Šta je novo?

OvisLink WL-5460AP v2

nomad051

Slavan
Učlanjen(a)
23.12.2008
Poena
304
Nabavio sam antenu grid 15db i uređaj iz naslova. Da li mi je potrebno još nešto da na lapu sa wifi karticom imam inet, a da ne razvlačim kablove po kući?

Da wireless. Znači antena ovaj uređaj i router?

E vidis ja imam 5460, samo nemam original firmware pa sam zaboravio, ali zar ne bi trebalo da ima mogucnost da se odabere mod gde se kacis na provajdera i ujedno da radi i wireless? Jel to bese WISP mode ili tako nesto, nisam se petljao oko toga, vidi u uputstvu da li ima ta varijanta, poz.

Mislim da to NE može na tom Ovislinku, ili AP(client) ili router, no proveri.

lik koji mi je dao uredjaj kaze da bi trebao da radi kao ap i ruter, a provajder kod kojeg sam se raspitivao kaze da ne moze, nego da kupim ili ap ili ruter pa onda njega da iskoristim kao jedno od to dvoje,a ja ne zelim da bacim pare ako ovaj ovislink moze da odradi obe funk.

Ne može definitivno, kupi još router i to je to ;)

A sto kazes da ne moze, WISP+Universal Repeater kao sto je receno bi trebalo da radi taj posao, jesi ti probao to, i zakljucio da ne radi ili onako pricas?
"In this mode, the AP behaves virtually the same as the WISP mode, except one thing: the AP can also send wireless signal to the LAN side"
Kao slabija je snaga, ali trebalo bi da radi. Dodje mu tu i problem oko antene, zavisi koliko je udaljen provajder, ali to se proveri ocas posla. Jos je gore od svega sto pokretaca teme mrzi da klikne dva puta u podesavanjima i da proba...

Poslednja izmena:
AP u kuci

Taj AP 5460 bi trebao da u isto vrijeme bude klijent i AP, ja ga imam i nisam bas zadovaljan sa tom varijantom, jer on sam po svojoj konstrukciji nema dve antene od kojih bi jedna sluzila za prijem signala a druga za odasiljanje....to se moze uraditi ali on onda ima ogranicen snop zracenja....znaci npr. koristis natenu grid za prijem i ako si namjestio u WISP universal mode onda bi ti laptop trebao da se nalazi neposredno ispred grida jer mu je to snop zracenja.....NIJE BAS URADJENO....ali najjednostavnije rijesenje je da kupis bilo kakav jos jedan AP, da 5460 stavis u client mode a ovaj drugi u AP....povezes ih mali kablicom i to je to....imam takva dva, u kuci i na vikendici i extra radi.....

A sto kazes da ne moze, WISP+Universal Repeater kao sto je receno bi trebalo da radi taj posao, jesi ti probao to, i zakljucio da ne radi ili onako pricas?

Proverio i to ne radi nikako. Cela priča se svodi na još jedan router ili ap ;)

Nazad
Vrh Dno