Šta je novo?

Overklok AMD 4200+ I kucanje

cmiro

Slavan
Učlanjen(a)
28.01.2008
Poena
319
Imam plocu MSI k9n neo-f v2 i AMD Athlon 4200+ i neko china NO.1 napajanje...
Zanima me sledece overklokuvo sam masinu sa 2200 na 2970 moze do 3250 ali na 3250 nije stabilna i danas mise nesto cudno desavalo komp je kuco upalim ga odem napolje i vratim se i vidim zamrznutu sliku dali je to do kineskog napajanja ili do neceg drugog???

Imam plocu MSI k9n neo-f v2 i AMD Athlon 4200+ i neko china NO.1 napajanje...
Zanima me sledece overklokuvo sam masinu sa 2200 na 2970 moze do 3250 ali na 3250 nije stabilna i danas mise nesto cudno desavalo komp je kuco upalim ga odem napolje i vratim se i vidim zamrznutu sliku dali je to do kineskog napajanja ili do neceg drugog???

Kako mislis "kucao"? I jos jedna stvar mora da ti bude jasna,kineska napajanja i OC ne idu zajedno,bez obzira da li je kod tebe konkretno napajanje uzrok problema...

Komp zakuca slika se zamrzne... Moracu da uzmem neko napajanje

Igrao sam cod5 i nfs under.... i radilo je sve normalno na 2.970mhz! ali posle toga je komp poludeo.....

stabilitytest.png

untitled-7.png

untitled1.png

Poslednja izmena:
Ma sve je to OK ali bi bilo dobro da razmisljas o nekom brendiranom napajanju...Za testiranje stabilnosti koristi Orthos.Nisi lose to odradio obzirom da sam dobro upoznat sa OC potencijalom MSI K9N serije.Lepo je sto je i G2 revizija jezgra iako je CPU 4200+.Sa kvalitetnijim napajanjem mozes stabilno preko 3GHz za svaki dan sigurno,ukoliko memorija to dozvoli.MSI ima jako oskudan BIOS po pitanju podesavanja mem.tajminga( ima samo one osnove latencije).

moram da uzmem napajanje i hladjenje! dali mi se isplati da uzmem samo napajanje ili kuciste sa napajanjem do ~50 €?

Vrh Dno