Šta je novo?

Overclock konfiguracija - misljenja..

bosske1

Slavan
Učlanjen(a)
14.07.2008
Poena
301
Ovako, generalno sam odlucio konfiguraciju, a posto zelim da malko i klokujem, hteo sam pre svega da cujem i misljenja iskusnijih ljudi sa foruma - konfiguracija bi izgledala ovako:

CPU : C2Q q9550
MB : Asus p5e3 premium WiFi @n X48
RAM : OCZ Platinum DIMM Kit 4GB (2x2) PC3-12800U CL7-7-7-24 (DDR3-1600)
GPU : Ati Radeon 4870x2
PSU : 850w CoolerMaster
HDD : 2 x Seagate Barracuda 500GB 32mb cache, 8.9ms - vezujem u RAID0

Ostalo manje vise standardno, naravno neko dobro hladjenje, kao i prostrano kuciste, recimo Antec106 ili kako vec bese...

Sve u svemu, googlao sam malo po netu, nasao neke testice za ove komponente, ali sam hteo da cujem i od nekog od clanova foruma neka iskustva sa bilo kojom od datih komponenti...Da li je mozda bolje neki brzi procesor sa dva jezgra, ili ipak ovaj itd...

Gde ce ti dusa?

Aman covece, kad bih ja imao takvu konfu, ne bih je pipao nego uzivao u svim njenim blagodetima...
izvini, morao sam... u najboljoj nameri
pozdrav

Hehe, no hard feelings... Nisam je jos uzeo, u fazi je narucivanja - posto je donosim iz nemacke, dosta povoljnije ispadne, nego kod nas... Naravno bez placanja carine - ali ko je jos placa... Hteo sam cisto da cujem misljenja, posto sam dosad uvek sam sastavljao svoje kompove, ali manje vise standardne, ne nesto posebno jake i oc-sposobne... Sadasnji imam 2 godine - nesto je kao tvoj vylota... Citao sam u poslednje vreme puno o oc-u, vidim malo malo pa neko ima c2d/c2q klokovan, pa reko ako vec uzimam jaku masinu, da probam i ja da se igram malo...

Aman covece, kad bih ja imao takvu konfu, ne bih je pipao nego uzivao u svim njenim blagodetima...
izvini, morao sam... u najboljoj nameri
pozdrav

samo valja cura fina koja nosi bokal vina, sve ostalo je prevara..
al da ne kvarim konfa ti je naravno dobra, klokove moras sam da izvijas, ako nisi nikad imas dosta o tome na forumu, umesto 2x seagate 500gb uzmi wd 640 x2.. btw, ako si imao konfu kao vylota trebao si samo grafu da promenis i kloknes core2

Imam je jos uvek, vec 2 godine... Imam neki ritam menjanja racunara na 2 godine, pa i sad tako radim... Ok, najbolje da lepo sam sve izvijam, nego me je zanimalo da li mozda u toj nekoj ceni moze nesto bolje da se stavi, a sto bi pomoglo oc... Gledao sam x38 ploce, ali nemaju ddr3 podrsku.. Takodje, za oc je najbolja Rampage extreme, ali je previse...P5E3 je dosta povoljnija - kosta oko 220e u DE, dok je re 310...Problem mi je sto tu plocu negde nahvale, a negde bas i ne toliko...Ali dobro, svakako ga uskoro dobijam/sastavljam, pa mozda javim utiske...

Nazad
Vrh Dno