Šta je novo?

Overklok 2400+ pomoc!

• Začetnik teme Začetnik teme Vanja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vanja

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
304
Imam sledeću konfiguraciju; Nforce 2 ploču,procesor 2400+(box varijanta), 1,5giga memorije na 400,6800 otključan i klokovan. Pitanje je sledeće? Procesor mi radi na 10,5*200, napon 1,75 nisam dirao setovanja memorije ni njen napon ,kad pokušam da podignem množioc na 11 izgubim stabilnost,ŠTA DALJE? da dižem još napon procesora? ili treba da čačkam i oko memorije i njenog napona i setovanja?Najviše bi voleo predlog kako da to dalje podesim a da bi trebalo da bude stabilno.Temperatura mi je sad oko 53-55c a kod zahtevnijih igara i malo više.

Da bi bilo stabilno, to moras sam videti jer se kod svakoga razlikuju OC mogucnosti u zavisnosti primerka procesora, memorije itd. Probaj sa dizanjem napona na memoriji i da olabavis setovanja memorije. I pre svega, ako hoces da dizes napon CPU, trebace ti bolji kuler, jer ti je i tih 53-55 mnogo. Ako ti je CPU drag bolje mu kupi bolju klimu, jer ces ga 😡

Ja sam dizao Bartona 2500 + na 2.00 V pa nista 🙁

Vanja je napisao(la):
Pitanje je sledeće? Procesor mi radi na 10,5*200, napon 1,75 nisam dirao setovanja memorije ni njen napon ,kad pokušam da podignem množioc na 11 izgubim stabilnost,ŠTA DALJE? da dižem još napon procesora? ili treba da čačkam i oko memorije i njenog napona i setovanja?

Menjanjem samo mnozioca sa 10,5 na 11 uz sinhron rad memorije, FSB na 200MHz menjas samo brzinu procesora 2100MHz-->2200MHz a memorija ti radi na istoj frekvenciji kao i ranije, tako da ona nije uzrok nestabilnosti.
Uzroka nestabilnosti moze biti vise, napon na procesoru, kvalitet napajanja, ploca...

Ako vec hoces da ga overklokujes ostavi mnozilac na 10,5 ili 10 a polako podizi takt magistrale, od 200MHz pa na vise(uz sinhron rad sa memorijom), za ~5MHz uz testiranje stabilnosti. Pa kada test ne prodje ili ne moze da se butuje onda mozes podizati napon na proc i/ili na memoriji na prvu sledecu vrednost, odnosno mozes malo olabaviti setovanja na memoriji.

Najbitnija stvar: u OC sobi na svakoj strani imas nekoliko thread-ova na temu OC Athlona XP, ne budi lenj procitaj i manje/vise neces imati dilema.

Nazad
Vrh Dno