Šta je novo?

overklok e5200-mali problem

• Začetnik teme Začetnik teme OZZY83
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

OZZY83

Čuven
Učlanjen(a)
16.02.2004
Poena
865
Pozdrav,
Imam gigabyte plocu p35-ds3l i u biosu sam kolokovao pomenuti procesor na 3ghz bez problema. medjutim kad udjem u win ta vrednost od 3ghz se ubrzo spusti na npr 1.6 ili 2ghz. kao da je neka "power saver" ili sl opcija ukljucena. mislio sam da je to ona cia2 tehnologija na ploci, medjutim i nju sam eneblovao ali i dalje procesor snizava takt kada je u win-u. sta treba da uradim da bi zadrzao zadatu vrednost tj vrednost od 3ghz koju i prikazuje u biosu?
Hvala

Ok evo novih informacija: kad pokrenem cpu-z i orthos, cpu-z prikazuje 3ghz..sto bi znacilo da kada se procesor uposli on prihvati tih 3ghz. ali zbunjujuce je sto orthos poksazuje da radi na 3.5ghz sto naravno nije tacno. Ortak mi rece da u biosu iskljucim neku Eisa ili sl opciju u biosu al nje nema..sto ce znaciti da moram da flashujem bios. samo mi treba potvrda da li je do te eisa (ili kako god opcije) da ne bih ske*ao nesto sa biosom.

Ok evo novih informacija: kad pokrenem cpu-z i orthos, cpu-z prikazuje 3ghz..sto bi znacilo da kada se procesor uposli on prihvati tih 3ghz. ali zbunjujuce je sto orthos poksazuje da radi na 3.5ghz sto naravno nije tacno. Ortak mi rece da u biosu iskljucim neku Eisa ili sl opciju u biosu al nje nema..sto ce znaciti da moram da flashujem bios. samo mi treba potvrda da li je do te eisa (ili kako god opcije) da ne bih ske*ao nesto sa biosom.

Iskljuchi C1 i Eist opcije u bios-u i nema brige.🙂

Pozzz

Nazad
Vrh Dno