Šta je novo?

Overklokovanje grafike na laptopu

Bartman

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2005
Poena
320
Jel neko overklokovao grafiku na laptopu i kakva su iskustva ?
Prvenstveno mislim na neintegrisane grafike !

Jel neko overklokovao grafiku na laptopu i kakva su iskustva ?
Prvenstveno mislim na neintegrisane grafike !

Па OC је могуће али је највећи проблем прегријевање. Не вјерујем да ћеш имати неке значајне помаке.

preporuka da se ne bakces sa tim :) ionako su graf na laptopovima napravljene uglavnom cisto da postoje, ova tvoja je cak skroz ok, ali povecaces zagrevanje umnogome....

nemoj se mnogo[citaj: "uopste"] igrati sa tim... lapovi su jako uskladjeni strojevi, tako da mozes olako da spalis nesto, nevezano za pregrevanje... recimo, mobilni CPU se bruka klokuju, ali ako ih "udenes" u desktop masinu [postoje nacini], dok na lapu jako lako crkavaju ako i pokusas da ih kloknes!!! moj savet: nemoj se igrati ako ti pare[i taj lap] znace nesto, a ti kako hotjes

Poslednja izmena:
Па OC је могуће али је највећи проблем прегријевање. Не вјерујем да ћеш имати неке значајне помаке.
Pomaci mogu da budi itekako znachajni ;)
petarboj je napisao(la):
preporuka da se ne bakces sa tim ionako su graf na laptopovima napravljene uglavnom cisto da postoje, ova tvoja je cak skroz ok, ali povecaces zagrevanje umnogome....
G73 nije tek neki chip koji je tu samo da bi postojao a pokazao se kao vrlo overklokabilan...shtio se tiche zagrvanja u pravu si ali isto nece biti preveliko (max 5 stepeni) s obzirom da nece dizati napona za GPU ;), jer to zna drastichno da digne temeraturu!
nsviper je napisao(la):
nemoj se mnogo[citaj: "uopste"] igrati sa tim... lapovi su jako uskladjeni strojevi, tako da mozes olako da spalis nesto, nevezano za pregrevanje... recimo, mobilni CPU se bruka klokuju, ali ako ih "udenes" u desktop masinu [postoje nacini], dok na lapu jako lako crkavaju ako i pokusas da ih kloknes!!! moj savet: nemoj se igrati ako ti pare[i taj lap] znace nesto, a ti kako hotjes
Neka proba i neka vidi shta se dogadaj sa temeraturama ;), jasam drugaru na laptopu OC 7300 kartu koja se grejala samo za 2 stepena vishe nego shto je to sluchaj bilo pre...tako da treba probati ;)

@Bartman
Dechkonjo :D,
Uzmi lepo instaliraj nove drivere a onda i rivatuner ;), u samom rivatuneru imash opcije za OC plus opcije za monitorin temerature. ostavish taj monitoring lepo da radi u instalirash recimo 3dmark03 pa ga pustish da radi game tastove u loop nekih 15 min, pogledash shta se desilo sa temeraturom u monitoringu rivatunera, napravish screenshot dektopa i postujesh ovde za dalje instrukcije ;)
:wave:

@animaN `El to 7300 Go.Probao ja kod druga istu al` on ne da.Ustvari uspeo sam nesto ali vrlo malo.Koliko si ti uspeo?Uzasno se greje pa smo zato i batalili.

da 7300go ;), stvarno se nesecam klokova rtachnih ali bilo je oko 20% i a gpu i za mem ;)

da 7300go ;), stvarno se nesecam klokova rtachnih ali bilo je oko 20% i a gpu i za mem ;)

Dobro si izvukao to.Burazu se toliko grejao lap da je cak i na tastaturi bilo tesko kucati(dobro malo preterujem:d).Ali stvarno cak se i tast zagrejala.Za divno cudo nije bilo anomalija na ekranu:).

Dobro si izvukao to.Burazu se toliko grejao lap da je cak i na tastaturi bilo tesko kucati(dobro malo preterujem:d).Ali stvarno cak se i tast zagrejala.Za divno cudo nije bilo anomalija na ekranu:).
Drugar je entuzijasta pa je otvarao lap i menjao pastu gde god je stigao i stavljao AS5, odradili smo mu chak i OC procesora sa FSB 100 na FSB 133 ;), pomocu pin moda za 33% temperatura je bila veca samo za 4 stepena u full load ;)

Wooow:).Sumljam da bi ovaj to hteo.Koliko je GO cip osakacen u odnosu na npr. 7300GS.Ili mozda uopste nije?

Evo pa uporedi sam ;)7300GS VS 7300GO
Shto bi nash narod rekao na engleskom (a ne bi) : Same shit different pack :D
Razlika je u klokovima ;)

Poslednja izmena:
E bre ovaj timski drug animan bi klokovao daljinski upravljac da ima tu mogucnost ;)

*ovo je bilo jace od mene, nemo' da bi me prozivali da spamujem kao CAR :)

pa, moze i to da se izvede, samo to je neka druga oblast...

E bre ovaj timski drug animan bi klokovao daljinski upravljac da ima tu mogucnost ;)

*ovo je bilo jace od mene, nemo' da bi me prozivali da spamujem kao CAR :)
el tako smo u mogucnosti! :D :D :D
Mi u tvojim godinama nismo toliko davili po forumu..ne smem ni da zamislim na shta cesh da lichish za par godina...spameru mali!

@Animan
Po broju postova nije da nesto zaostajes sa spamovanjem za eman-on :) :p

el tako smo u mogucnosti! :D :D :D
Mi u tvojim godinama nismo toliko davili po forumu..ne smem ni da zamislim na shta cesh da lichish za par godina...spameru mali!
Zaista, ovaj Djole tol'ko navalio da davi po forumu, da su ga pozvali na kasting kao naslednika Taska Nacica za "Davitelj protiv davitelja 2" :d:d:d

Zaista, ovaj Djole tol'ko navalio da davi po forumu, da su ga pozvali na kasting kao naslednika Taska Nacica za "Davitelj protiv davitelja 2" :d:d:d
Dobro zapazanje kolega ;), osmeh mu je stavrno ko u Taska Nacica :), chak i na avataru mu se lepo vidi spisak potencijalnih devojaka ovog grada koje planira da udavi, pooshto ga one veshto kuliraju reshio chovek da udavi nas! maleni spamer! :)
nsviper je napisao(la):
@Animan
Po broju postova nije da nesto zaostajes sa spamovanjem za eman-on
Da, ali moji su daleko konstruktivniji :D

Poslednja izmena:
Predobro:D:d ahahahhahahha
CAR si:p

Poslednja izmena:
"Ko ne voli karanfile, ne treba da zivi" ;)

Ma dajte bre... Cisto da primetim, od 21-og posta 10 je spam! Ukljucujuci i ovaj :d Preterujete :p

Nazad
Vrh Dno