Mos Def je napisao(la):
pa 63kb se samo tehnicki kvalifikuje kao broadband

to ti je svuda u svetu vec i ispod prosecne kucne konekcije

osim naravno u srbiji, gde je isdn simbol brzog pristupa iz kuce...ccc...
***, kad gangsteri (ovde mislim na TELEKOM SRBIJA A.D.) kontrolisu informacionu infrastrukturu u celoj drzavi.
Prvo, ne lupaj da je svuda po svetu ispod kućne konekcije jer je ono na slici 64KB, dakle 512kpbs. Po zapadu istina ima svačega, ali daleko od toga da svi u svojoj kuhinji imaju konekciju koja može da usisa ceo net. Ogroman deo ljudi čisto net koristi da pošalje nekome čestitku za božić, a za to je 56k dialup prebrz

. Tamo ljudi detaljno planiraju svoje rashode i niko neće platiti net lupam, 30e mesečno, ako može 9e mesečno, jednostavno nema potreba za to.
Druga je stvar što mi od kompjutera želimo sve, igračku mašinu, stabilnu mašinu, lepu mašinu, televizor, hifi uređaj, pa između ostalog i konekciju ala "pirat sam do koske". Pogledajmo malo realnije, za ugodan surf, je stvarno dosta i stabilna kablovska konekcija od 256kbps odnosno 32KB/S, ali ako želimo da skidamo terabajte nelegalnog softvera i show biz produkata, ne pomaže ti tu ni jedna konekcija, jednostavno, ljudi su alavi i tu nema boga.
Doćiće vrlo brzo svi oblici internet konekcija kod nas, ne brinite, mislim samo da bi trebali da brinemo o njihovoj ceni, odnosno o malom tržištu koje povećavati troškove i samim tim i cenu. Kao i na standardno srpsko "otaljavanje posla" i na šta će taj savremeni internet pristup ličiti(u smislu kad ti nešto vrisne, da ne čekaš pola godine da ti se popravi i tako to...).
PS. E da, i smorili ste više sa telekomom u svakom postu. Ko mrzi telekom neka to stavi u signature, napravi neki veliki grafit u gradu ili uđe u zgradu Telekoma sa dinamitom oko stomaka i neka se detonira već jednom...