Šta je novo?

Overkill or Not

• Začetnik teme Začetnik teme PeeT
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

PeeT

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2007
Poena
319
Imam procesor Athlon XP 2000+ Thoroughbred B OC @2GHz , Maticnu MSI KT4V (VIA KT400), 1GB Kingston PC3200 CL3, i graficku MSI NX6200 agp, hteo bih da uzmem novu graficku, 7600GT za Agp koje ima po ceni od 110e ali svi mi kazu da bi ta graficka bila overkill za moj procesor, tj. da ne bi sa njom mogao da izvucem ocekivane performanse u igrama, i da je najjace sto bi trebao da uzmem je 7300GT Agp, neznam ja bih se ipak odlucio za 7600GT jer iako je prejaka verujem da cu ipak imati nekoliko nekoliko frejmova vise u igrama iu odnosu na 7300GT, da cujem vase misljenje sta mi predlazete

Imaces nekoliko frejmova vise i 50 evra manje! 🙂

Uvek je bolje imati jacu graficku...jeste overkill, graficka nece prikazati pravo lice, ali bice sigurno jaca od 7300GT kombinacije...

Možeš da pokušaš (neće da škodi, naravno), ali je definitivno overkill i šteta je dati 110€ za nešto što nećeš iskoristiti u potpunosti.Ja imam X1650pro AGP i Pentium 4 na 2.4 i ne mogu da izvučem max iz moje grafičke ni u ludilu, dok drug sa Athlonom 64 3000+ i X1600pro ladno igra igre koje kod mene seckaju, pa ti izvuci zaključak sam.

Zasigurno ces imati dosta bolje performanse 7600GT od 7300GT.A taj nedostatak slabog procesora probaj da amortizujes kupovinom jaceg za tu plocu ili nekim stabilnim overklokom.Bolja kupovina je zasigurno 7600GT, ali razmisli koju ces kupiti.Pozdrav

yup, izbor se svodi na novcanu razliku...bas nezgodna situacija.

Imaces nekoliko frejmova vise i 50 evra manje! 🙂
Nije bas 50 vec 35 , a po tvom misljenju koliko frejmova vise bi trebalo da imam

Možeš da pokušaš (neće da škodi, naravno), ali je definitivno overkill i šteta je dati 110€ za nešto što nećeš iskoristiti u potpunosti.Ja imam X1650pro AGP i Pentium 4 na 2.4 i ne mogu da izvučem max iz moje grafičke ni u ludilu, dok drug sa Athlonom 64 3000+ i X1600pro ladno igra igre koje kod mene seckaju, pa ti izvuci zaključak sam.
Tako je to i ja bih najradije uzeo i novi proc. i plocu i sve ali nemam toliko kinte
Zasigurno ces imati dosta bolje performanse 7600GT od 7300GT.A taj nedostatak slabog procesora probaj da amortizujes kupovinom jaceg za tu plocu ili nekim stabilnim overklokom.Bolja kupovina je zasigurno 7600GT, ali razmisli koju ces kupiti.Pozdrav

Tesko da cu sad naci nov proc. za Socket A, jedino mi ostaje da jos malo overklokujem ovaj, ali na vise od 2,2 GHz ne radi bas dobro

I koji bi bio zakljucak 7600GT ili 7300GT , u 3DMarku verujem da ce postojati osetnija razlika ali nije sve u 3DMark-u

Poslednja izmena:
Ne bi bila overkill ali bi mogao da ulažiš koji dinar i u CPU Cooler i još malo da ga OC-uješ...

Ne bi bila overkill ali bi mogao da ulažiš koji dinar i u CPU Cooler i još malo da ga OC-uješ...
Vec imam ovaj cooler i to je najbolji Socket A cooler koji se moze naci u ponudi a osim toga imam i sistemski cooler od 80 mm jer u mom kucistu nema mesta za neki veci od napr. 120 mm. mada temperature su sasvim u redu CPU ovako klokovan na 2GHz nikad nije presao 45C, pa verujem da bih mogao da ga klokujem na 2800+ tj na 2250MHz ali tad bih morao i napon da podignem sto bi bilo mozda malo rizicno, ali verujem da bi tad dobro radio sa 7600GT

Nije mi jasno zasto uopste ulazes u taj socket A?
Strpi se malo i kupi komplet ploca+cpu+ grafika + memorija i da vidis kako ce da leti.
Znam da je lako reci,ali svi smo morali tako.

Nije mi jasno zasto uopste ulazes u taj socket A?
Strpi se malo i kupi komplet ploca+cpu+ grafika + memorija i da vidis kako ce da leti.
Znam da je lako reci,ali svi smo morali tako.
Zato sto nije jos za "staro gvozdje" a nemam kintu za novu mashinu nego postojecoj da produzim upotrebljivost barem na jos neko vreme

Nazad
Vrh Dno