Šta je novo?

Overclock-ovani 6600!

Učlanjen(a)
09.02.2006
Poena
304
Imam 6600 256mb(128bit)
Overclockovo sam graficku na 410mhz/610mhz
Preko vecih frekvencija ne mogu!
Da li bi mi ugradanja nekog dobrog kulera za graficku pomogla da idem preko navedene frekvencije?
Ako da, koji?

Navedi proizvodjaca karte pa ti mozda neko pomogne u slucaju da ima istu.
Generalno bi trebao da dostignes 500mhz za gpu ali uz neki modovan bios. Samo stavljanje kulera ce verovatno povisiti oc ali za koliko???
U principu cooler se menja kada dostignes max oc a or. kuler ne moze da hladi u potpunosti.
Takodje "dobri" vga kuleri i dosta kostaju pa je pitanje da li se isplati da za nekih 50 mhz doplatis ~30e???

Varijante sa 256mb memorije se generalno slabije klokuju, i memorija i gpu. Tako da nemoj mnogo da ocekujes.
Bolje dodaj pare koje bi dao na vga kuler i kupi neku gt varijantu.

Mozda izvuces jos koji Mhz ali nista osetno

Ima dobrih coolera koji bi ti pomogli... Ali ne vredi ti to ulozenog truda (citaj: para)! Dobices nesto malo performansi mozda 1-3FPS u igrama vise ali ne toliko koliko bi dobio da te pare ulozis u GT-a kao sto kaze BUKY. Ipak je ogromna razlika 410/610 i 500/900 ili 500/1000 na defaultu a mozes i nju da Oc-ujes.

Ako hocesh josh menjaj bios!Imash sve o tome u threadu o Leadtek 6200
Poz

Kako mislis da menja bios?! Sta ce da dobije time covece? Isto ono sto dobije i clockovanjem. Veci default i nista vise. DDR je memara, ne DDR3... Mozda si se prebacio nesto animaNe... :trust:
To mu je max sa ovom hladjenjem a ulaganje u isto nece opravdati ulozeno... :S:

Sad mi nesti pade na pamet. Koji program za OC koristis Phoenixillusion? Probaj PowerStrip ili SysTool... Dobices jos malo. To ti je za DZ, od mene ;)

Ne isplati se skracivati radni vek karte koja je napravljena da radi sa tom memorijom na ne neshto vishoj frekvenciji.Prodaj kartu i kupi 6600GT.Postoji razlika u ceni ,ali to nije nishta u poredjenju sa razlikom u performansama.

E to i ja sam imao 6600 a pravu snagu sam osetio tek prelaskom na 6600GT....

Poslednja izmena od urednika:
[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
Kako mislis da menja bios?! Sta ce da dobije time covece? Isto ono sto dobije i clockovanjem. Veci default i nista vise. DDR je memara, ne DDR3... Mozda si se prebacio nesto animaNe... :trust:
To mu je max sa ovom hladjenjem a ulaganje u isto nece opravdati ulozeno... :S:

Promenom ili modovanjem postojeceg bios-a moze povecati napon na GPU pa samim tim i omoguciti nesto vise klokove, jer ako mu je sada max. 410Mhz, to je verovatno zbog nizeg def. napona na 6600 modelima a kada bi napon digao na 1.5V koliko je default za GT mozda bi i mogao da dogura na 500+Mhz, naravno ako postojece hladjenje moze da ohladi tako ubrzan GPU.

Pozdrav,

Zanima me da li se moze menjati bios na Asus N6600 Silencer-u?

Citao sam na nekim stranim forumima da kao ne postoji mogucnost dizanja vcore,ali verovatno nisam razumeo...

Inace stavio sam 1 cpu cooler na onaj masivni alu doe koji prekriva gotovo celu karticu i radi na 700rpm,a temperature su 50 u idle i 69 max..
Jel to OK ili da mu povecavam rpm?

Jaaao bre Vuce... To je cinjenica ali trazi para. Pa zar sa default hladnjakom da podize napon za GPU?! Lepo si postavio pitanje ali odgovor je NE MOZE. A opet, onda mu treba hladjenje i tako u krug...
GT i cao. Ortak dobio 6600 privremeno dok mu ne stigne GT koji je u garanciji i bogalj je skroz. Bas velika razlika.

ako je memorija od 3.6ns (a mislim da nije kod modela sa 256MB) mozes da ubacis bios od sparkle 6600 ultra. postavlja 500MHz za gpu i 700MHz za ddr uz vece napone, kako bi radilo stabilno. imas taj bios kao i uputstvo u onom tredu o leadtek 6200.

Jaaao bre Vuce... To je cinjenica ali trazi para. Pa zar sa default hladnjakom da podize napon za GPU?! Lepo si postavio pitanje ali odgovor je NE MOZE. A opet, onda mu treba hladjenje i tako u krug...
GT i cao. Ortak dobio 6600 privremeno dok mu ne stigne GT koji je u garanciji i bogalj je skroz. Bas velika razlika.

Nemoj da se ljutis ali ako o nekoj temi nemas dovoljno znanja i informacija onda se i ne upustaj u nju.

Zasto mislis da nije moguce podizanje napona sa default hladjenjem? Pa imas gomilu primera da je to moguce, kako medju grafickim karticama tako i medju procesorima sa box hladnjacima.

Ja sam na svojoj 6800 modovao bios i podigao napon na GPU da bih postigao vecu brzinu od one koje sam moga da postignem bez dizanja voltaze a da pritom nisam ulozio ni dinar u promenu hladjenja, i dalje drzim fabricki kuler a temperatura je u granicama normale. Da sam morao da menjam hladjenje tada bi ceo taj posao bio neisplativ, ali ovako sto da ne.
Uglavnom sve zavisi od modela katrice a posto pisac prvog posta nije rekao o kom se modelu 6600 radi mozemo samo da nagadjamo.

Duke Nukem je napisao(la):
Pozdrav,

Zanima me da li se moze menjati bios na Asus N6600 Silencer-u?

Citao sam na nekim stranim forumima da kao ne postoji mogucnost dizanja vcore,ali verovatno nisam razumeo...

Inace stavio sam 1 cpu cooler na onaj masivni alu doe koji prekriva gotovo celu karticu i radi na 700rpm,a temperature su 50 u idle i 69 max..
Jel to OK ili da mu povecavam rpm?
I ja sam takodje pazario tu karticu,PCI-E slot, 128mb,ali nisam siguran kako da utvrdim koja je memorija jer je citava kartica pokrivena ovim pasivnim hladjenjem i nisam siguran bas kako da ga maknem? Oc sa default biosom je (cini mi se) dosta slab, 420GPU i 610 Mem...Temperature su mi manje od tvojih zbog dobrog hladjenja u kucistu...Ima li neko ideju koji bios da koristim da bih postigao bolje rezultate u oc?

Poslednja izmena:
Kako mislis da menja bios?! Sta ce da dobije time covece? Isto ono sto dobije i clockovanjem. Veci default i nista vise. DDR je memara, ne DDR3... Mozda si se prebacio nesto animaNe...
To mu je max sa ovom hladjenjem a ulaganje u isto nece opravdati ulozeno...
Poshto vidim da moram da objashnjavam :) NV43 (isti na 6600 isti na 6600GT(na njoj ke kao shto vec zansh 500 mhz def)) je jako otporan na visoke temperature 145 C mu je core slowdown threshold,tako da ako bi modovao bios npr neki sparkle a sa istim dobio vece voltaze za GPU normalno je da bi temperatura skochila ali na max 80 C i ne vishe ma kakvo hladjenje bilo na toj karti a ta temperaturna granica za NV43 je daleko ali ponavljam daleko od opasne,sa druge strane ce sigurno dobiti veci overclock GPU-a!malo pogledaj u threadu za Leadtek 6200 i shta se sve moze sa njom i bice ti jasno kako sa relativno lakom operacijom menjanja biosa na karti da izvuche ako ima srece veci overclock ;)
Obrati paznju na moj potpis!Ta karta je maximalno ishla na 420/1085 def joj je 400/800 ima isto sve kao i GT izuzev sli konektora,tek kada sam joj ubacio drugi bios dobio sam skorove iz potpisa ;) a evo ti i slika temperature u idle a neprelazi 75 C ma shta joj radio i ma kolko dodushe stavio sam AS5 pastu ali to je samo malo smanjilo temp.
POZDRAV!!!

Prilozi

• slika.JPG
    slika.JPG
    25.5 KB · Pregleda: 110
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno