Šta je novo?

Ovi su bas ozbiljni!! Optuzen za pirateriju u YU!!!

Kiwy

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2001
Poena
619
u Gradjanskom listu danas je pisalo ufatili nekog zrenjaninca za pirateriju (ilegalno kopiranje igrica) i kao tako prisvojio preko 700000 din... pa ga optuzili!!! Nekom se bash zamerio ! :)

Da da, nema vise *******cije... Pretprosle nedelje je na berzi u SKC-u bila takva racija da se sve pusilo. Ladno su pohapsili sve koje su zatekli da prodaju diskove. Zaplenjivali su i originale!! Nekoliko preprodavaca se izvuklo tako sto su zapalili cim su videli pandure i ostavili sve diskove... Cuo san da ce do februara, najkasnije marta sve da pociste, i kucice i cd-klubove i sve sto ima ikakve veze sa bilo kakvim diskovima koji nisu originalni, a ovi sto prodaju originale (koliko li ih ima??) moraju imati papire o legalnom uvozu...

Ma da, ali koliko sam ja shvatio, posto nemaju normalan zakon o pirateriji, hvataju ih na caku sa porezom. Dakle, da si legalan uvoznik, platio bi porez. Posto vecina njih nije platila porez, pucaju i originali. Sa druge strane, da si platio porez, mogao bi pirate i dalje da prodajes sasvim normalno ?!? (sta dete zna sta je tona :D)

Pokupe sve, pa posle razmatraju sta da vrate, a sta ne. Originale uglavnom vrate....

Nateraće nas još pored svega i to da plaćamo...Plaćaću softver isto kao što im plaćam i ovih 20%.

Ma ko je dobro radio do sada, odnosno ko ima kinte, poplacace i boga i oca drzavi i nastavice da radi bila to piraterija ili ne.
A jos jedna stvar. Vlast se uvek zakaci za neshto sto je profiatabilno, a znamo da je ovde posle cigareta, kafe, benzina, itd. piraterija bila itekako unosan posao.FX (D) (D) (D)

Nemogu da ugase pirateriju totalno nikada,kao sto je ima svugde u svetu,u Londonu pirat je 3 funte a original 13 na tezgama.
Skoro sam negde cuo informaciju(tv,novine) da su u jednom nemackom gradu otkrili pravu malu fabriku za stancovanje diskova satro najveca zaplena u evropi,kapacitet oko 1000 000(milion) diskova godisnje,pa oni su male bebe za ove nase stancere ;)

Alo ljudi! Piraterija postoji svuda u svetu, ali je ona tamo ilegalna. Znači ilegala, a ne dođeš u radnju i pokupuješ za 30 kerma softvera u vrednosti 12000$. Biće piraterije, ali tange frange, ja tebi ti meni i.t.d., a ne na sred ulice i u radnji.

Dr.SunRaiser je napisao(la):
Nemogu da ugase pirateriju totalno nikada,kao sto je ima svugde u svetu,u Londonu pirat je 3 funte a original 13 na tezgama.

Pa to...moraće doći do drastičnog poskupljenja piratskih izdanja. Mada viđao sam kako to rade PRAVI pirati (mali žuti). Imate lepo kutiju (poveću kao prašak za mašinu za veš :) ) i na njoj sve "regularno" MS Windows XP itd...unutra CD, upustvo crno-belo...skoro kao pravi WIN, ali cvrc...nema holograme i ostala čuda, kesicu... Toga se najviše plaše softveraši da korisnici u jednom trenutku ne budu ubeđeni da kupuju original, a ustvari je kopija...

Sto se tice onog decka koji je spomenut kao pirat, nisu u novinam napisali da su mu oduzeli sav hardver (dve masine, stampac i jos sto-sta) i da mu je firma bila pred otvaranjem, inace coveka poznajem i znam da su ga *****ali i to sve na ime toga sto je radio na crno, a ne sto je piratovao.

Glupi Zmaj je napisao(la):
Sto se tice onog decka koji je spomenut kao pirat, nisu u novinam napisali da su mu oduzeli sav hardver (dve masine, stampac i jos sto-sta) i da mu je firma bila pred otvaranjem, inace coveka poznajem i znam da su ga *****ali i to sve na ime toga sto je radio na crno, a ne sto je piratovao.

znaci nije "MK", nego neko drugi ?

Drago mi je da nije MK... Pile mi je prijatelj i kul je covek...

Nije MK nego Nebojsa (kod kasarne), GameShop ili kako se ranije zvalo MasterCD. Inace u "Zrenjaninu" se spominje isto, ali kao sto rekoh u ZR niko nije zatvoren zbog piraterije softvera, muzike mozda, nego zbog rada na crno.

Vrh Dno