Šta je novo?

Overklokovanje R9600 Pro (pravog!)

Sta bi ste pre uzeli, kad bi imali para?

• Najebi mu se keve

Glasovi: 0 0.0%
  • Pusti ga da nastavi da sere

• Ceo dan sam radio, boli me glava, radi Aco sta hoces :)

• Potpuno mi je svejedno, stalno koristim full pristup internetu

• Bilo bi bolje da je u lite-u, ali ako bas mora...

• Najcesce koristim @lite rezim, neka Benchmark ostane na nekom od YU domena...

• Intel i430HX

• Intel i430VX

• Intel i430TX

• Intel i440fX

• Intel i440LX

• Intel i440BX

• Intel i440GX

• AMD

• Intel

• Ostalo

• Radeon 9600 (Pro)

• GeForceFX 5600 (Pro)

• Oba su mi spora! 'Ocu brzu karticu!

• Ja vec imam brzu karticu od obe predlozene!

• Svoje pare bih dao za neki DX8 akcelerator!

• Ukupno glasača
    0

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800
http://www.beyond3d.com/forum/viewtopic.php?t=5397

Na Beyondu imate i izvrstan prikaz jos jednog ATi-jevog shampiona!

BTW Mislim da RV350 moze i vise kada bi mu se montirao hladnjak sa R300 ili R350.
Brrr, stvarno je fenomenalno to sto je ATi postigao za tako kratak vremenski period!
Uspeli su da naprave tako skalabilnu i ekonomski isplativu arhitekturu, da ja stvarno ne vidim kako im nVidija moze na tom planu parirati u skorijoj buducnosti. OK NV35 je skoro tu (za jedno mesec dana), ali nije mi jasno kako takav GPu relativno efikasno spustiti u MidRange i LovEnd trzisne segmente, a i dalje ostvarivati konkurentski visoke profitne margine! Pa, Ti5600, odnosno NV31 je, samo, nedovoljno brz NV30 koji je podjednako skup za proizvodnju, a da ne govorimo kako mu je skup PCB na koji se integrise.... bla, bla, bal...
odoh ja daleko od teme - overklokovanje RV350!
mnogo impresivno, jel da?
P.S
Ubacio sam malo glasacko sanduce! Cisto da "sondiramo raspolozenje naroda" :mig"

Da, u pravu si za ovo overklokovanje. Meni jedino nije jasno zasto im po defaultu nije veci klok. I da li mogu i na njemu da se otkljucaju jos 4 pipelinea kao na R9500, ako bi to moglo plus overklok, ta karta bi bila ubica.

A mogao si da ostavis u glasanje stavku, ''ne bih menjao trenutnu kartu'' ili nesto slicno

Ovde http://www.rage3d.net/#1050517473 ima jos par linkova ka prikazima sa kratkim opisom

cekaj tamo pise da safirov model kosta 130e? jel to tacno? ako jeste, odo ja do oglasa da prodam svoju kartu

edit: nisam video da je u pitanju non-pro verzija karte... ipak ce siluro jos da greje unutrasnjost kucista

Nedjo je napisao(la):
http://www.beyond3d.com/forum/viewtopic.php?t=5397

Na Beyondu imate i izvrstan prikaz jos jednog ATi-jevog shampiona!

BTW Mislim da RV350 moze i vise kada bi mu se montirao hladnjak sa R300 ili R350.
Brrr, stvarno je fenomenalno to sto je ATi postigao za tako kratak vremenski period!
Uspeli su da naprave tako skalabilnu i ekonomski isplativu arhitekturu, da ja stvarno ne vidim kako im nVidija moze na tom planu parirati u skorijoj buducnosti. OK NV35 je skoro tu (za jedno mesec dana), ali nije mi jasno kako takav GPu relativno efikasno spustiti u MidRange i LovEnd trzisne segmente, a i dalje ostvarivati konkurentski visoke profitne margine! Pa, Ti5600, odnosno NV31 je, samo, nedovoljno brz NV30 koji je podjednako skup za proizvodnju, a da ne govorimo kako mu je skup PCB na koji se integrise.... bla, bla, bal...
odoh ja daleko od teme - overklokovanje RV350!
mnogo impresivno, jel da?
P.S
Ubacio sam malo glasacko sanduce! Cisto da "sondiramo raspolozenje naroda" :mig"

Slazem se sa tobom u svemu samo da dodam da imam informaciju da uskoro (za nedelju do dve) u Pakom iz Nisa stize Ti5600 koji ce kostati 360 eura pa se ja pitam jesu li ljudi u Nvidiji normalni kada se za 320 eura moze kupiti Radeon 9700pro

Prvi put u zivotu zelim da imam ATI karticu...zanimljivo :)

DusaN je napisao(la):
Da, u pravu si za ovo overklokovanje. Meni jedino nije jasno zasto im po defaultu nije veci klok. I da li mogu i na njemu da se otkljucaju jos 4 pipelinea kao na R9500, ako bi to moglo plus overklok, ta karta bi bila ubica.

