Šta je novo?

overclocking MPx200 on WM2005

DZONI45

Slavan
Učlanjen(a)
03.02.2006
Poena
304
Uspesno izvrseno overclock-ovanje MPx200 sa WM2005 sa 120 MHz na 144 MHz.
omapclock3za.jpg

Program "omapclock v.02" regulise procesor u rasponu 60 MHz - 372 MHz, a za MPx200 ne preporucuje se vise od 144 MHz. S obzirom da radi sa WM2005, posle overclock-ovanja radi mnogo, mnogo lepse. :) :) :)

a tek baterija sto traje :)
nego jel radi taj program na 2003ci? rado bih smanjio brzinu procesora na 120mhz i manje sa pocetnih 133, zbog duzeg trajanja baterije?

edit: ne radi kod mene na 2003ci??? prijavi error u vezi I/O porta?

Poslednja izmena:
Svaka cast ali stvarno koliko ce ti trajati baterija pozz

Baterija mi traje isto kao na wm2003, blizu dva dana, a to sto ti prijavljuje error verovatno ti nije otkljucan "registry". Fazon je u tome sto se "omapclock" pri svakom restartu telefona gasi, pa mozes kad hoces da overclock-ujes, a postoji i solucija da stavis shortcut u start-up.

Vrlo zanimljivo , koliko je stvarno brzi, u realnom radu! Gde si nasao program nesto me mrzi da guglam! DA li baterija stvarno traje bar 1 dan, ako traje vracam se na 2005 odmah? Da li se greje kad se gleda DIVX?

Pozd svim ponosnim vlasnicima ovog stvarno skoro savrsenog telefona!

E, svaka ti cast. Imas :bottle: za ovo.

Hvala za link pa cu da probam. Da li radi na 2003 windowsu

za 2003 ne znam, jer trenutno koristim 2005, a inace 2003 radi na 132 MHz pa mozes samo malo da ga doteras.

ljudi moze to i do 150 mhz,zilava je ova motorola.Aj ko je junak,nemoj ste pussys

uspeo sam da otkljucam registry uz programce SDA_aplicationunlock (ili nesto slicno)

sad mi procesor radi na 110-112mhz, videcemo kako se ponasa baterija, tj koliko traje :)

Poslednja izmena:
sada kada si otkljucao registry, telefonu mozes da radis sta hoces; a sto se tice baterije trebalo bi duze da drzi sa toliko MHz; cilj je imati najbrzu SD karticu posto wm2005 svaku aplikaciju vuce preko eksterne kartice. Zato sam morao da ga overclock-ujem. :)

aj na 150 mhz

moze jedna za mene,aaaa?????JAvi na pm

a gde ima ovo zadovoljstvo? uz ovako nesto bi mi 1 punjenje trajalo celu nedelju :)

bas bih ga uzeo, samo da iznerviram caleta, posto se hvalio da mu baterija na nekom mrtvom LG-u traje 6 dana :d

Ne postoji, ponavljam. Baterija se "prodaje" samo na nekom nemackom sajtu, a jedan user mi je rekao da je ustvari nema. A i bilo je diskusija kako staviti toliki kapacitet u toliki prostor. Imas od 1400 mAh, to je valjda maximum.

to sam pronasao na nekom ruskom sajtu gde ih prodaju preko mejla.

Sad sam malo progooglao, ispade nekoliko sajtova koji prodaju bas tu bateriju (spanski, holandski,...). Mozda ipak postoje, a samo ih nije bilo u dato vreme. Cak na stranom forumu kazu da u Holandiji neki vec imaju te baterije i da znacajno pospesuje autonomiju. Navodno (je) kosta(la) 10e!

ljudi jel moze to da se naruci preko neta? jel moze maestro kartica?

pa da uzmemo par komada :)

P.S. vozim se na 100Mhz :d

Poslednja izmena:
PA to je baterija za V3, pitanje je da li mozena mpx200.

Stvarno povoljno, pa kada dodas i postarinu :d :d

Kod mene radi bez problema na 144MHz i stvarno se primecuje ubrzanje.Probao sam i preko 144MHz ali mi blokira mob.

probao sam sve opcije do 150 MHz i najbolje mi telefon radi na 144 MHz, a nisam primetio neku vecu potrosnju baterije.

ljudi ja sam ga danas mucio na 100mhz i cini mi se da baterija traje duze....

nemam telefon dovoljno dugo da tvrdim tako nesto, ali iz iskustva od prethodnih par dana mislim da smanjivanje brzine procesora ima smisla.... pa kad vam zatreba za neku igricu/divx - dignesh na 144mhz i vozish ko covek

inace dok je radio na 133mhz mogao sam da radim multitasking - pustim muziku i brljam nesto po telefonu (naravno ne igrice) - sada se oseca da se muci kad radi na 100mhz, ali mi odgovara ovako - taman dovoljno da ga pustim da svira muziku i ne brinem o autonomiji :)

Nazad
Vrh Dno