Šta je novo?

Overklok AMD-a 450MHz

Sublimed

Čuven
Učlanjen(a)
25.09.2002
Poena
619
Ploča je Soltek SL54U5
Procesor AMD K62 450mhz
Kuler neki nemampojmakakav
Ostalo je nebitno

Da li bih ja mogao da overklokujem moj procesor i na koliko? Kako se to radi, koliko sam shvatio, moraću ga na ploči, neće moći iz BIOS-a?

Bitno mi je da mogu da poteram DivX, nadam se da ću moći posle O/C-a jer mi sada prilično trokira.

Koliko ću realno ubrzanje postići?

Na tim plocama, koliko znam nije mogla da se dize magistrala, vec se menjao samo mnozilac. Vecina 450-ica je radila na 500 (5x100), a samo neke, i to je zavisilo od primerka, + dobro hladjenje, na 550 Mhz.
Probaj na 500, a vise nemoj, jer ionako nije neki dobitak.
Najveci dobitak u performansama ti je da predjes na BX (ili ZX) plocu i Intel 300A/450. U igrama i 3D oko 2X, verovao ili ne.

Sublimed je napisao(la):
Ploča je Soltek SL54U5
Procesor AMD K62 450mhz
Kuler neki nemampojmakakav
Ostalo je nebitno

Da li bih ja mogao da overklokujem moj procesor i na koliko? Kako se to radi, koliko sam shvatio, moraću ga na ploči, neće moći iz BIOS-a?

Bitno mi je da mogu da poteram DivX, nadam se da ću moći posle O/C-a jer mi sada prilično trokira.

Koliko ću realno ubrzanje postići?
Ako je to verzija ploče koja može da tera magistrale preko 100MHz, najbolje bi po meni bilo da staviš 4.5x112 na default naponu pošto ti je kuler nemampojmakakav. Preko 112 ti ne bih savetovao da ideš jer ne verujem da će ostatak sistem moći da isprati pci taktove od 41+ MHz
Magistralu i množilac menjaš preko dip prekidača
Što se tiče ubrzanja, biće ga oko 10%

Inače i na 4.5x100 bi divxovi trebali lepo da rade... Jesi instalirao zadnje 4in1, memory interleave enabler i pci latency patch?

Hm. Sredio sam za DivX, sada jako lepo radi na ne-overklokovanom procesoru. Instalirao sam FDDShow i BS Player + nove 4in1 drivere. Sada sve klizi. Jedino ne znam šta je taj PCI latency patch i memory interleave enabler?

Što se tiče o/c-a, raspitaću se još malo, možda ga i klokujem, videću.

Hvala.

Sve zavisi koju verziju ploče imaš. U koliko je to novija ploča koja podržava 112, 124 i 133 Mhz onda ćeš overclockom same magistrale dobiti dosta više nego overclockovanjem samog procesora. U pricipu K6-2 450Mhz je bio jedan od bolje overclockbilnih procesora iz serije K6-2.
Ako se dobro sećem moj nekadašnji K6-2 450 2.2vje radio na sledećim frekvencijama i voltažama:

4*133=533Mhz @2.5v
4,5*124=560Mhz @ 2.7v
4,5*133=600Mhz @ 3.15v - čak se i sa Alphom PEP 66U pregrevao

PS: U koliko povećavaš napon preko 2.4 ili 2.5v veoma je bitno da imaš kvalitetan cooler! Naravno moj savet je da izbegavaš sve voltaže preko 2.7v jer postoji veliki rizik da ostaneš bez procesora🙂

Nazad
Vrh Dno