Šta je novo?

Overclock FX-8300 Pomoc

mark029

Poštovan
Učlanjen(a)
11.07.2016
Poena
70
Pozz ljudi odlucio sam da overklokujem FX-8300, ali nikad nisam overklokovao tj. jesam ali davno tako da mi nije sigurica sada sam da cackam :D

Ako ti je ta ploca koja ti pise pod 'moja masina', zaboravi na overclock.

+1, i imaš odgovarajuću veliku temu za OC FX8xxx, sedi iščitaj :)

+2 na toj plojki nema O od overclocka.

Sent from mTalk

Moze samo nadji odgovarajuci BIOS i klokuj ko sto rece Kole iz AMD Overdriva ili kako vise volim da ga zovem AOD, posto je potrosnja kao i moja 95W

ma AOD samo koristi za testiranje stabilnosti. klok, po mogućstvu, old skul,iz bijosa.

Da al ko ima UEFI ili EFI obicni BIOS demokratski slabo vrsi posao bar meni, duga prica stavih poslednji 1602 koji je kao ndopuna za FX 8320 i nista
za 6100 preporucen je neki 0402 ne mogadoh da se vratim toliko unaza preko AsusUpdate a EZ ni da cuje imate noviju verziju i rauh,,
LM vratio sam se unazad do tog 0402 ali njega nece pa nece EEPROM nije u redu, ideja mi je sledeca, ako hocu da OC ujem iz BIOS a demokratskog ( plavo-zutog)
da vrnem Semprona 140 pa opet sve iz pocetka do 0402, al posto nemam zivce OC ujem iz AOD a, posto ovaj BIOS nehebe, da iskljuci turbo mod , pa to
sve radim iz AOD a, koji mi je mrzak izgledom, ali vazno je da to sve fercera...

Ploca bez ikakvog hladjenja na mosfetima i 4+1 power designom nije napravljena za overclockovanje, pogotovo 8xxx serije.

Vec fx 8320 koji ima 3.5 base clock ima tdp od 125w.
Ako overklokujes probaj par stotina megaherca i ja ne bih isao preko toga.

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
fx8300 fx8320e i ostali sa "e" sufiksom imaju 95w. tako da mogu da se rastegnu do 125w, koliko 4+1 ploča daje.

Nazad
Vrh Dno