Šta je novo?

Oznake drajvova

M-tech

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2005
Poena
630
Juce sam formatirao disk i instalirao Windows XP, ali mi se nesto ne svidja. To su oznake drajvova : Hard Disk (H) , DVD (E) , CDRW (D). Meni se ove oznake ne svidjaju a i navikao sam na one ranije: Hard Disk (C) , ...
Mogu li ovo nekako da promenim ?
Hvala svima.

Ako ti sistemska particija ima pogresno slovce (H umesto C), neces ga moci promeniti, vec pri instalaciji OS-a iskljuci dodatne hardove, pa neces imati problema. Sto se tice oznaka ostalih drajvova (drugih particija, optickih uredjaja):
Control Panel->Administrative Tools->Computer Management->Disk Management pa promeni oznaku cemu god hoces.

Desni klik na MyComputer > Manage > Storage > Disk Managment

Nadam se da ces se dalje snaci,ako bude problema javi.....

Control Panel -> Administrative Tools -> Computer Management -> Disc Managment -> desni klik na svaki drajv pojedinačno -> Change Drive letter and paths -> change -> izaberi slovo.

Sve moze osim za Hard Disk , a to me najvise iritira.
Hvala na odgovorima.

Kako ne može, ja sam malo pre probao i radi.

Pa ne mozes u winu da menjas oznaku sistemske particije lepo ti je paunovic rekao.
Mozes da probas iz dosa ali postoji velika verovatnoca da ti se pogubi win.
Ako te toliko nervira lepo reinstall...
Inace sta si sve imao ukljuceno u komp pa je uspeo da ti sistemsku particiju imenuje sa H? Da nisi imao jos jedan HDD u masini koji je vec bio C a intalirao sistem na ovaj drugi?

Poslednja izmena:
Sorry, pogrešno sam razumeo. Glavnoj particiji ne možeš da menjaš slovo, ali ostalim možeš.

Pa kako si uspeo da ti disk ima oznaku H?

Pa ne znam. Ranije mi je Hard Disk bio C. U trenutku instalacije bio je nakacen jos jedan HDD Koji se prepoznao kao E.
Kada sam ranije instalirao XP nije bilo ovih problema ( i tada je bio prikljucen jos jedan HDD ).

Ako ces da radis reinstall lepo iskljuci sve osim jednog HDDa, grafike, jednog cd-dvda i flopija pa kad se zavrsi instalacija ukljuci sve ostalo.

Poslednja izmena:
Vrh Dno