Šta je novo?

Overklok AM2 X2 4200+ Corsair 667mhz

Dekisa

Slavan
Učlanjen(a)
24.05.2007
Poena
304
:wall: E ovako_Overklokovao sam ovaj procesor koji ima box cooler na 238x11,sto iznosi 2.62ghz bez podizanja napona,memorija tada radi na 748mhz(5 5 5 15 18 1T).Pod opterecenjem orthos prime-a,blend test 4 sata temperatura ne prelazi 70 stepeni.Interesuje me da li je ovo velika temperatura za ovaj procesor sa boxom,ili je bolje resenje 240+10 sa memorijom na 800mhz,ali procesor na 2400mhz.Prioritet imaju nove igre,memorija je iz potpisa znaci Corsair ddr2 667mhz.Molim iskusnije overklokere za pomoc.

Jer je tih 70 Cpu dioda ili ono sto ploca meri????

:-devil-: To je mereno speedfanom.Core-68 Temp2-70

Мени је слично било са бокс кулером, тако да ја бих рекао да је то благо повишена температура, али је ок.

70C je mnoogoo, pipni hladnjak na box kuleru, pri toj temperaturi bi trebao da je vruc. Mozda ploca laze.

238X11 ili 240X10 ti nece praviti veliku razliku, pa ni 748 vs 800 za memoriju (mada tu zavisi od same memorije i latencija - tu bi ti dobro doslo testiranje performansi pa vidi sam ). Kad kazem razliku - ne mislim na testove nego na igre konkretno u praksi. Mozda dajem laganu prednost vecem memorijskom clock-u. Mislim da ti je to manji problem - bolje obrati paznju na temperature - jer kako kazes - planiras da se igras. Konstantno na 70C nije dobro. Proveri "rucnom" metodom hladnjak - mada ni to nije pouzdano - jer hladnjak koji ne naleze lepo ili ima debeo sloj paste nije vruc - dok se procesor ispod njega "przi". Ocitavanja mogu i da lazu - tako da, posto si vec na default naponu - ne bi trebao mnogo da brines. Najvece przenje potice od napona.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno