Šta je novo?

overklok geil ddr2 1000mhz

fuego

Slavan
Učlanjen(a)
17.07.2007
Poena
301
Pozdrav,
Uzeo sam memoriju Geil ultra ddr2 1000mhz cas 4 sa Micron d9gct cipovima,ali nikako ne mogu da je poteram da mi radi ni na 900, a ne na 1000mhz,pa cak ni sa cas 5.
Potrebna mi je vasa pomoc da namestim da radi na tih 1000mhz cas 4,a i vise i da mi kazete ako ima neki problem u mojim komponentama tj. da li nesto nije u redu.

Probao sam varijante sa dizanjem,spustanjem napona,ali nista.na 800 se dize normalno cim stavim na 900 nece ni da se digne masina,odmah se resetuje komp.

Imam gigabyte ga-p965-ds3,e2160 i ide do 3.2 bez problema.
e sad da li ima neka fora ovde ili sta?

kad samo dignem fsb na 250 onda bi memorija trebala da radi na 1000 ako ne smanjujem mnozilac,ali nista.

svaka pomoc je dobro dosla.

Hvala

Poslednja izmena:
Ne moras da dizes FSB. Probaj prvo sa neoverklokovanim procesorom, samo namesti odgovarajuci odnos brzine fsb-a i memorije. Na samoj memoriji bi trebalo da stoji nalepnica sa tacnim podesavanjima za latencije i napon. Ako je to ova memorija onda bi trebalo da radi na 4-4-4-12 na 2.3V. Ako necje onda je vrati kao neispravnu ili probaj kod nekog drugara na drugoj ploci.

...

da bi memorija radila na 1000mhz moram da podignem fsb na minimum 250.Cim to uradim i podesim latencije i voltaze masina nece da se podigne.

Poslednja izmena:
Vrh Dno