Šta je novo?

Overclock biostar a740g M2+

gorankx

Slavan
Učlanjen(a)
01.08.2008
Poena
320
Pretpostavljam da ima neko voljan da mi pomogne oko podesavanja ove maticne i ostalih komponenti.
Ploca je Biostar A740G M2+ http://www.biostar.com.tw/app/en-us/mb/content.php?S_ID=350
Procesor je AMD Athlon x2 4600 na 2500MHz
Memorija Kingmax 2x1GB na 1066MHz ali prema cpu-z radi na 714MHz a na ploci stoji da je podesena na 400(to je jel onaj fazon da se to mnozi) ali nema opcije da se stavi na 533 (1066)
Koristim integrisanu graficku ati radeon 2100 u visti mi je ocena za grafiku 3,6 a za igre 3,0
Ono sto ja zelim da uradim jeste da nekako clokijem tu memoriju da radi na 1066MHz i ako moze da klokujem graficku.
Ako neko ima vremena da mi pomogne u gore navedenom linku ima specifikaciju ploce i manual kao i upustvo za podesavanje biosa pa da mi samo predlozite koje parametre da izmenim.
Hvala!

Sve je ok sa taktom memorije, ako hoces vise moraces da klokujes procesor.

HTT link smanji sa x5 na x4, i postepeno dizi FSB (default je 200) mozes iz prve da probas 220 trebalo bi da proradi (12.5x220 je 2750mhz) sa podizanjem FSB-a podizace se i takt memorije. E sad do koliko ces moci da ides to ces morati sam da saznas. P.S. Ako nisi overklokovao nikada do sada, onda nemoj ni sada, jer neki dobitak veliki neces ni da dobijes. A graficku da overklokujes integrisanu ne mozes, a i da mozes nema svrhe. Ako ti je slaba (a verujem da jeste) moraces da kupis zasebnu graficku karticu, makar su one sada jeftine.

prema tom sto manji htt link to je veci radni takt?

@gorankx

Kako ti se cini ta ploca u normalnom radu bez OC? Jel se greje puno?

ploca se ne greje nesto narocito ali se zato juzni chipset bas dobro greje(valjda zbog integrisane graficke) te sam turio dodatni hladnjak od neke graficke.
inace sve radi dobro, ima 1 hdd 80GB ata i 1 hdd 400GB sata + 1 sata dvd
koristim neko staro napajanje od 400w a potrefilo se da ima onaj poseban konekor sto ide dodatno na plocu za razliku od pentium 3 ploca.

prema tom sto manji htt link to je veci radni takt?

Nee htt link ne bi trebalo da ti prelazi puno preko 1000mhz, FSB (default 200) puta mnozioc HTT linka (default 5 ) i dobijes koliki je on trenutno. Ma u principu njega sputsti na x4 i ne brini vise o njemu.

Ja sam baš pre neki dan probao da podignem malo nekog Semprona 1100 na toj ploči, ali nešto baš nije bila raspoložena, zakucavala je sve preko 270FSB na bilo kom podešavanju, dok je taj Sempron pre toga na Biostaru 7050 išao na 290 bez problema, i to bez ikakvog dizanja napona... Da li je do primerka ploče ili čipset jednostavno nije u stanju (što mi je malo verovatno)...

Poslednja izmena:
Ja sam caleta sklopio mashinu sa Biostar MCP6P-M2 (nF6150) opushteno radi na 300FSB, ide do 330 (Sa Sempronom 3000+), al pochene da brljavi integrisana grafikika, a i napajanje na kojem sam je probao je KME pa mozda je i to bio problem. Inche kad sam birao plochu za caleta bila je trilema izmedju 7050, 740G i ove 6150 i izbor je pao na ovu poshto je najjeftinija ;).

E sad Biostar je poznat po bagovitim biosima tako da bi mozda flashovanje biosa oraspolozilo ovu plochu malo ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno