Šta je novo?

Ovaj, nemam pojma. Naucite me.

BojanaMNE

Slavan
Učlanjen(a)
06.06.2007
Poena
301
E, ovako :).
Tek sam se registrovala, nemam pojma bas kako to sve funkcionise.
Dakle, hocu da kupim novu lapicu. Ne treba mi nista specijalno, sto ne znaci da hocu neki krsh:d .
Sto manji ekran, 12 inca i tako to. Bitno mi je da nije tezak, jer cu da ga teglim stalno nedje sa sobom. I treba mi prvenstveno za pisanje i gledanje filmova, internet... E sad, nemojte da me zezate da je bilo sta dobro za to. Hocu neki kvalitet.
Cak se mislim i oko mac-a...Recimo do 1300e... Ovaj je kostao 1000 e sa licenciranim windows-om i te fore...Koristim ga skoro dvije godine i super se pokazao. Non stop sam online, ukljucujem ujutro, gasim uvece, nista (jos) nije riknulo:D... Ali mi postao pretezak:d . A sad cu vise da mrdam...
Dakle, nesto sto ce da slusa najmanje dvije godine, lagano i kvalitetno.
Pomozite, nije moje polje extra interesovanja...
A mac je tako sladak ;)...
Ovo imam sad: asus 3500L, intel celeron m procesor 370, 15.00`` xga lcd. optical drive 8x dvd dual\double layer, 60 gb hdd, memory 512 mb

Poslednja izmena:
Pogledaj Lenovo X60S, veoma lep (bar za moj pojam :)).

Isla sam na ovaj sajt ranije, i naravno, snimila nesto skuplje. A mislim, da mi realno nista jace i ne treba.Tip kod koga kupujem sve ove zezalice mi je rekao da je toliko...Da, stvarno je 1250e...Vidjecu. Hvala :).

Ali obrati pažnju jer ima kombo a ne dvdrw. Pošto ovi naši u apple-u su meni govorili različite cene od prodavca do prodavca, lepo nazovi više puta i onaj koji je najjeftiniji kod njega odeš :)

Pozdrav svima:wave:
Pregledala sam malo forum i odusevljena sam koliko znate o racunarima ,posto je za mene to tabu tema.
Posto imam u vidu da prvi put kupim laptop,treba mi par saveta,:type:
Nista ne znam o specifikacijama .:(
Uglavnom mi treba za astrologiju(programi),da pogledam po koji film,odigram po koju igricu i naravno za internet.
Dobila sam savet u prodavnici da je za te uslove odlican HP NX7300 RH692EA,a specifikacije cu vam prepisati,ovako:
Procesor Intel Celeron M430 1.73GHz 1MB FSB533
HDD 80GB SATA 5400rpm
Memorija 512MB DDR2 533MHz
Graf.karta Intel GMA 950 sa 256-bit/128MB dynamic video memory
CD/DVD DVD RW Dual Layer
Zvucna karta 16-bit Sound Card
Zvucnici Stereo Speakers
Modem V.92 56k Fax Modem
Mrezna karta 10/100 Ethernet
Operativni sistem Bez,ali bi ja Xp
Baterija do 210 min.
Tezina 2.54

Dodaci i raspolozivi konektori:
USB 3
AudioOut 1
Micln 1
FireWire(IEEE 1394) 1
Pc card Slot 1
Modem(RJ 11) 1
LAN (RJ 45) 1
Analogni VGA 1
Garancija 12 meseci
Cena je 51000 ,to je cena sa 18% pdv,sada je manje.

Molim vas daj te mi par saveta sta bi trebala da gledam.Rekli su mi da gledam 512MB,80 GB, 1.73GHz,volela bih da ima i Bluetooth.
Sve u svemu kupila bih laptop i da budem mirna narednih 10 god.,neki standardni.Sto se cene tice do 55000 din.Ne mogu ni da se odlucim kada ne znam ni sta treba da gledam,stvarno sam zbunjana i molim vas za pomoc:Klanjanje

Pozdrav svima:wave:
Pregledala sam malo forum i odusevljena sam koliko znate o racunarima ,posto je za mene to tabu tema.

Kako mozes da procenis da neko nesto zna ako sama nemas pojma o tome ...
Inace ovaj laptop je sasvim dovoljan za tvoje potrebe mada tesko (da ne kazem nemoguce) da ce bilo koji laptop da ti traje 10 godina. Sto se tice bluetooth-a uvek mozes da ga dokupis i prikacis na usb. Ako znas nekog ko se makar malo razume u racunare instalirace ti operativni sistem koji god hoces u suprotnom u servisu bi to trebalo da odrade bez problema, a ubedjen sam da i ovde ima na forumu ljudi koji bi ti to odradili vrlo povoljno :)

ja bih se za tu razliku u pdv protegao i kupio jos 512mb ram....nek se nadje,nije da ne treba.
i kad kazes igrice nadam se da mislis na zumu i slicne posto se na gma950 neces naigrati

Nazad
Vrh Dno