A mogao si da ostavis u glasanje stavku, ''ne bih menjao trenutnu kartu'' ili nesto slicno

Ovde http://www.rage3d.net/#1050517473 ima jos par linkova ka prikazima sa kratkim opisom
RV350 fizicki ima svega 4 pipelinea. Prema tome nikakvo "otkljucavanje" nije moguce!
Mislim da je ATI vesto balansirao izmedju performansi i kolicine cipova koji mogu da podnesu overklokovanje. Ne mogu bas svi cipovi da se klokuju tako visoko. To ekstrmno zavisi od wafera do wafera. Neki su "cistiji" od drugih i samim tim nose "brze" cipove. Generalno RV350 je mogao po defaultu da radi i na 450 Mhz,a li to bi malo toga doleo s obzirom na brzinu memorije koja igra daleko vecu ulogu u ceni same kartice. Mogli su da stave brzu memoriju, ali bi to znatno uticalo na cenu, ili sto je jos vaznije na profitne margine po komadu.
U svakom slucaju ko 'oce da overklokuje ima odakle. ko nece (gomila OEM firmi) imace sasvim pristojne performanse za tu cenu.

Moso je napisao(la):
...

Slazem se sa tobom u svemu samo da dodam da imam informaciju da uskoro (za nedelju do dve) u Pakom iz Nisa stize Ti5600 koji ce kostati 360 eura pa se ja pitam jesu li ljudi u Nvidiji normalni kada se za 320 eura moze kupiti Radeon 9700pro
Ja imam info da je rec o 5800 "NeUltra" (sto je i dalje skuplje i sporije od R9700 Pro/NePro!

http://hardocp.com/article.html?art=NDY0

MOCNO!!

Stvarno je ATi mogao da ga zvanicno "navrne" na 500/340 Onda bi u potpunosti bio brzi i od "zvanicnog" R9500 Pro.

Topic i poll su na mestu! ATI je sa mid range segmentom toliko ispred, oni sada mogu da spuste cene R9700 (pro) kartica na ispod 200e, ali nema potrebe... Startni post u ovom tredu je u najkracim crtama pravi odraz stanja izmedju ljutih konkurenata, bez ikakve pristrasnosti ka ATI-ju. Nema sta! Videcemo sta ce biti od "saradnje" sa IBM-om.

Nedjo je napisao(la):
http://hardocp.com/article.html?art=NDY0

MOCNO!!

Stvarno je ATi mogao da ga zvanicno "navrne" na 500/340 Onda bi u potpunosti bio brzi i od "zvanicnog" R9500 Pro.

Neverovatno, kartica se toliko moze overklokovati, da je za petama i 9700Pro modelu! Ovo je definitivno best buy, samo da se nadje primerak koji se klokuje kao lud!

Nedjo kojim tvikerom si klokovao "cuveni" 9600tx ?
ja uspeo da occ-ujem samo sa PowerStrip-om a smara me sto ne mogu da ga registrujem...
novi ragetviker kaze da ne podrzava kartu,radeon-tviker je daleko od pogadjanja tacnog VPU\memory kloka :D(140\140)
koji ti tviker-tool koristis?
Pozdrav

Mali HoBiT je napisao(la):
Nedjo kojim tvikerom si klokovao "cuveni" 9600tx ?
ja uspeo da occ-ujem samo sa PowerStrip-om a smara me sto ne mogu da ga registrujem...
novi ragetviker kaze da ne podrzava kartu,radeon-tviker je daleko od pogadjanja tacnog VPU\memory kloka :D(140\140)
koji ti tviker-tool koristis?
Pozdrav
Pa RivaTuner rulez!

byMaX je napisao(la):
...

Neverovatno, kartica se toliko moze overklokovati, da je za petama i 9700Pro modelu! Ovo je definitivno best buy, samo da se nadje primerak koji se klokuje kao lud!
Jedva cekam da vidim sta ce ludi rusi sa X-bitL da mu urade sa extremnim overklokovanjem. Pitam se da li bi teo 600 MHz sa jacim vazdusnim hladjenjem?

Nedjo je napisao(la):

kako si dosao do 385 za VPU ?
jel sa nekim boljim kulerom ? i ako da,sa kojim?
ja cim sam procitao za RivaTuner skino sam ga,i najdalje sto sam uspeo da idem sa klokom je 330\310 sa jako malo bugova,ispade da je do VPU-a...

Mali HoBiT je napisao(la):
...

kako si dosao do 385 za VPU ?
jel sa nekim boljim kulerom ? i ako da,sa kojim?
ja cim sam procitao za RivaTuner skino sam ga,i najdalje sto sam uspeo da idem sa klokom je 330\310 sa jako malo bugova,ispade da je do VPU-a...
Hm cudno!
Morao bi da moze preko 330!
Obori memoriju n 300 ili na default i podizi core!

Mada , ako ti na 330/310 radi OK, ostavi ga tako, nema potrebe da ga budzis preko toga! Ionako je njegova 8X1 arhitektura ogranicena mem. protokom i 128bit. mem. magistralom. Neces dobiti bozna sta ubrzavanjem Corea i spustanjem memorije!
P.S
Mislim da ti mem. nece hteti na 310 sasvim korektno!

drzacu ovako,a i jesam primetio da posle duzeg maltretiranja pocnu lagano da se pojavljuju bugovi....
videcu sa BlueOrb kulerom i onim hladnjacima za memoriju sta moze da se uradi...
srecom pa ja to ne finansiram :D
Hvala Nedjo na savetima.
Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno