Šta je novo?

Ozvuchenje za automobil

Genghis Khan

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2001
Poena
680
Evo ovako...Treba za 15-20 dana da mi stigne VW Polo (2000 godishte :D) pa poshto sam malo lud po pitanju muzike interesuje me shta preporuchujete za kola...zNachi moja ideja je bila da se uzme mp3 cd player+pojachalo+neko besno ozvuchenje...
E sam za mp3 cd player znam - bio je kod studenta 180 DM (koliko se ja secam)
E za pojachalo i zvuchnike pojma nemam jer neznam koja mi je snaga za kola potrebna...Jer vishe ne znam shta koliko w ima obzirom da mi je notax napravio zvuchnike proshle godine i rekao mi da je njihova snaga 100-120 w a onda u specifikacijama drajvera sluchajno u nekom chasopisu nadjem da moj bas ima 400 w...Ali iskreno vishe verujem borisu jer je on mogao da mi kaze i 50000 w a rekao dosta manju vrednost od deklarisane...E sad znam da to ima veze i sa RMS i PMPO i raznoraznim oznakama ali ipak...
Tako da me interesuje koje zvuchnike uzeti za kola i pojachalo koje snage...Inache pojachalo sam mislio da kopim pravljeno jer je 5xjeftinije...A mozda mi ga i drug napravi...
Inache nemoj te davati neke preporuke sa enormnim cenama...Neka to ipak bude neshto normalno...

Pozdrav

Elem moj slucaj: Seat IBIZA 96 god. (Spanska kopija VW Pola)

Pionir kasetofon 4x35w + sarzer 6CDa 300DM
Pojacalo 2*75W Alpina 100DM
2 Panasonic tweetera napred 40DM
2 Stealth elipse pozadi (pise 2*200w) nakacene na radio (znaci 2*35w) 140DM
U gepeku WOOFER (pise 500w) u kutiji (stolar napravio pa nije naplatio) nakacen na pojacalo kao Bridge (znaci 150w) 100DM
Filter za radio (da se ne cuje motor tj gas na zvucnike) 40DM

= 360 EVRA Ja srecan sa ovom muzikom!:D

Cekaj ti si platio kasetofon+CD sarzer 300dm?!

Pa da..S tim sto je sarzer NOV a radio star mesec dana i nisam dobio daljinski za volan.:(

Ripper je napisao(la):
Elem moj slucaj: Seat IBIZA 96 god. (Spanska kopija VW Pola)

Nevezano sa muzikom, zanima me jel Seat moze da se odrzava kod VW servisera, imam priliku da kupim jednu Ibizu '96, pa me zanima jel ima problema oko odrzavanja.

Moze bez problema... (Pa na motoru cak ima VW znak!) i sve od Pola odgovara i na IBIZU znaci od alternatora pa do srafova za felne...
Tako kaze moj majstor Mile :D (inace serviser za VW)

Ripper je napisao(la):
Moze bez problema... (Pa na motoru cak ima VW znak!) i sve od Pola odgovara i na IBIZU znaci od alternatora pa do srafova za felne...

Ova je TDI - 110ks. Ne znam jel su stavljali te motore '96 u Polo-a.

Hvala na odogovoru.

Evo jos jedno pitanje.. Imam VW Corrado (auto malo manji od golfa 2), i unutra (sve Pioneer) cd player 4x50w (bez pojacala), napred tweeteri valjda 40w, a nazad 6x9" elipse koje su oko 80w rms (ako se secam oznaka na kutiji je bila 240 ili 280w max)..
Kada se na cdu pojaca preko oznake 15 (ide do 40) bas zadnjih zvucnika postaje izoblicen, bruji itd.. Da li se to desava zbog nedostatka pojacala?
Ako je tako, koliko jako pojacalo mi treba? I koje firme da trazim? opet pioneer ili alpine, kenwood etc?

U principu je svejedno..Moj izbor bi bio Alpine (iz licnog iskustva). Ovaj moj bas sam probao na jednom cetvorokanalnom 4*100w PIONEER izgleda strava znaci ogromno i tesko a kada sam ga prikacio na ALPINE 2*75w ODUSEVIO SAM SE i iznenadio kako je moguce da je jaci zvuk al... Znaci probas pa cujes! (ipak ALPINE)
E sad to sto ti bas probija ima 2 moguca resenja iliti slucaja:
1. Smanji bas (verovatno ti je na +5 ili +6)
2. Elipse su ti SLABE!! Ja sam imao slicnih problema i svi su mi govorili "stavi pojacalo slab ti je kasetofon" medjutim sa pojacalom mi je zvuk bio cistiji i mozda 20% jaci ali sam morao da stavim bas na +2. Elipse imaju ogromne magnete i na njima pise 2*200w a u stvari imaju oko 100w snage!! Moja preporuka (OPET ALPINE) U BGu (ne znam gde ali mogu da saznam) imaju ALPINE ELIPSE 200W RMS I KOSTAJU 200DM...To mi je nudjeno ja nisam hteo, uzeo ove za 140DM i POGRESIO.
Uzgred za taj tvoj radio ti ne treba pojacalo jak je dovoljno za (skoro) svake elipse e sad ako uzmes bas ili ALPINE elipse onda...

