponom i 4-4-4-12(4-5-4-8)tajmionzima,znaci na koliko ti radi max memorija kad je cpu na 4.6Ghz?

771MHz. Tajminzi su na auto.

Ma ova ploča bez modova je prilično slaba - pod opterećenjem voltaža procesora opadne za 0.09 u proseku u odnosu na idle.. Tragedija.
Mada su tako i na xs-u komentarisali - da je najbolja ploča bez ikakvih modova i za vazdušno hlađenje baš taj tvoj Gigabajt..

P5WD2 je jednostavan za mod. Mada neki od modova se ispostavise nekompletnim. Na primer dodavanje kondenzatora za MCH da ne bi gasila masina na preko 240Mhz umesto reboota nije svakome pomoglo.
Vdroop mod je nesto sto ako covek hoce stabilan O/C sa minimum dizanja napona treba uzeti u obzir.

Pusti super pi ides ispod 28 sec garantujem,sa tom frekvencijom za meoriju na 4.6GHZ.
Pa odradi super pi na koliko moze,ja sam nagurao 29sec,ajde covek imas vecu frekvenciju.

Poslednja izmena:
Pa odradi super pi na koliko moze,ja sam nagurao 29sec,ajde covek imas vecu frekvenciju.

Mašina je uredno zaposlena - renda 24/7. :D

Ma nema veze,il se pravis lud,il me ... ,ma da nepricam!:d

Pa ne znam šta se cimaš oko toga, samo sam hteo da podelim sa bench rajom oc rezultat konkretne kombinacije ploče/procesora. Super PI vreme je smešno, bilo 28 il 29, kad ljudi prave 12 sekundi, uopšte nemam neku motivaciju da to sad odrađujem.. Poz.

Poslednja izmena:
Snejk je napisao(la):
Pa ne znam šta se cimaš oko toga, samo sam hteo da podelim sa bench rajom oc rezultat konkretne kombinacije ploče/procesora. Super PI vreme je smešno, bilo 28 il 29, kad ljudi prave 12 sekundi, uopšte nemam neku motivaciju da to sad odrađujem.. Poz.
Ma u pravu si ,nego najbolji super pi na AMD(X2) platformi mi bezi samo za 0.3sec,a tvoja masina bi mogla da izgura i vise,samo zato sam hteo,al poso te mrzi nema veze.Pozzz

Vrh Dno