Šta je novo?

Overklokovanje Intel Celeron 347

nemanja_rs

Cenjen
Učlanjen(a)
03.05.2009
Poena
154
Zeleo bi da overklokujem procesor evo i podataka:

CPU:
Intel Celeron 347
Socket 775 LGA
Voltage: 1,26V
Speed: 3081MHz
Multiplier: x23.0
Bus Speed: 134MHz
FSB:535,9MHz

Mainboard:
Gigabyte GA-945GZM-S2
Chipset: Intel i945G
BIOS: F2

Memory: 4096Mb 800Mhz 1,8V

Da li je moguce uopste???

Poslednja izmena:
Dobro došao na BENCHforum! :wave:

Prema onome što si napisao ti imaš Gigabyte GA-945GZM-S2 (rev. 6.6).

Značajan Overclock Gigabyte matičnom pločom S2 (Smart & Safe) nije moguć.

Za to je potrebna matična ploča u čijem je nazivu bar još jedno S (Speed), S3.

Pokušaj programom EasyTune 5.

Dobro došao na BENCHforum! :wave:

Prema onome što si napisao ti imaš Gigabyte GA-945GZM-S2 (rev. 6.6).

Značajan Overclock Gigabyte matičnom pločom S2 (Smart & Safe) nije moguć.

Za to je potrebna matična ploča u čijem je nazivu bar još jedno S (Speed), S3.

Pokušaj programom EasyTune 5.
Pa mozda bi mogao da ga overklokujes do nekih 3.5ghz sa boljom plocom, ovako tesko... Probaj ako znas... Tu smo i da pomognemo ako zatreba.:wave:

Zeleo bi da overklokujem procesor evo i podataka:

CPU:
Intel Celeron 347
Socket 775 LGA
Voltage: 1,26V
Speed: 3081MHz
Multiplier: x23.0
Bus Speed: 134MHz
FSB:535,9MHz

Mainboard:
Gigabyte GA-945GZM-S2
Chipset: Intel i945G
BIOS: F2

Memory: 4096Mb 800Mhz 1,8V

Da li je moguce uopste???
Jel se ja to varam ili je ovo vec overklokovano malo?

Overklokovao sam za 15 posto i bilo je sve normalno, radilo je na nekih 3,450GHz. Ali posle sam teo jos malo i sad uopste nece komp da se upali. Odnosno upali se, napajanje radi svi kuleri rade ali na monitoru nista ne izlazi, kao da nisam povezao monitor i komp. Proverio sam HDD radi, I RAM radi. Ne znam da li je maticna otisla ili procesor, otvarao sam procesor nema uopste neke mrlje da se zagrevao ili tome slicnom. Ako mozete da mi pomognete u cemu je problem sta ne funkcionise, kupicu maticnu ako treba ili procesor samo ne znam sta ne radi.

Brz odgovor bi mi dobro dosao, jer pisem sa sestrinog komp.

Unapred Hvala.!!!

Vadio sam bateriju pa sam je vracao ali isto monitor kao da ne radi, uopste nema signala!

Poslednja izmena:
ma jok, probaj clear cmos (jedno minut), vadjenje baterije ne brise nuzno setovanja....

Overklokovao sam za 15 posto i bilo je sve normalno, radilo je na nekih 3,450GHz. Ali posle sam teo jos malo i sad uopste nece komp da se upali. Odnosno upali se, napajanje radi svi kuleri rade ali na monitoru nista ne izlazi, kao da nisam povezao monitor i komp. Proverio sam HDD radi, I RAM radi. Ne znam da li je maticna otisla ili procesor, otvarao sam procesor nema uopste neke mrlje da se zagrevao ili tome slicnom. Ako mozete da mi pomognete u cemu je problem sta ne funkcionise, kupicu maticnu ako treba ili procesor samo ne znam sta ne radi.

Brz odgovor bi mi dobro dosao, jer pisem sa sestrinog komp.

Unapred Hvala.!!!

Probaj sa postepenim povecavanjem napona....:wave:

Ljudi ne pomaze nista od toga. Najverovatnije da je otisla maticna posto sve ostalo radi. Nego da vas onda pitam. Dao bi ocu da mi ''popravi'' komp, a ne verujem da moze ako je crkla maticna, a da li moze da sazna da sam ja overklokovao?:):):)

Komp sad radi nzm sta mu je bilo, nece da mi kaze otac niti sam ga pitao. Ali je sad stavio sifru u bios i ne znam kako da je otkrijem. On mi ukucava sifru kad ocu na komp. pa ako moze neki program koji otkriva a da ne brise sifru. Hvala!

Vrh Dno