E ljudi nego niko mi ne odgovori...Kolika mi je snaga za kola dovoljna i koliko bi koshtali delovi da se to pojachalce napravi ???

Genghis Khan je napisao(la):
E ljudi nego niko mi ne odgovori...Kolika mi je snaga za kola dovoljna i koliko bi koshtali delovi da se to pojachalce napravi ???

Pa uzmi kolko mislis da ce ti biti dovoljno,eto npr. najbolji drugar ima(necete verovati) 3000 vati muziku u kolima,morao je da stavlja jos jedan akumulator....ma ono nije normalno,kada upali bas bukvalno ti se dize kosa na glavi

e pazi ubedljivo najbolju muziku za kola pravi alpina.....mislim barem sto sam ja video do sada....zvuk je stvarno neverovatan ..ali to naravno dosta kosta....to jest bas dosta kosta...i mislim da osim ako te novcanik bas ne zulja nema potrebe za time....za mene najbolje resenje za kola je pioneer ....i kvalitet i cena...to jest nije bas ni on jeftin ali je u rangu po ceni sa sony-em ali je mnogo bolji....e sad koliko jaka ti je potrebna muzika u kolima.....evo na primer akcija koja ce ti biti do jaja jaka...
1.
deh-4300r to je do jaja disk ...do jaja je jak 4x50w je izlasna snaga i ima mnostvo funkcija....i fantastican zvuk...
2. zvucnik nazad stavljas elipse to je definitivno i na njima ne stedis pare posto su ti one najvaznije....za elipse uzmes isto pioneer za ovu godinu modele ali do 200w da budu posto za sve jace od toga ti treba pojacalo ...
3.u vrata stavis na primer kenwood od 140w to su 13nestice e sad neznam u neka kola mogu u veci zvucnici....ali jedno je sigurno ni jedan zvucnik za vrata ne moze da bude jak kao elipse one su najvaznije ubedljivo...
ova kombinacija ti je do jaja jaka......sve preko toga ti je unistavanje usiju i nervnog sistema a i bacanje pare po meni.....
eto to bi bilo to:))))))

Najnoviji trac!

Izgleda da ce uvesti porez na muziku u kolima prilikom registracije vozila... Neka cifra reda 400-500din... ?!

Ja sam pao u nesvest kada sam chuo... ali ako je to tacno, izgleda da ce nas polako primorati da vozimo automobile po inostranstvu...

evo ti za mog passata 90 godiste resenje koje je sasvim ok..

pozadi: pioneer trosistemci 100w
napred: serijski dobijeni zvucnici (neverovatno dobri)
kenwood 4x40w + polovan cd sarzer

sumo sumare 400dm sa ugradnjom

na na 80% snage neprijatno je sedeti u kolima, tako da je sve preko toga nepotrebno i bacanje para...

polo ima barem 60 posto manje prostora od passata tako da ne mora mnogo da se brines o snazi a kvalitet zvuka je sasvim ok....

E sam za mp3 cd player znam - bio je kod studenta 180 DM (koliko se ja secam)

Jel mozes nesto preciznije da mi kazes o ovom uredjaju, tipa da li se on kaci na kasetofon/cd kao cd-changer ili je samostalan i sl. ?

E, vidi ovako. Igrom slucaja sam se u zadnje vreme bavio ovom problematikom i suvise za moj ukus, pa cu ti reci sledece. Majstori najvise vole da rade mala kola tipa Polo, Suzuki Swift i sl, iz prostog razloga sto se lako dobija dobra zvucna slika. Pitanje je sta ces fabricki dobiti, i koliko para hoces da das ? Odgovori mi na ovo, pa cu ti reci detalje... Moj predlog ako hoces da imas mp3 je da uzmes neki ozboljan player za kola tipa Pioneer 840 ili Sony Mp70... Ako vec imas fabricki, mozes uzeti Sony 565RF changer koji radi na radio frekvenciji i nema zica... ajde odgovori mi na postavljeno pitanje, pa cemo dalje lako :)

BTW, kod mene to izgleda ovako (naravno kad mi ne treba gepek): Blaupunkt fabricki kasetofon (neki matori, zbog lopova), SONY 565RF changer, prednja vrata Kenwood 80W elipse i Sony Xplod 12 cm, zadnja fabricke elipse i Sony 8 cm. U gepeku 2X Alpine R Type 15" Subwoofer. Sve lepo sredjeno, nista se ne vidi... Posto kasetofon gura samo 4 zvucnika, imam jos jedno malo Sony Xplod pojacalo 4X 55W (high pass) i za woofere Crunch (4X 150 W), ali rade u bridge modu (low pass). Auto je Ford Mondeo... i ne radite ovo, odnese i zivaca i para :)

JOBAH je napisao(la):
Najnoviji trac!

Izgleda da ce uvesti porez na muziku u kolima prilikom registracije vozila... Neka cifra reda 400-500din... ?!

Ja sam pao u nesvest kada sam chuo... ali ako je to tacno, izgleda da ce nas polako primorati da vozimo automobile po inostranstvu...

To je pretplata za radio aparat u automobilu na godisnjem nivou..... Samo me interesuje sta ako nemas radio nego samo CD ili ga izvadis kada odes na registraciju.....

Nego ljudi, uzmite First ozvucenje :) Pojacalo za 600 dinara, sve ukupno izadnje 1500 dinara..... gde to ima :)

Mica je napisao(la):
To je pretplata za radio aparat u automobilu na godisnjem nivou..... Samo me interesuje sta ako nemas radio nego samo CD ili ga izvadis kada odes na registraciju.....

Kakva bre pretplata? To je po tebi normalno?

boskovic je napisao(la):
Jel mozes nesto preciznije da mi kazes o ovom uredjaju, tipa da li se on kaci na kasetofon/cd kao cd-changer ili je samostalan i sl. ?

Pa ja konkretno mislim na neki mp3 cd player koji izgledom podeca na klasichne discmane ali moze da chita i mp3 diskove...I u audio out nabodesh bananu a drugi kraj kabla vezesh na pojachalo a mozesh vezati i na neki drugi uredjaj (kasetofon) koji ima pojachalo u sebi...Mada je po meni najbolja komba MP3 CD player direktno na pojachalo koje je ispod sedishta ili tako negde...

JOBAH je napisao(la):
Kakva bre pretplata? To je po tebi normalno?

Pa meni nije, ali se ja i ne pitam za to....

Samo sam napisao da razjasnim o cemu se radi.....

Ma ljudi to su sve samo priche nego niko da mi kaze koliko jako pojachalo da pazarim-napravim (koliko vati)???

Ma ljudi to su sve samo priche nego niko da mi kaze koliko jako pojachalo da pazarim-napravim (koliko vati)???

Ako ides u Madjarsku, ima u Media Markt-u Blaupunkt pojacala koja su ti i suvise za Polo, 2 kanalna, kosta 27000 ft, iliti 110 eu... Ako ti treba 4 kanalno, prosetaj ovde po pijacama, ima dosta kradenih Pioneer-a za 100-150 DM, koji su 4X 75w

pazi vako...na zadnjem sajmu automobila ja bio i sedeo u onom dzipu na alpininom standu...kolko me memorija sluzi bese 1500 vati ili tako nesto,sve u svemu gepek pun kojekakvih kutija..ajde nek bude.Sedph ja u taj dzip,baja pustio muziku a meni se muti slika od vibracija i potresa!O unutrasnjim organima necu ni da pricam,posto su sada svi dislocirani...e sada vi meni kazite sta ce nekom u kolima ozvucenje od 3000 vati?!Pa ja to ne mogu ni da zamislim,taj u kolima ne cuje ni svoje misli!!boom

ma ako neces da stavljas vufer zasto bi i stavljao pojacalo???
mislim ja imam pioneer-ov cd on ima 4 x 50 w i totalno je dovoljno cak sta vise neverujem da bi izdrzao ni 2 sekunde kada bi se stavilo na 70 osto snage ne daj boze 100 osto...........
a i nije zdravo brate neka uzasna snaga...sto zbog sluha i zivaca sto zbog toga da ti kada vozis ipak trebas da cujes sta se desava napolju u saobracaju....naletece ti nekad neki sviraceti a neces cuti........

Inache koliko je pojachalo za kola npr.50w ???
I da li ce mi trebati predpojachalo obzirom da je ono na mom jamminy extremno slabo ???

pojacalo

Inache koliko je pojachalo za kola npr.50w ???
I da li ce mi trebati predpojachalo obzirom da je ono na mom jamminy extremno slabo ???

4 x 55w Sony Xplod - cca. 70 eu

Jel prodaje neko nesto ovako ?
CD Tuner ili Radio kasetofon sa CD sarzerom ?

Aj ko ima neka ponudi ovde ili na mail [email protected]

Pozdrav!

sarzer

Sasa je napisao(la):
Jel prodaje neko nesto ovako ?
CD Tuner ili Radio kasetofon sa CD sarzerom ?

Aj ko ima neka ponudi ovde ili na mail [email protected]

Pozdrav!

Mogu da ti nabavim RF sarzer SONY 565RF , ali je to skup sport

Re: sarzer

zmajns je napisao(la):
Mogu da ti nabavim RF sarzer SONY 565RF , ali je to skup sport

Reci cenu gde oces, pa ja da ocenim jel skupo ili ne :)

Pozdrav!

Re: Re: sarzer

Sasa je napisao(la):
Reci cenu gde oces, pa ja da ocenim jel skupo ili ne :)

Pozdrav!

Cena bi bila $295 sto ti je skupo, ali nemoj misliti da se ja sad nesto opasno ugradjujem... Pogledaj cene po netu, u Americi kosta minimum $255, pa dok dodje...

Vrh Dno