Šta je novo?

Ozbiljan problem pri boot-ovanju XP-a

• Začetnik teme Začetnik teme misoa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

misoa

Slavan
Učlanjen(a)
27.01.2005
Poena
319
Drugar ima ozbiljan problem.Mora da menja windows , ali bas mora :d
Problem je u tome sto kad boot-uje ne reaguje mu tastatura. Znaci:
Posle one poruke "press any key to boot from cd-rom" on stisne enter , prodje sve ono ucitavanje drajvera i neznam ti jos cega i na kraju toga izadje ono "press enter to set up windows",ima i F3 za QUIT.Medjutim njemu tastatura tu prosto ne reaguje i pomaze samo dugme reset.
Da napomenem da nije do tastature , ni do diska(SP2) ,ni do cd-rom-a
Ljudi pomozite :wave:

pogledaj BIOS, ne znam koji ti je, a ni koja ploca.. ali pogledaj nesto u vezi keyboard

Ploca je ASUS P4PE-X 845PE i pregledao sam detaljno bios i o tastaturi ima samo tri opcije nista znacajno ne pomaze.

Nego mozda nego zna neki drugi nacin za instaliranje win-a.Mozda preko Partition magic-a ili nekog drugog programa

A jeste li probali neku drugu tastaturu? Ako je ta tastatura USB mozda zato ne radi (imao par primera).

Izgleda da je definitivno USB tastatura u pitanju, jer i ja sam imao taj problem, ali sam ga vrlo brzo resio vrativsi staru dobru tastaturu sa kablom.

Ako je USB tastatura, trebalo bi da ima u BIOS-u opciju koja resava to, nesto kao 'usb keyboard support', ja sam imao isti problem pre zbog toga

U Biosu naravno ima ta opcija, podesi se na enabled podrska za USB keyboard i USB mouse, medjutim i pored toga, pravilo je probleme. Jednostavno nisam mogao da udjem u Safe mod ili da krenem sa instalacijom Windows-a. A tastatura je bila Logitech. A ista sljaka kod coveka bez problema na nForce 2 ploci.

Da nije KME tastatura?
Stavi drugu i vozi.

Probali smo dve PS/2 tastature i isti problem.
Ne mogu da verujem da bas niko ovde u kraljevu nezna nista o tome,a da placa covek da mu instaliraju win u nekoj firmi i da pukne 600-800 kinti a ovamo ima forum pun pametnih :d ljudi.
Da probam sa USB tastaturom?

Probaj da instaliras XP SP1 i javi da li ti zaglavljuje.

misoa je napisao(la):
Probali smo dve PS/2 tastature i isti problem.
Ne mogu da verujem da bas niko ovde u kraljevu nezna nista o tome,a da placa covek da mu instaliraju win u nekoj firmi i da pukne 600-800 kinti a ovamo ima forum pun pametnih :d ljudi.
Da probam sa USB tastaturom?

A da lepo odnesete komp na reklamaciju? Vise nego ocigledno.
Nije valjda 600-800 din u nekoj firmi?

A da pogledamo problem sa druge perspektive, tastatura koliko sam ja razumeo reaguje na enter prilikom butanja i onda verovatno radi korkeknto i u bios-u. Instalacija XP-a kada zavrsi ucitavanje drajvera i kada dodje do dela koji si ti spomenuo "press enter to set up windows" tada bih trebala da inicijalizuje diskove ali tu tebi zaglavi i ne reaguje na tastere. Sto implicira da je mozda koruptovana NTFS tabela. Posto neces na taj nacin moci da pridjes ni recovery konzoli probaj odraditi CHKDKS /R na drugoj masini sa tim hdd-om. A ako nemas pri ruci drugi komp onda najbolji lek bih bio low level format pa ponovi proces instalacije.
Javi da li si uspeo sta napraviti.

Poslednja izmena:
Imamo drugi komp. ali jel bi mogao malo da objasnis to CH***/*.

H V A L A

Hteo sam da kod mene instaliramo win na njegov hard , samo nisam siguran da li ce moci posto AMD-->INTEL, nForce2-->Intel 845.
:wave:

Izvinjavam se gore se desila greska u kucanju; CHKDSK /R je komanda koja ti proverava struktura hard diska i prijavljuje i popravlja softverske greske.

A sto se tice instalacije sistema tu ti je chipset nebitan, ali ja ipak mislim da ti razmisljas o reinstalaciji vec postojece windoze, tj. da sacuvas registre i programe.
Ja bih ti ipak predlozio da na drugom kompu prebacis sve sto je bitno sa problematicne konfe i onda odradi low level format pa pokreni ponovo instalaciju na prvom racunaru sa intelovim chipsetom.

Poslednja izmena:
@ Frogman
Thank you

Probacu pa cu da javim.

frogman je napisao(la):
A sto se tice instalacije sistema tu ti je chipset nebitan

Toliko je nebitan da ces verovatno sve iz pocetka raditi i na drugom kompu.

@misoa
Do sada mi je kroz ruke prošlo 5-6 Asusovih ploča koje su imale probleme sa tastaturom.
Zašto: ne znam, a i ne isplati se popravljati (ili je IO kontroler ili jednostavno kontakt).
Jednostavno, probaj sa USB tastaturom ili USB-PS/2 adapterom.

Nazad
Vrh Dno