Šta je novo?

Overclock P42.8-Nortw.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

ljubapo

Čuven
Učlanjen(a)
03.10.2002
Poena
619
Sa kojim programom da podignem takt procesora pod Vistom, Intel P4 2.8/800 Nortwood jezggro-HT.Ploca Gigabyte 8IK1100-originalni softver za podizanje ne moze da se instalira na visti a nove verzije nema...stara ploca.:type:

Iz BIOSa ne moze?
Jel to 865?
Si probo ono CRTL+F1 ili kako vec ide za GA za skrivene opcije?

Moglo bi iz biosa ali ako nesto zabrljam ceo dan posla-otvaranje racunara, clear smos....i to nikada nisam radio pa neznam sta smem a sta ne smem...Vista mi pokazuje najlosili skor za procesor 4.2 cak gore i od memorije-1GB 4.5.Nisam iskljucio aero teram CS3 i ponekad pukne samo kada san na netu..pa ko velim ako moze malo da se klokne reda radi.:type:

nije 865 vec 875P 😀

imas isti procesor i plocu kao i ja...evo ti mini guide za BIOS

kad udjes pritisni kombinaciju Ctrl+F1 (otvorice ti se dodatne opcije)->

Frequency/Voltage Control->

CPU Host Clock->Enabled->CPU Host Frequency (MHz)->Key in a DEC number: stavi preko 200, za pocetak na 210...to ce ti povecati frekvenciju na 210*14 (to bi trebao da ti bude multiplier ako imas p4 2.8c northwood) =2940MHz (2,94GHz)...-> itd. sad znas princip

memory frequency->auto ili 2.0 ako hoces da odnos FSB:RAM bude 1:1 (pazi, tu memorija igra vaznu ulogu, tako da moras da znas koliko ona moze da izvuce, ja nemam tih problema pa sa mojom mogu da picim i na 2.9V u odnosu 1:1 posto su BH-5 chipovi u njoj 😉)...odnosi 1.66 i 1.33 smanjuju odnos...npr. ako je FSB800 (tj. standardnih 200MHz) i odnos 1.66 memorija radi na 333MHz...

DIMM Overvoltage: opet zavisi od memorije: [auto] vrednost je 2.5V, proveri memoriju

CPU Voltage: normalna je 1.5250V (barem za moj proc.)...stavi na 1.5375V da budes siguran, pa posle testiranja (orthos, prime, occt) probaj sa nizim...ja moj drzim undervoltovan

Advanced Chipset Features: stavi na [auto] ili na SPD opet ako znas koliko ti memorija dozvoljava...

to bi bilo ukratko :wave:

btw: skor ti se nece povecati u Visti :d

Poslednja izmena:
Koristi search, ima mnogo informacija zakopanih u bazi ovog foruma.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno