Šta je novo?

Overklokovanje Amd Athlon 64 3000+

kmario

Slavan
Učlanjen(a)
10.02.2005
Poena
309
Jel nekom uspelo da overklokuje gore pomenuti procesor na
2400 MHz??

Pocetnik sam u ovome, i nije bas bilo tesko. Neznam u cemu je tolika
frka.

Pozdrav :wave:

Prilozi

• overclock.jpg
    overclock.jpg
    75.5 KB · Pregleda: 144
kmario je napisao(la):
Jel nekom uspelo da overklokuje gore pomenuti procesor na
2400 MHz??
Na 2400 MHz niko... ali preko toga - mnooogo njih ;)

2400 je sasvim solidan overclock za NewCastle 3000+, pa i za Winchestera 3000+. Ja ga ni nebi drzao na vise, dobitci su mali, a verovatnoca nestabilnosti velika. Ustvari, najbolje da ga ostavis na default-u dok ti realno ne zafali brzine, procesor ce ti duze trajati.

U cemu je fora kupiti neki CPU, znati da moze da radi na 30% vecem taktu, a drzati ga na def. dok ne "zafali". Kada dodje do toga ni OC nece pomoci ;)

mcekovic je napisao(la):
2400 je sasvim solidan overclock za NewCastle 3000+, pa i za Winchestera 3000+. Ja ga ni nebi drzao na vise, dobitci su mali, a verovatnoca nestabilnosti velika. Ustvari, najbolje da ga ostavis na default-u dok ti realno ne zafali brzine, procesor ce ti duze trajati.
Jeste solidan, ali nije nista posebno. Nije ni prvi ni poslednji koji je digao A64 na toliko.

A to sto ce O/C-om da mu skrati zivot, pa ce umesto npr. deset godina da mu radi "samo" osam - who cares?
Ja sam onog mog sirotog 1700+ tako namucio, dizao ga 85% vise od nominalnog takta, przio nehumanim voltazama (50% visim)... pa eno ga, radi kod burazera u makini, sljaka sasvim normalno. Nek izdrzi godinu dana, dosta mu, alal mu vera i na toliko... onda cu mu kupiti neki A64 i miran sam.

2400Mhz ali na kojem naponu? Ako je na defaultu menjam svoj procesor za doticni. :d

Paradigma je napisao(la):
2400Mhz ali na kojem naponu? Ako je na defaultu menjam svoj procesor za doticni. :d

Evo ovaj moj Winny radi 101% stabilno na 2500Mhz na 1.408V (znaci, 0.008 vise od defaulta)... Ali sve preko 2570-2580 Mhz zahteva napone preko 1.6V, sto mi je chudno... Ovako izgleda kao super primerak, ali kad treba da se potera do maksimuma, nisam bas nesto odusevljen... Sve preko 2750 Mhz rezultuje rusenjem sistema i plavim ekranom, ili jednostavno restartom...

Vule je napisao(la):
Evo ovaj moj Winny radi 101% stabilno na 2500Mhz na 1.408V (znaci, 0.008 vise od defaulta)... Ali sve preko 2570-2580 Mhz zahteva napone preko 1.6V, sto mi je chudno... Ovako izgleda kao super primerak, ali kad treba da se potera do maksimuma, nisam bas nesto odusevljen... Sve preko 2750 Mhz rezultuje rusenjem sistema i plavim ekranom, ili jednostavno restartom...

Pazi to sto radi stabilno na 2.5Ghz na defaultu je odlican primerak. Pitanje je (obzirom da nemas veci multiplikator od 10) koliko stabilno ti ploca/memorija rade na 275+ taktu...
Ja sam u praksi iskusio da se sistem ponasa stabilno na 240Mhz HTT i delioc za memoriju 10, a kada isto to napravim 240Mhz HTT delioc za memoriju 12, sistem ne radi stabilno. Dakle iz iskustva vide volim "sinhrono" ali u tvom slucaju su mozda ogranicenja ploca/memorija.

Poslednja izmena:
Paradigma je napisao(la):
Pazi to sto radi stabilno na 2.5Ghz na defaultu je odlican primerak. Pitanje je (obzirom da nemas veci multiplikator od 10) koliko stabilno ti ploca/memorija rade na 275+ taktu...

Plocu sam probao, moze do 367 Mhz. Memoriju nisam probao na maksimumu, ali ionako je stavim na 166Mhz pa je frekvencija negde oko 230-240Mhz pri maksimalnom overkloku procesora... Plus sto stavim HT na 3x, tako da ni tu nije problem... Mislim da je jednostavno do primerka... Mozda ce biti bolje kad stavim WB ali ne verujem da problem moze biti u temperaturi, iako je ona na 1.77V uvek oko 65C... Videcemo, u svakom slucaju ja sam prezadovoljan sto na defaultu "za svaki dan" imam CPU koji tera 2500Mhz bez problema, plus sto sam sad uzeo i pravu memoriju, pa i nju mogu da drzim "opusteno" na 250 Mhz 1T i to na 2.5-3-3-8...

Pozdrav!

Meni na 275Mhz HC ne radi stabilno pri naprezanju, doduse na 2.8v. Ponavljam da iz mog iskustva sistem radi stabilnije (u granicnim uslovima) kada ti delioc za memoriju odgovara mnoziocu za CPU, odnosno kad memorija radi "sinhrono".

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno