Šta je novo?

Overklok Phenom 9500

Iskoristio sam nenadanu priliku i zamenio memoriju. Uzeo sam 2 slota po 2GB - Kingston DDRII na 800 CL5. Evo vec dva dana racunar radi stabilno na magistrali 220, na 2420MHz. Ipak je bila memorija. Testirao sam ga na 2550 MHz, radi neko vreme nakon cega se smrzne i ima povremeno problem pri paljenju racunara, sve se popali ali racunar nece da prikaze sliku, tj. nece da podigne bios. Nakon toga moram da ga iscupam iz struje pritisnem power dugme par sekundi i onda se pali. Ostajem na 2420 posto je ovo stabilno, mozda bih jedino mogao malo poostriti postavke memorije. Sada su na auto. Evo i rez. 3D Mark 2006...

Memoriju sam resio, cekam priliku za napajanje.

Prilozi

• 3D Mark 2006 - 29.02.2008.webp
    3D Mark 2006 - 29.02.2008.webp
    140.8 KB · Pregleda: 62
Poslednja izmena:
...Winrar se i dalje pati sa nekih 5xx KB/s...

Imao isti problem sa mojom masinom, rez u winraru jedva prelazio 300 ali kada sam flesovao poslednju verziju biosa sve je proradilo baca preko 800 i rezultati u everestu su dosta bolji. Dakle probaj sa poslednjom verzijom biosa, ako ona ne resi problem pisi MSI podrsci mozda se potrude da to isprave u novoj verziji.

Iskoristio sam nenadanu priliku i zamenio memoriju. Uzeo sam 2 slota po 2GB - Kingston DDRII na 800 CL5. Evo vec dva dana racunar radi stabilno na magistrali 220, na 2420MHz. Ipak je bila memorija. Testirao sam ga na 2550 MHz, radi neko vreme nakon cega se smrzne i ima povremeno problem pri paljenju racunara.

Probaj da klokujes jezgro po jezgro na 2500mhz sa overdrive-om pa vidi, mozda ti je zapao primerak sa jednim falicnim jezgrom sto je kod 9500 cest slucaj (otuda i oni X3 modeli 😀)

@Edit

Sad videh u tvom potpisu, izabrao si prilicno losu plocu za Phenoma

Poslednja izmena:
Probaj da klokujes jezgro po jezgro na 2500mhz sa overdrive-om pa vidi, mozda ti je zapao primerak sa jednim falicnim jezgrom sto je kod 9500 cest slucaj (otuda i oni X3 modeli 😀)

@Edit

Sad videh u tvom potpisu, izabrao si prilicno losu plocu za Phenoma

Da, ploca je zaista losa, otprilike samo to sam imao na raspologanju za raspolozivi novac u tom momentu. Da sam malo sacekao moglo je doci nesto bolje u obzir - ali nestrpljenje je bilo jace od razuma (ne znam da li se ti samo meni redovno desava)...

Nazad
Vrh Dno