Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Sa kojim programom da podignem takt procesora pod Vistom, Intel P4 2.8/800 Nortwood jezggro-HT.Ploca Gigabyte 8IK1100-originalni softver za podizanje ne moze da se instalira na visti a nove verzije nema...stara ploca.:type:
Moglo bi iz biosa ali ako nesto zabrljam ceo dan posla-otvaranje racunara, clear smos....i to nikada nisam radio pa neznam sta smem a sta ne smem...Vista mi pokazuje najlosili skor za procesor 4.2 cak gore i od memorije-1GB 4.5.Nisam iskljucio aero teram CS3 i ponekad pukne samo kada san na netu..pa ko velim ako moze malo da se klokne reda radi.:type:
imas isti procesor i plocu kao i ja...evo ti mini guide za BIOS
kad udjes pritisni kombinaciju Ctrl+F1 (otvorice ti se dodatne opcije)->
Frequency/Voltage Control->
CPU Host Clock->Enabled->CPU Host Frequency (MHz)->Key in a DEC number: stavi preko 200, za pocetak na 210...to ce ti povecati frekvenciju na 210*14 (to bi trebao da ti bude multiplier ako imas p4 2.8c northwood) =2940MHz (2,94GHz)...-> itd. sad znas princip
memory frequency->auto ili 2.0 ako hoces da odnos FSB:RAM bude 1:1 (pazi, tu memorija igra vaznu ulogu, tako da moras da znas koliko ona moze da izvuce, ja nemam tih problema pa sa mojom mogu da picim i na 2.9V u odnosu 1:1 posto su BH-5 chipovi u njoj 😉)...odnosi 1.66 i 1.33 smanjuju odnos...npr. ako je FSB800 (tj. standardnih 200MHz) i odnos 1.66 memorija radi na 333MHz...
DIMM Overvoltage: opet zavisi od memorije: [auto] vrednost je 2.5V, proveri memoriju
CPU Voltage: normalna je 1.5250V (barem za moj proc.)...stavi na 1.5375V da budes siguran, pa posle testiranja (orthos, prime, occt) probaj sa nizim...ja moj drzim undervoltovan
Advanced Chipset Features: stavi na [auto] ili na SPD opet ako znas koliko ti memorija dozvoljava...