Šta je novo?

Ozbiljni gremlini

Steamroller

Slavan
Učlanjen(a)
08.12.2005
Poena
319
Ovako.
Uzeta je nova konfiguracija pre nekoliko dana i onda kreću muke.
Komp čini:
FX 8320
GA 990XA-UD3
R9 270X Sapphire Dual-X
Kingston KHX1600C9D3K2/8GX
i do nedavno i Raidmax RX600-AF.

Već pri prvoj instalaciji se desio BSOD. Posle se win lepo instalirao, krenuo ja sa instalacijom drajvera, pa jedan BSOD, pa dva.... odo u bios, vidim da ram nije podešen prema "fabričkim vrednostima", podesim to... opet BSOD. Učitam XMP profil, radi malo pa se spucava. Opet prodari na kratko, krenem da instaliram drajvere za grafu i ne može da otpakuje fajl! i tako tri puta, pa restart, pa nekako ga instaliram. I onda kreće BSOD svaki put kad se digne win. Ništa, stavim svež win i kao radi. Onda podesim memoriju ručno opet, pokrenem Prime, radi, pustim memtest, prolazi. Ustanovili smo da komp sada radi, samo što grafiča trotluje kada pustim furmark. Al OK, radi! Danas me zove čovek da mu komp neće da se upali.
Dođem ja, utvrdim da je vrisnulo napajanje. Donesem kod kod mene da mu stavim neko napajanje dok odradi proces reklamacije za napajanje koje je staro 10 dana, i nije koršćeno ni dva dana......
Stavim 1100W napajanje, upalim komp i BSOD i restart i BSOD i restart i tako tri puta. Pa onda proradi spontano.... pa pustim Linx pa se spuca i posle opet nekoliko BSODova. Pa stavim moj ram, 2x2gb pustim prime, radi.
Vratim Kingstona, pustim prime radi... i evo sada radi već sat vremena bez skucavanja....

Ne znam šta da radim i odakle da krenem! Poludeću više!

I da, grafička i sa 1100W napajanjem trotluje kada pustim furmark. Ne ide iznao 69°C i CPU usage non stop pada na 63%.

U attachmentu su error kodovi... ko zna da mi pomogne, ljubim mu noge!

Prilozi

• bsod.png
    bsod.png
    127.1 KB · Pregleda: 102
Slicne probleme sam i ja imao pre 10-ak meseci san novom konfiguracijom.Resio sam ih zamenom procesora.

Sinoć je prime (blend) radio dva sata. Danas, reko pošto komp konačno radi, da mu stavim svež win. Bap! BSOD za vreme prve instalacije vindouza.
Nemam trenutnu grafiku da zamenim, al sad sam opet stavio moj ram i pokrenuo instalaciju.

Instaliram jednu te istu proverenu instalaciju win 7 64 sp1.

Problem je rešen zamenom memorije. Sad je moj ram kod njega... ovih dana idem da zabodem patriota 2x4gb što je dobio kao zamenu za kingstona.

Dobio je zamenu za ram, stavio je patriot memoriju i komp još uvek radi normalno. Zanimljivo je bilo primetiti na "novom" kingstonu felke od masnih prstiju na pinovima. Čim sam došao da mu sklapam komp, primetio sam da je RAM bio već otvaran. Kaže ortak da mu je lik iz prodavnice rekao da je RAM nov, da je samo hteo da stavi u konfiguraciju pa se kupac predomislio. Verovatno su pinovi bili pipani i kontakti su blago oksidirali, taman toliko da RAM pravi probleme.

Nazad
Vrh Dno