Šta je novo?

Ovlazivac vazduha

U demi vodi nemas nista osim vode. Dakle ono sto izlazi iz ovlazivaca je cista vodena para.
U vodi sa cesme imas sta hoces, od magnezijuma i kalcijuma, do kamenca i gvozdja. Taj preciscivac verovatno uklanja kamenac i jos nesto, ali nema sanse da 100% uklanja sve cestice jer prosto nema smisla. Npr magnezijum i kalcijum su dobri, i ne treba da se uklanjaju iz vode koja se pije.
 
Ma radi sa demi vodom ja testirao, prosto akda pustim ovlazivac iskljucim preciscavac ili ga ostavim da si radi na auto.
SInoc sam pustao posle 10ak dana ovlazivac, pala vlaznos na 35, kad je podigao na 45 pocelo da me iritira i da kasljem pa sam ga iskljucio.
Prosle zime nisam imao tih problema, ali prosle zime cesto padala vlaznost ispod 40 a ovlazicvac je nekako drzao vlaznosn na 42-43 uglavnom.
 
Imate li kamenca kada koristite demi vodu?
 
Meni je sistem vodenog hladjenja bio pun kamecna kada sam bio stavio demi vodu, od tada samo redestilovanu ili kupujem tečnosti.
Možda je bila fejk neka.
 
Recimo meni prečistač vazduha (mi 3h) nikad nije reagovao na česmovaču koju sam sipao u rahmetli rovus a bili su baš blizu jedan od drugog. Rovus je imao UV lampu i neki filter sa kuglicama srebra, jedino to ako pravi razliku.
 
Recimo meni prečistač vazduha (mi 3h) nikad nije reagovao na česmovaču koju sam sipao u rahmetli rovus a bili su baš blizu jedan od drugog. Rovus je imao UV lampu i neki filter sa kuglicama srebra, jedino to ako pravi razliku.
Ovaj MI isto ima UV, ali nema tog srebra rekla bih, možda to pravi razliku
 
Nego je l' ostavljate vodu u ovlazivacu ako ga ne koristite?
Ja ga nisam koristio jedno 7 dana, voda ostala unutra(demi voda) i sad kad sam ga pustio oseca se neki neprijatan miris..
 
Nije mi jasno oko ciscenja na svaka 3 dana( Xiaomi 2). Sta ima da se cisti ako je demi voda unutra samo?
 
Jel se desilo nekome na Xioami ovlaživaču da se pokvario? Ima vode unutra, on prvo malo kao radi, ne vidim da izbacuje paru i posle nekog vremena samo stane da radi kao da nema vode unutra, a ima je.
 
Meni je tako poblesavio ali sam ga prao, nekoliko dana ga nisam pustao i onda sam ga ponovo ukljucio i proradio.
 
Odneo u tus kabinu sve rasturio i prao crevom od tusa, posto je bio pun kamenca a i igrao sam se sa slanom vodom, tj.sipao kasiku solu na pun rezervoar.
Kada sam ga oprao, prva greska sto sm odmah probao da ga ukljucim uopste nije regaovao mislio sam da je pregoreo. Sacekao 2 dana pustio ga on je radio ali nije uopste reagovao na aplikaciju niti kada sam menjao jacinu dugmetom. Opet sam ga iz struje izvukao i nekolikod ana nije ukljucivan posle toga radio normalno.
P.S. kada sam sipao so, dobijem maglu bas maglu u kuci ali i otpusen nos, cak smo i bolje spavali.
 
Sta misliste o ovom ovlazivacu. Treba mi za spavacu sobu, generalno deca i zena su osetljivi na suv vazduh a zimi je to neizbezno.
 
Vidim da je tema zamrla. Treba mi ovlazivac za sprat 40mkv il dva manja za 2 sobe. Sta predlazete, a da je pristupacna cena? Postoje ii neki ovlazivaci koji rade na drugacijem principu od inhalatora?
Jeste li probaki da unovlezivac sipate vodu iz masine za sunjenje vesa?
 
Palo mi je na pamet da je i to destilovana voda a ima vec i aromu pa da se ustedi na fizikaliji sa balonima😁
 
Probaj pa nam javi kako radi :D
Ja bas juce kupio 4 balona od 5L za ovlazivac :D
 
Cekam predloge za osvezivac, a probacu naravno
 
da li neko ima i može da potvrdi da MI prečišćivači tipa 3h rade bez uznemiravanja sa Mi ovlaživačem. Pošto se na standardne kineske bune i ponašaju kao da je nečistoća.

Značila bi mi iskustva.
 
Nema veze koji je preciscivac, bitno je koju vodu koristis.
Ako koristis cesmovacu, smetace preciscivacu
 
cak i destilovana smeta u obicnim ovlaživačima, tako da nije to :)
 
JA se kanim da ga ukljucim
da li neko ima i može da potvrdi da MI prečišćivači tipa 3h rade bez uznemiravanja sa Mi ovlaživačem. Pošto se na standardne kineske bune i ponašaju kao da je nečistoća.

Značila bi mi iskustva.
Odes kupis demi vodu u Disu, Lidlu balonce od 6l oko 140, vidi razliku. nece se buniti preciscavac
 
Ja kada u ovlaživač stavim vodu sa filtera i pored prečišćivač isto prečišćivač isto ode na vrlo zagadjen vazduh. I voda sa filtera ne valja?
 
Nije da ne valja, nego sadrži magnezijum, kamenac, kalcijum isl, prečišćivač to prepoznaje
 
Aman, sipam destilovanu vodu iz prodavnice kupljenu, i buni se opet.

Negde sam nekada pročitao da se ne buni kada je i osveživač MI, pa pitam da li neko ima iskustva oko toga.

Jasno je da mora destilovana voda.
 
Da li ima značajnije razlike u radu/efikasnosti između Xiaomi verzije 2 Smart i 2 Lite?
Koliko vidim po specifikacijama nešto veći rezervoar i veći ispust pare na Smartu, snaga i nivo buke su približni . Potrebno je za prostoriju od 20m2. Solidna je razlika u ceni, pa da uporedim da li vredi više.
 
So far, so good. Uzeo sam ga na akciji. Stigao pre 2 dana.
 

Prilozi

  • 17037907732924280260596397488214.jpg
    17037907732924280260596397488214.jpg
    155.6 KB · Pregleda: 48
Nazad
Vrh Dno